Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mumie a Creed v knižní klasice


ikona
Spooner
fahrenheithbo
HBO plánuje ambiciózní adaptaci klasika Raye Bradburyho. A naverbovala do ní hodně parádní obsazení. 

Asi všichni jsme si už za ta léta stačili zvyknout, že HBO produkuje nejen seriálové pecky, ale i o nic méně ambiciózní televizní filmy, jež nešetří filmovými hvězdami a následně také počtem ocenění. A tentokrát chystají, zejména pro knižní nadšence, opravdovou lahůdku. Berou si totiž na paškál legendární román Raye Bradbury, 451 stupňů Fahrenheita. Adaptace slavné sci-fi nás zavede do nepříliš veselé budoucnosti, v níž jsou veškeré knihy a touha po vědomosti zakázány a hlavní hrdina, “hasič“ Guy Montag má za úkol je všechny zlikvidovat. Teda aspoň do chvíle, než si jednu z nich nepřečte, a sám se nevzepře systému. Tohle zkrátka bude o něco výpravnější snímek a HBO si po všech těch filmových konverzačkách ukusuje opravdu velké sousto. A vybralo si k tomu opravdu parádní obsazení.

 

Hlavního hrdinu si totiž zahraje stoupající hvězdu Michael B. Jordan, jenž zaválel například v Creedovi a příští rok ho uvidíme v Black Pantherovi (o účasti v nové Fantastické čtyřce raději pomlčím). Záda mu pak bude malinko překvapivě krýt Sofia Boutella z Kingsmana, třetího Star Treku a aktuálně startující Mumie. Prostě holka, jež je v poslední době sakra v kurzu a nyní bude mít konečně pořádný prostor přesvědčit o svých hereckých kvalitách. Slibnou trojici pak doplňuje ještě Michael Shannon v roli Guyova mentora Beattyho. A ten si špatné a nezajímavé role většinou nevybírá. Tento projekt zkrátka začíná vypadat čím dál lákavěji a zdá se, že HBO nehodlá na adaptaci sci-fi klasiky nějak šetřit. Snad tedy zvládne režisér Ramin Bahrani, jenž má za sebou jen nepříliš známé 99 Homes, zvládne tento slibně obsazený projekt pořádně ukočírovat. Tahle klasika si totiž žádné zprznění rozhodně nezaslouží.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace