Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Netflix, Louis C.K. a králové komedie


ikona
do_Od
dave chapellelouis c.k.netflix
Dave Chappelle, Louis C.K. a další komici míří na Netflix. Proč tomu tak je a jak se jim daří? 

Nevím, jestli jste to už postřehli, ale Netflix kromě vlastní filmové a seriálové tvorby nabízí nejen širokou škálu vlastnoručně produkovaných dokumentů (z nichž jeden jsme tu před časem dokonce zrecenzovali a na jeho nepřímé pokračování se z nějakého důvodu poměrně dost těšíme...ehm), ale především komediálních stand-upů, které se v posledních měsících staly terčem mnohých zákulisních debat. Proč? To se dozvíte na následujících řádcích. Protože však holá fakta (a místy taky mírné spekulace) mohou v některých případech působit trochu nudně (a v extrémních případech pak rovnou vést ke změně četby, a to teda fakt nechci), připojil jsem zároveň taky postřehy z celkem tří výše zmíněných vystoupení, a něco mi tak říká, že za tyhle kratičké minirecenze by vám už těch pár minutek nad tímto článkem stát mohlo. Co říkáte, máme deal? Paráda!

A začnu rovnou prvním vystoupením. Pro ty, co se vůbec nechytají, Dave Chappelle je v Americe docela známý černošský komik, který si prošel klasickou Saturday Night Live fází, podobně jako například Eddie Murphy, odkud později úspěšně "odmaturoval" a v roce 2003 tak rozjel vlastní pořad zvaný Chapelle´ Show. Zkrátka žádný béčko. Jenže hollywoodský životní styl není pro každého a když jsou zrovna v módě drogy a alkohol, tak jim prostě nemůžete říct jen tak ne.

Dave Chappelle tak po roce 2006 asi na deset let zmizel z povrchu zemského a když jste ho někde potkali, byla to spíš smůla než klika. Každopádně otřepal se, mezitím taky jednou potkal O. J. Simpsona (ale nechci spoilerovat, vážou se k tomu tři luxusní historky) a letos slaví velký návrat. Dokonce bych se vsadil, že většina z vás se s ním letos setkala zcela náhodou, když jste si na YouTube pouštěli úvodní monolog speciální SNL epizody těsně po amerických prezidentských volbách. Jo, byl to ten jediný účinkující, který nevypadal, že si to půjde po Trumpově vítězství hodit. A taky natočil docela vtipnou parodii na Neganův slavný moment z úvodu sedmé série zombíků. Ale zpátky k pointě.

Chappelle totiž pár týdnů na to spolu s dalšími známými komiky (o těch za chvíli) uzavřel dohodu s Netflixem na dvě komediální vystoupení v roce 2017 a v tuto chvíli už jsou obě volně dostupné na vašem mobilu, televizi, počítači nebo kdekoliv, odkud si ty drogy pouštítě. Age of Spin je pak prvním a taky tím lepším z obou stand-upů. Koncept se přitom nijak nezměnil. 

Úvod je cool, protože ho dabuje samotný Bůh s hlasem Morgana Freemana. Nebo je to naopak? Každopádně tady je, jistě plný nápadů a geniálních historek, ze kterých budete čůrat smíchy. Že jo? ŽE JO? No, vlastně ani ne. Nenechte se zmýlit, je to docela zábavná hodinka a narážky na O. J. Simpsona, nekonečné téma rasismu nebo pokroku v technologiích vás jistě pobaví, zároveň se ale nebudete moci zbavit dojmu, že po deseti letech nic nedělání měl tento borec objevit minimálně druhou Ameriku. Ale jak říkám, fanoušci stand-upů a černého humoru (eh) budou spokojení. A protože vám toho ke komedii zase tolik neřeknu (a to nejlepší si nechávám na konec), asi bych to u toho teď nechal. Nyní pro změnu trochu těch faktů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace