Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5: Nejlepší znělky roku 2016


ikona
Spooner
hudbatop5znělky
Jaké úvodní titulky jsme letos prostě nedokázali přeskočit? A která z nich byla nejlepší? První letošní TOP 5 je tady! 

A je to zase tady. Konec roku je doslova za rohem a s ním přichází, doufejme už tradiční, topky toho nejdůležitějšího a nejvýraznějšího, co nás letos dostalo na seriálovém poli. Které novinky nás nejvíce odrovnaly? A kdo naopak nejvíce naštval? To všechno se dozvíte v následujících dnech. Na začátek ovšem nemůžeme u seriálů samozřejmě začít ničím jiným než úvodními znělkami. Také ty jsou totiž nedílnou součástí každé správné televizní drogy a dokážou nás mnohdy odrovnat více, než samotný seriál. I když jsme zpočátku mysleli, že letos tuto kategorii spíše přeskočíme, nakonec se na tomto písečku vyrojilo tolik výtečných a nezapomenutelných kousků strkající do kapsy i předešlé ročníky, že jsme se znělkám na zoubek zkrátka podívat museli. Jaké úvodní vteřiny nás tedy dostaly nejvíce?

5. Vinyl

S Vinylem to bylo v mém případě malinko složitější. Napoprvé se mi toto rockové intro příliš nelíbilo a postrádal jsem v něm něco chytlavého a poutavého. Jenže s každým dalším poslechem se mi znělka čím dál více dostávala pod kůži a já prozřel. Tady totiž nešlo tvůrcům o to vytvořit další chytlavou melodii, kterou si budete pobrukovat cestou na autobus, ale ukázat nám hudební provedení pojmu sex, drogy a rock´n´roll v té nejsyrovější a nejvíce retro podobě. A to se tvůrcům nakonec povedlo parádně. Melodii zkrátka asi brzy zapomenete, i přesto se vám tato rocková jízda z hlavy jen tak nevymaže. (Spooner

4. Stranger Things

Neonové retro. Jednoduché, poutavé a stejně tak tajemné, jako celý seriál. Letní překvápko Stranger Things vlastně ani nic víc ve své úvodní znělce nepotřebovalo. A v roce, kdy se mi navíc žádné nové znělky příliš nelíbily, mi tahle zářivá výjimka byla o to bližší. (do_Od)

 

3. The Young Pope

Mladý papež u nás zatím trestuhodně nemá recenzi, my to ale ještě napravíme. Desetidílná HBO série od Paola Sorrentina s Jude Lawem v titulní roli je rozkročená mezi uctivým duchovnem a cynickým kacířstvím, mezi tradicemi a moderními postoji. To se hezky odráží i ve znělce – díla starých mistrů na stěně, padající hvězda a nový cover starého fláku All Along the Watchtower. A to vše korunované lišáckým pomrknutím Jude Lawa. Těch osmdesát sekund vám o seriálu řekne vše, co potřebujete vědět, včetně Sorrentinova výtvarného cítění.

P.S. celý instrumentální cover Watchtower najdete tady. (Sam.Vimes)

2. The Night Manager

„James Bond bez akce“, tak se trefně přezdívá Nočnímu manažerovi s Tomem Hiddlestonem a Hugh Lauriem. Britská minisérie podle předlohy Johna le Carrého se celá nese v atmosféře civilizovanosti vyšší třídy, pod níž probublává napětí a nemilosrdné násilí černého trhu se zbraněmi. Tyto dvě roviny se odrážejí už v grafice znělky, kde se tam a zpět přelévají motivy zbraní i luxusu. A ani za tu hudbu by se lecjaká bondovka nemusela stydět. (Sam.Vimes)

1. Westworld

Upřímně, čekali jste snad na prvním místě něco jiného? HBO totiž zase jednou potvrdilo, že znělky ke svým vysoce očekávaným projektům si prostě umí pohlídat a naservírovalo nám další prvotřídně vypiplanou práci po všech směrech. Ramin Djawadi zase jednou vytáhl ze svého šuplíčku prakticky nezapomenutelný motiv a tvůrci ho doplnili naprosto parádní vizuálem, v němž se podíváme androidům trochu více pod, ehm, kůži. A tato kombinace funguje opravdu dokonale a vůbec nevadí, že stopáž této znělky je malinko delší, než je obvyklé. Divák by totiž v tomto případě snesl i dvojnásobnou dávku a mnozí možná budou bojovat i s nutkáním naučit se hrát na klavír. HBO zkrátka zase jednou trefilo jackpot a vytasilo se se svou nejlepší znělkou od dob počátky Hry o trůny. (Spooner

Hlasování se účastnili podle abecedy redaktoři: Davies182, do_Od, Sam.Vimes a Spooner a dále externí redaktoři: duro a Krasa.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace