Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režijní legenda ve Vietnamu


ikona
Spooner
huemann
Tvůrce Posledního Mohykána a Nelítostného souboje, Michael Mann, se vrací do bedny A chystá hodně ambiciózní kousek.  

Co si budeme povídat, filmové legendě a jednomu z mých nejoblíbenějších režisérů vůbec, Michaelu Mannovi se v poslední dekádě příliš nedaří. Remake jeho vlastní televizní pecky Miami Vice komerčně propadl, gangsterka Veřejní nepřátelé zapadla a matný thriller Hacker byl i po režijní stránce takový průser, že na něj chtěli všichni fanoušci co nejrychleji zapomenout. Mann zkrátka hodlá udělat všechno proto, aby si napravil pošramocenou pověst. A kromě chystaného životopisu o Enzu Ferrarim s Hugh Jackmanem by mu v tom mohl pomoci i návrat tam, kde mu to šlo vždycky od ruky, tedy do televize.

 

Michael Mann a producent Michael De Luca totiž aktuálně pořídili práva pro novou knihu Marka Bowdena Huê 1968. Že je vám jméno spisovatele povědomé? Ještě aby ne. Jedná se totiž o autora válečné pecky Černý jestřáb sestřelen. Jeho další válečný epos se pak bude soustředit na důležitou událost vietnamské války, a to nečekaný útok na titulní město ve Vietnamu. Tuto událost pak bude projekt zkoumat z několika úhlů zcela odlišných postev, od mladé školačky až po amerického prezidenta Lyndona Johnsona. Měli bychom se tak nejspíš dočkat válečné vřavy i hutných komorních scén. A zejména velkorozpočtového projektu, z něhož ambice přímo stříkají. Tvůrci by pak chtěli knihu proměnit v minisérii o počtu osmi až desíti epizod. Celá novinka je však zatím v plenkách a nemá logicky ani napsaný scénář. Není tak jisté, zda se Mann kromě pozice producenta postaví nakonec i za kameru. Takovému Netflixu či HBO by ovšem podobná válečná pecka rozhodně slušela.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace