Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Luke Cage: První dojmy

příspěvky 1 - 10 Napsat příspěvek
Po první díle jsem docela spokojený, ale jsem zvědaví jak si povedou další.
20164
Po první díle jsem docela spokojený, ale jsem zvědaví jak si povedou další.
0 0
reagovat

Axis

Že to tak skutečně je Ti brát nebudu, další věc ovšem je jestli je to tak správně...

Že se ale diskuze ke komiksovému seriálu vydala zajímavým směrem, což? :D Kdyby tuhle potřebu vyjadřovat se k reálným problémům na základě seriálu měli všichni, vzpomínalo by se jednou na Luka Cage jako na klasiku se sociologickým přesahem...
20163
Že to tak skutečně je Ti brát nebudu, další věc ovšem je jestli je to tak správně... Že se ale diskuze ke komiksovému seriálu vydala zajímavým směrem, což? *:D* Kdyby tuhle potřebu vyjadřovat se k reálným problémům na základě seriálu měli všichni, vzpomínalo by se jednou na Luka Cage jako na klasiku se sociologickým přesahem...
Axis
0 0
reagovat

PetrM

PS: Co taková velká ruská část Karlových Varů... ;)
20160
PS: Co taková velká ruská část Karlových Varů... *;)*
PetrM
0 0
reagovat

TonyClifton

A Irský čtvrti, latinos čtvrti, asijský čtvrti, holandský čtvrti a světe div se český čtvrti...pan Čermák by mohl vyprávět.

PetrM
Tím že je US stvořeno různými minoritami a kolonizováno mnoha národy tak tomu tak vážně je. Sem tam mě stačilo se projít po méně známých částech Brooklynu. A s těma pakistáncema, indama v Londýně a libanoncema a alžínařama v Paříži je to naprosto stejný. Mají vykolíkovaný "svoje" části města a "svoje" ulice.

S čím nesouhlasím je do_Odova teze o vymírání. Možná myslí kulturní propad.
20159
A Irský čtvrti, latinos čtvrti, asijský čtvrti, holandský čtvrti a světe div se český čtvrti...pan Čermák by mohl vyprávět. [b]PetrM[/b] Tím že je US stvořeno různými minoritami a kolonizováno mnoha národy tak tomu tak vážně je. Sem tam mě stačilo se projít po méně známých částech Brooklynu. A s těma pakistáncema, indama v Londýně a libanoncema a alžínařama v Paříži je to naprosto stejný. Mají vykolíkovaný "svoje" části města a "svoje" ulice. S čím nesouhlasím je do_Odova teze o vymírání. Možná myslí kulturní propad.
TonyClifton
0 0
reagovat
LOL takže čistě bílé čtvrti jsou špatně, ale čistě černé jsou dobře. Pokryteček do_Od opět úřaduje :D
20157
LOL takže čistě bílé čtvrti jsou špatně, ale čistě černé jsou dobře. Pokryteček do_Od opět úřaduje *:D*
0 0
reagovat

to do_Od

Promiň, ale ve vší úctě, v tomhle se opravdu neshodneme. Myšlenka, že libovolná minorita má "právo" si vykolíkovat nějaké území, čtvrť nebo ulici jenom z pozice minority je prostě nepřijatelná. Takhle by si mohli Pákistánci ohradit východ Londýna, černoši a arabové osmnáctý obvod v Paříži nebo s nadsázkou ukrajinští pasáci a kurvy Perlovku v Praze, vše pod záminkou "osobitosti" místní minoritní kultury. V některých jižních státech unie už Latinos místně převyšují početně bělochy. Nevím, zda by jim prošlo, pod záminkou zachování bělošských čtvrtí, vyvěsit dneska po padesáti letech zase cedule "pouze pro bílé".
Tvoje zmínka o černšské kultuře jako minoritní a "ohrožené" je celkem divná. Pokud prohlásíš že skupina 13 procent americké populace (to je 39 milionů lidí!) je kulturně na vyhynutí jako indiáni, pak je to dost směšné. V takovém případě pak má analogicky 10 milionů Čechů v 500 milionové Evropě právo na "kulturně čisté" území a diskriminovat libovolné cizince odjinud. Dosaď si za černochy a Harlem jinou rasu a místo a uvidíš, že ta konstrukce je neudržitelná.
Samozřejmě, že černošská komunita má v USA strašlivé problémy: Kriminalita, gangy, bezprizorní mládež vychovávaná svobodnými matkami, rasismus atd. Ale nejsem si jistý, že ohradit si Harlem a uvnitř toho ghetta se pak titulovat jako negr je pro tu společnost cesta ven. Naopak to je cesta do izolace a úpadku. Indiánům takové rezervace vnutili silou a dneska je vidět co to s tou kulturou udělalo.
20156
Promiň, ale ve vší úctě, v tomhle se opravdu neshodneme. Myšlenka, že libovolná minorita má "právo" si vykolíkovat nějaké území, čtvrť nebo ulici jenom z pozice minority je prostě nepřijatelná. Takhle by si mohli Pákistánci ohradit východ Londýna, černoši a arabové osmnáctý obvod v Paříži nebo s nadsázkou ukrajinští pasáci a kurvy Perlovku v Praze, vše pod záminkou "osobitosti" místní minoritní kultury. V některých jižních státech unie už Latinos místně převyšují početně bělochy. Nevím, zda by jim prošlo, pod záminkou zachování bělošských čtvrtí, vyvěsit dneska po padesáti letech zase cedule "pouze pro bílé". Tvoje zmínka o černšské kultuře jako minoritní a "ohrožené" je celkem divná. Pokud prohlásíš že skupina 13 procent americké populace (to je 39 milionů lidí!) je kulturně na vyhynutí jako indiáni, pak je to dost směšné. V takovém případě pak má analogicky 10 milionů Čechů v 500 milionové Evropě právo na "kulturně čisté" území a diskriminovat libovolné cizince odjinud. Dosaď si za černochy a Harlem jinou rasu a místo a uvidíš, že ta konstrukce je neudržitelná. Samozřejmě, že černošská komunita má v USA strašlivé problémy: Kriminalita, gangy, bezprizorní mládež vychovávaná svobodnými matkami, rasismus atd. Ale nejsem si jistý, že ohradit si Harlem a uvnitř toho ghetta se pak titulovat jako negr je pro tu společnost cesta ven. Naopak to je cesta do izolace a úpadku. Indiánům takové rezervace vnutili silou a dneska je vidět co to s tou kulturou udělalo.
to do_Od
0 0
reagovat

binge completed

Tak už to mám za sebou a musím říct, že z dosavadní trojice DD/JJ/LC je poslední jmenovaný bohužel tím nejslabším kouskem. Důvody jsou pro mě osobně dva - málo akce (který navíc trpí faktem, že Luke nemusí vymýšlet žádnou choreografii soubojů - prostě jede jako klasický tank v nějaké diablovce a ani jeden Macguffin představený v druhé půlce seriálu to příliš nezmění) a zejména hlavní záporák představený rovněž v druhé půlce seriálu, který je ve srovnání s Kingpinem nebo Kilgravem prostě slabota. Za plusy lze rozhodně označit neselhávající soundtrack, výborně vykreslené prostředí Harlemu a některé herecké výkony (Misty Knight!), jinak je to ale ve srovnání s poměrně epickým pojetím ústředního konfliktu v DD nebo psychologickou válkou v JJ spíše příjemná jednohubka vnadící na týmovku Defenders.
P.S. Jsem elmi zvědavý, jak kluci z Netflixu pojmou Iron Fista, osobně bych byl raději kdyby LC a IF nepokračovali dále samostatnými sériemi, ale rovnou se spojili na férovku v Heroes for Hire, protože jako týmovku si dovedu představit monohem více možností jejich dalšího vývoje...
Celkem 7,5/10
20155
Tak už to mám za sebou a musím říct, že z dosavadní trojice DD/JJ/LC je poslední jmenovaný bohužel tím nejslabším kouskem. Důvody jsou pro mě osobně dva - málo akce (který navíc trpí faktem, že Luke nemusí vymýšlet žádnou choreografii soubojů - prostě jede jako klasický tank v nějaké diablovce a ani jeden Macguffin představený v druhé půlce seriálu to příliš nezmění) a zejména hlavní záporák představený rovněž v druhé půlce seriálu, který je ve srovnání s Kingpinem nebo Kilgravem prostě slabota. Za plusy lze rozhodně označit neselhávající soundtrack, výborně vykreslené prostředí Harlemu a některé herecké výkony (Misty Knight!), jinak je to ale ve srovnání s poměrně epickým pojetím ústředního konfliktu v DD nebo psychologickou válkou v JJ spíše příjemná jednohubka vnadící na týmovku Defenders. P.S. Jsem elmi zvědavý, jak kluci z Netflixu pojmou Iron Fista, osobně bych byl raději kdyby LC a IF nepokračovali dále samostatnými sériemi, ale rovnou se spojili na férovku v Heroes for Hire, protože jako týmovku si dovedu představit monohem více možností jejich dalšího vývoje... Celkem 7,5/10
binge completed
0 0
reagovat

PetrM

Není to pokrytectví, je to jednoduše realita tohohle světa. Zatímco běloši dost dobře nemají historicky za co ve Státech bojovat, protože jim nikdy nikdo nic nevzal, černoši jsou v téměř každém ohledu pozadu. A ne, NBA, Mike Tyson a jeden černý prezident to fakt nevytáhnou, ta komunita (ať už je to New York, nebo jakékoliv jiné město v USA) se musí konstantně rvát za své místo ve společnosti, takže snaha o "udržení" například zrovna téhle specifické části města jako černošské je naprosto v pořádku.

Z jejich pohledu to totiž není o vytlačování bělochů, je to čistě o zachování jejich kultury. Být to naopak, je to samozřejmě rasismus, protože už to není o zachování kultury (která statisticky přežije tak či tak), ale čistě o vyčlenění specifické skupiny lidí, protože... who the fuck knows.

Ano, v ideálním světě, kde nikomu nebylo nikdy ublíženo a lidé všech barev a pozadí si jsou perfektně rovní, by to bylo pokrytectví. V kontextu naší doby je to imho zcela okay a fakt s tím nemám nejmenší problém.
20154
Není to pokrytectví, je to jednoduše realita tohohle světa. Zatímco běloši dost dobře nemají historicky za co ve Státech bojovat, protože jim nikdy nikdo nic nevzal, černoši jsou v téměř každém ohledu pozadu. A ne, NBA, Mike Tyson a jeden černý prezident to fakt nevytáhnou, ta komunita (ať už je to New York, nebo jakékoliv jiné město v USA) se musí konstantně rvát za své místo ve společnosti, takže snaha o "udržení" například zrovna téhle specifické části města jako černošské je naprosto v pořádku. Z jejich pohledu to totiž není o vytlačování bělochů, je to čistě o zachování jejich kultury. Být to naopak, je to samozřejmě rasismus, protože už to není o zachování kultury (která statisticky přežije tak či tak), ale čistě o vyčlenění specifické skupiny lidí, protože... who the fuck knows. Ano, v ideálním světě, kde nikomu nebylo nikdy ublíženo a lidé všech barev a pozadí si jsou perfektně rovní, by to bylo pokrytectví. V kontextu naší doby je to imho zcela okay a fakt s tím nemám nejmenší problém.
PetrM
0 0
reagovat
mám takový pocit, že od dob první série Jessicy Jones je 13 dílů na tyhle série zbytečně moc. Klidně bych to seškrtal na polovic pro lepší drive. První díl mě bavil, asi jsem holt zvyklý od dob House of Cards, že i pomalé tempo může bavit.
20151
mám takový pocit, že od dob první série Jessicy Jones je 13 dílů na tyhle série zbytečně moc. Klidně bych to seškrtal na polovic pro lepší drive. První díl mě bavil, asi jsem holt zvyklý od dob House of Cards, že i pomalé tempo může bavit.
0 0
reagovat
Téměř úplný souhlas s recenzí. Viděl jsem první dva díly a záporáci a vedlejší postavy si zatím kradou seriál pro sebe. Shades (Theo Rossi) je nebezpečný už od pohledu a víc než historie Luka nebo policajtka by mě zajímal prequel, ve kterém gang Cottonmoutha s Popem (Danton s Faisonem) terorizoval okolí.
Plusové body dávám za zasazení do Harlemu, který má úplně jinou atmosféru než třeba profláklý Brooklyn, San Francisco nebo LA.
Je zajímavé sledovat to americké pokrytectví s politickou korektností, kdy se černošské postavy navzájem titulují jako negr, bratr nebo homie, ale kdyby cokoliv z toho vyslovil běloch tak je to odporný rasista. Nejlepší vtip seriálu je zatím ta kampaň sestřenice-političky za udržení černého Harlemu. Holt co je dovoleno jednomu, to je u jiného xenofobie a rasismus.
Takže vedlejší postavy, výprava a atmosféra na jedničku, ale scénáristi zatím jedou na volnoběh.
20150
Téměř úplný souhlas s recenzí. Viděl jsem první dva díly a záporáci a vedlejší postavy si zatím kradou seriál pro sebe. Shades (Theo Rossi) je nebezpečný už od pohledu a víc než historie Luka nebo policajtka by mě zajímal prequel, ve kterém gang Cottonmoutha s Popem (Danton s Faisonem) terorizoval okolí. Plusové body dávám za zasazení do Harlemu, který má úplně jinou atmosféru než třeba profláklý Brooklyn, San Francisco nebo LA. Je zajímavé sledovat to americké pokrytectví s politickou korektností, kdy se černošské postavy navzájem titulují jako negr, bratr nebo homie, ale kdyby cokoliv z toho vyslovil běloch tak je to odporný rasista. Nejlepší vtip seriálu je zatím ta kampaň sestřenice-političky za udržení černého Harlemu. Holt co je dovoleno jednomu, to je u jiného xenofobie a rasismus. Takže vedlejší postavy, výprava a atmosféra na jedničku, ale scénáristi zatím jedou na volnoběh.
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se