Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5: Největší zklamání roku 2016


ikona
Sam.Vimes
2016epizodyserialytopzklamání
Odvrácená strana bilancování aneb jaké seriály nás letos nejvíce zklamaly?  

Po několika žebříčcích chvály se podíváme i na opačnou stranu spektra. Opět samozřejmě nejde o výběr toho absolutně nejhoršího, ale o největší zklamání. Které seriály nenaplnily naše očekávání nebo spadly hluboko pod úroveň svých předchozích sérií? Tentokrát byla navíc redakce u některých seriálů vyloženě rozpolcená a tak se tu dokonce objeví i jeden titul, který máme zároveň v nejlepších seriálových novinkách. Pro někoho seriál roku, pro jiného zklamání... Kam se přikláníte vy?

5. Agent Carter - 2. řada

Když před dvěma roky začínala nebojácná agentka Carterová svou seriálovou štaci, těšil jsem se na stylový retro seriál se silnou hlavní hrdinkou, který bude prozkoumávat comicsové zápletky 40. a 50. let, a bude se tak mimo jiné věnovat například zakládání SHIELDu. Potenciál byl zkrátka obrovský. Jenže tvůrcům se ho nepovedlo naplnit ani pod Peggyinu sexy sukýnku. Zatímco první řada byla i přes své chyby pořád hodně fajn jednohubkou, ta druhá už byla totálně mimo. Místo zajímavého rozšiřování comicsového universa a počátků slavné agentury jsme totiž dostali totálně mimózní a nehodící se příběh okolo temné hmoty, průhledného černošského vědátora a totálně přehrávající záporačku, která je k závěru série už spíše k smíchu. Stylová atmosféra byla v tahu a kromě sympatické Hayley Atwell a hláškujícího Jarvise tu nefungovalo téměř nic. Zrušení bylo v tomhle případě bohužel zcela zasloužené. (Spooner

 

4. Westworld

Je nesnadné psát o 1. sezóně Westworldu jako o zklamání (protože HBO), nicméně i takové dojmy si lze z letošní seriálové produkce největší kabelovky odnést. V na první pohled sympatickém kříženci sci-fi a westernu sice jsou vidět prachy a solidní technické zázemí, prvoplánovitě přestřelený a naivní příběh o lidské bestialitě a emoční chladnokrevnosti už mi ale takovou radost nedělal. Neplést si prosím s neschopností pochopit veškeré dějové nuance a nosnou dramatickou kostru: poslední část se povedla a nemálo puclíků zapadlo na ta správná místa. Jen mi prostě v každé epizodě děsně vadilo koukat se na něco, co je schválně scenáristickým dnem, u kterého by se měl sarkasmu a ironie znalý divák bavit. Nebavil. Naopak trpěl u dementního chování postav, přiznaně umělých dějových berliček, a také kvůli načančané nesmrtelnosti všech zúčastněných charakterů. A právě tahle poslední výtka mi zdaleka nejvíce bránila v registrování jakýchkoli empatií ke komukoliv, koho jsem za těch víc jak 10 hodin v listopadu v bedně sledoval. (Davies182)

3. Akta X - 10. řada

Na nová Akta X jsem se hodně těšil. Z části proto, že mám hrozně rád oba hlavní herce a z části proto, že mi podobně sci-fi laděný seriál z prostředí tajných služeb v aktuálním seriálovém poli docela chyběl. Jediný problém byl, že zatímco původní, už pár desítek let starý seriál mohl ve své době fungovat na určitém principu "přepálenosti", jeho přesun do zlaté éry televize logicky volal po mnohem serióznějším přístupu. Nebo jsem si to alespoň myslel. Tvůrci a někteří z fanoušků zjevně podobný názor nesdílí a tak jsme v roce 2016 dostali starého agenta Muldera na houbičkách a nějakou podivnou astrální cestu za Doctorem Strangem v doprovodu hodně špatné country music. Jinými slovy to byl shit, ze kterého se každému člověku s alespoň nějakým základním vkusem musel zvedat žaludek. Nicméně tahle bizarní epizoda byla jen třešničkou, k pláči byla víceméně celá minisérie. A to vzhledem k tomu, že se oba agenti na obrazovky zase jen tak nevrátí, zamrzí dvojnásob. (do_Od)

2. Banshee - 4. řada

Co vám mám povídat, poslední kapitola Banshee se taky úplně nepovedla. Finále jako takové sice okay, jenže co naplat, když všechny předchozí díly kromě sexy Elizy Dushku nenabídly jedinou pamětihodnou scénu. A to u seriálu, který po překvapivě dobré první sérii, výborné druhé a naprosto dokonalé třetí, ze které lze vypíchnout hned několik parádních scén naráz (vzpomínáte Lola vs. Burton?) jednoduše nasere. Čistě subjektivně pak říkám, že problém začal už ve chvíli, kdy padlo rozhodnutí zabít Lily Simmons a nechat jí jen pár minut ve formě flashbacků. Z dříve zajímavě rozjetého charakteru tak najednou vypadlo naprosté nic, ze kterého někdo vyždímal hodně zoufalou zápletku, která nakonec ani k ničemu pořádnému nevedla. Prostě fail po všech stránkách. Snad se dočkáme toho spin-offu, ve kterém si tvůrci zkusí napravit pověst a zmírnit nám tu pachuť. (do_Od)

1. Preacher

Loni pro nás byl Preacher jedním z nejočekávanějších nadcházejících seriálů, letos drtivě vede v žebříčku největších zklamání, na první místo jej dalo hned pět z osmi hlasujících redaktorů. Smutné. Od adaptace jednoho z nejlepších dospělých komiksů jsme čekali hodně, Rogen s Goldbergem ale dodali převážně jen natahovanou nudu, v níž pouze výjimečně problesknou povedené scény. Nijak zvlášť se nepovedl casting – Cassidy byl sice super, Tulip ale strašná. Celá první řada by se klidně dala sestříhat asi tak do dvou epizod, kde by zůstal jen začátek, konec a mezitím všechny scény se Svatým všech zabijáků. Preachera alespoň částečně zachraňuje jediná věc, a to že se po 10 dílech metaforického i doslovného přešlapování na místě konečně dostává tam, kde se mělo začínat hned – na začátek komiksu. Což je asi jediný důvod, proč ještě dáme šanci i druhé řadě. (Sam.Vimes) 

A které seriály roku 2016 zklamaly vás?

Hlasování se účastnili podle abecedy redaktoři: Davies182, do_Od, KarelR, Mr.Hlad, Sam.Vimes a Spooner a dále externí redaktoři: duro a Krasa.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (11)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace