Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Natočil Netflix nejdražší seriál historie?


ikona
Spooner
Hudební spektákl Baze Luhrmanna se zapíše do televizních dějin. Netflix ovšem za to rád nebude. 

I mistři z Netflixu se někdy utnou. O internetovém gigantu se už léta traduje, že snad ani neumí šlápnout vedle. To ovšem už tak úplně neplatí a nekonečná továrna na hity si nyní nejspíš připisuje první velké selhání. A to se jmenuje The Get Down. Hudební drama z dílny doteď úspěšného Baze Luhrmanna, které vypráví o vzestupu disca a hip-hopu, se totiž nyní neoficiálně stalo nejdražším seriálem v televizní historii. A slavnou službu to nejspíš bude pořádně bolet.

Už v létě, před premiérou první poloviny série, se spekulovalo, že produkce seriálu nešla úplně podle plánu a producenti v čele s Luhrmannem a raperskou legendou Nasem rapidně přešvihli rozpočet. Projekt měl totiž během natáčení obrovské problémy, dva hlavní showrunneři z hudební pecky opakovaně odcházeli a zase přicházeli, a také nečekaně velké Luhrmannovo zapojení se Netflixu příliš nevyplatilo. Ve výsledku se tak odhadovalo, že internetová služba utratila za jednu epizodu okolo 10 milionu dolarů a za celý výlet do sedmdesátkového Bronxu pak kravaťáci zaplatili přes 120 mega. Už touto přemrštěnou částkou se tak Get Down řadil mezi nejdražší seriály po boku Pohotovosti, Přátel, Hry o trůny či Marca Pola. Jenže jak se nyní ukázalo, realita je nakonec ještě mnohem horší. Podle nových aktualizovaných informací serveru Deadline totiž tvůrci za jeden díl utratili až 16 milionů. Rozpočet celého seriálu pak činí neuvěřitelných 190 mega! A to je opravdu částka, která bere dech, a nejsem si tak úplně jistý, kam se ty peníze poděly.

Netflixu se prý prodražily náklady v postprodukci a mnoho peněz utratil také za mezinárodní práva. I přesto se mi zdá taková částka u hudebního dramatu značně přemrštěná. Už teď je navíc téměř jisté, že kravaťákům se jejich peníze asi jen tak nevrátí. Seriál je prý sice oblíben u afro-americké komunity a nasbíral pozitivní ohlasy kritiků, mezi diváky se o něm ale prakticky nemluvilo a v popularitě mu sebral vítr z plachet o pár týdnů dříve startující megahit Stranger Things. Navíc se zdá, jakoby druhá polovina sezóny, které se dočkáme příští rok, nikoho příliš nezajímala. Vypadá to zkrátka, že si Netflix díky Luhrmannovým velkým očím a nezvládnuté produkci připíše první pořádnou prohru. Na druhou stranu, internetový domov mnoha seriálových pecek a hitů jedno spálení zase tolik trápit nemusí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace