Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Oliver Stone míří do Guantanama


ikona
Spooner
guantanamostone
Legendární režisér poprvé v kariéře míří do bedny. A vybral si opravdu ambiciózní projekt. 

V současném Hollywoodu se najde málo větších režijních velikánů a věčných hledačů kontroverzních témat, než jakým je Oliver Stone. Nebudeme si ale nic nalhávat, dny své největší slávy má tento filmový provokatér už zřejmě za sebou a jeho snímky z poslední dekády opravdu příliš velkou díru do světa neudělaly. Pouze Divoši se do paměti diváků zapsali o něco více. I loňský Snowden americkými kiny spíše prohučel a zdá se, že Stoneovy palčivé sondy a politické rýpání zajímá čím dál méně lidí. Na druhou stranu pořád se jedná o sakra velké jméno, jehož každý další projekt nás bude zatraceně zajímat. A proto nás těší, že se svým dalším projektem se slavný tvůrce poprvé v kariéře podívá do televize. A jak už je tak u Stonea zvykem, opět se bude jednat o pěkně ožehavé téma.

 

Chystá totiž novinku Guantanamo, takže už teď je vám asi jasné, do čeho bude Oliver rýpat tentokrát. Podíváme se tedy na zoubek asi nejkontroverznějšímu vězení na světě, v němž jsou drženi teroristé či lidé podezřelí z terorismu. Seriál nás pak zavede do nejtemnějších koutů věznice a bude pojednávat o všech, kteří se v této vojenské základně pohybují. Čekají nás tak nejen příběhy vězňů či vojáků, ale také tamních právníků, novinářů či doktorů. Prostě látka pro slavného provokatéra jako vyšitá. Projekt si pak berou pod svá křídla samotní bratři Weinsteinové, kteří už dokonce počítají s více sezónami. A to i přesto, že novinka ještě nenalezla svůj televizní domov. Stone pak po vzoru Caryho Fukunagy či Stevena Soderbergha natočí každou epizodu první série. Bude se tak jednat o jeho první hraný televizní počin vůbec, pokud nepočítáme jeho nejnovější dokumentární rozhovory s Vladimirem Putinem. Doufejme tedy, že nás Oliver nezklame a po čase nám pořádně vymete zrak.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace