Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku The Good Fight: Pilot

příspěvky 1 - 2 Napsat příspěvek
Mělo mě napadnout, že se k tomu někdo postaví takhle. Hele, jako jo, všechno co zmiňuješ tam takhle je. Ale- Dobrá manželka šla do televize v roce 2009, teď máme rok 2017 a jsou tam přesně ty věci, které se řeší. Sociální skupinky drží pohromadě, černá firma není vůbec nic neobvyklého, obzvlášť když si vzpomeneš, jaké měli v manželce skandály kvůli tomu, že nabírají převážně právníky bílé barvy kůže. Je to jenom logické vyústění určité situace, lesbička jako jedna ze tří hl. hrdinek opět není nic proti ničemu, prostě zastupuje určitou skupinu lidí a není to nic proti ničemu.

Dialogy jsou pořád na té samé úrovni, řeší se nespravedlnost, diskriminace, aktuální problémy - že je to vyprávěno z jiného prostředí a jinými lidmi akorát znamená, že to budeme sledovat zase trochu jinou optikou. A jak zmiňuji v recenzi, to je pro mě ten hlavní důvod, proč ten spinoff funguje.

Ale jasně, sednout to nemusí každému a co si pamatuji, ty už jsi měl docela problémy s finále originálu, takže se nedivím, že u tebe nepochodilo ani tohle.
21084
Mělo mě napadnout, že se k tomu někdo postaví takhle. Hele, jako jo, všechno co zmiňuješ tam takhle je. Ale- Dobrá manželka šla do televize v roce 2009, teď máme rok 2017 a jsou tam přesně ty věci, které se řeší. Sociální skupinky drží pohromadě, černá firma není vůbec nic neobvyklého, obzvlášť když si vzpomeneš, jaké měli v manželce skandály kvůli tomu, že nabírají převážně právníky bílé barvy kůže. Je to jenom logické vyústění určité situace, lesbička jako jedna ze tří hl. hrdinek opět není nic proti ničemu, prostě zastupuje určitou skupinu lidí a není to nic proti ničemu. Dialogy jsou pořád na té samé úrovni, řeší se nespravedlnost, diskriminace, aktuální problémy - že je to vyprávěno z jiného prostředí a jinými lidmi akorát znamená, že to budeme sledovat zase trochu jinou optikou. A jak zmiňuji v recenzi, to je pro mě ten hlavní důvod, proč ten spinoff funguje. Ale jasně, sednout to nemusí každému a co si pamatuji, ty už jsi měl docela problémy s finále originálu, takže se nedivím, že u tebe nepochodilo ani tohle.
0 0
reagovat
S hodnocením musím bohužel silně nesouhlasit a to jsem se na tenhle spin-off jako pravidelný divák The Good Wife hodně těšil. Tohle je totiž příklad toho, že méně je někdy více. Zatímco The Good Wife měla svůj šarm a přitom řešila i dost závažné otázky sexismu, rasismu nebo ageismu, přišlo mi, že v The Good Fight tvůrci všeho přidali dvakrát tolik a je z toho spíš nudné mravoučné kázání.
The Good Wife jsem sledoval pravidelně. Nevadí mi právničky (Diane, Alicia), lesbičky (Kalinda) ani černošky právničky (Lucca, Jessica z The Suits), ale tady mi ty první dva díly přišly jako vlhký sen nějakého progresivního komisaře Demokratické strany - černošská firma, polovina ženských a alespoň jedna lesba. Pomalu jsem si říkal, jestli to není málo a neměl by se přidat alespoň jeden hispánský trasgender. Jako by tvůrci dostali seznam všech protežovaných skupin a politkorektně z toho slepili seriál. Prostě tam kde The Good Wife nasazovala zajímavé dialogy a náznak, tam Good Fight postupuje s grácií parního válce.
Tohle bohužel vynechám. Za mě 4/10.
P.S. Ano, ta úvodní scéna Diany a inaugurace byla perfektní. Někdy je realita prostě lepší než fikce.
21081
S hodnocením musím bohužel silně nesouhlasit a to jsem se na tenhle spin-off jako pravidelný divák The Good Wife hodně těšil. Tohle je totiž příklad toho, že méně je někdy více. Zatímco The Good Wife měla svůj šarm a přitom řešila i dost závažné otázky sexismu, rasismu nebo ageismu, přišlo mi, že v The Good Fight tvůrci všeho přidali dvakrát tolik a je z toho spíš nudné mravoučné kázání. The Good Wife jsem sledoval pravidelně. Nevadí mi právničky (Diane, Alicia), lesbičky (Kalinda) ani černošky právničky (Lucca, Jessica z The Suits), ale tady mi ty první dva díly přišly jako vlhký sen nějakého progresivního komisaře Demokratické strany - černošská firma, polovina ženských a alespoň jedna lesba. Pomalu jsem si říkal, jestli to není málo a neměl by se přidat alespoň jeden hispánský trasgender. Jako by tvůrci dostali seznam všech protežovaných skupin a politkorektně z toho slepili seriál. Prostě tam kde The Good Wife nasazovala zajímavé dialogy a náznak, tam Good Fight postupuje s grácií parního válce. Tohle bohužel vynechám. Za mě 4/10. P.S. Ano, ta úvodní scéna Diany a inaugurace byla perfektní. Někdy je realita prostě lepší než fikce.
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se