Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Známe nového Doctora Who!


ikona
Sam.Vimes
doctor who
BBC právě oznámila kdo převezme roli Doctora po Peteru Capaldim. 

Takže do toho fakt šli: v britském sci-fi kultu Doctor Who se novým Doctorem vůbec poprvé v historii seriálu stává žena. Třináctou Doctorovu inkarnaci si zahraje Jodie Whittaker. Anglickou herečku si s sebou přivedl nový showrunner Chris Chibnall po spolupráci na seriálu Broadchurch (kde shodou okolností hraje i desátý Doctor, David Tennant). Ne že by se to vyloženě dalo čekat, ale rozhodně podobná volba dává smysl. O ženském Doctorovi (Doktorce?) se mluví už dlouho, že je to možné jsme viděli už u postavy Mastera, jenž změnil pohlaví ve své poslední inkarnaci. Navíc se oba (Master a Missy) připomněli i v posledních dílech desáté řady a znovu nadhodili otázku regenerací a pohlaví u Pánů času. Jakkoliv si seriál drží kvality, přeci jen začal trochu stagnovat a nějaký radikálnější impulz to chtělo. Čehož se tedy v příští řadě dočkáme v míře vrchovaté, s novým showrunnerem, s první ženou v hlavní roli i s novou společnicí / společníkem.

Ještě předtím nás ale čeká finální rozloučení s Moffatem a Peterem Capaldim, který se v letošním Vánočním speciálu ještě před regenerací potká s úplně první inkarnací Doctora. V 60. letech jej hrál William Hartnell, ve speciálu jej ztvární David  Bradley, jehož jste ostatně mohli zahlídnout už na konci aktuální série (kterou si brzy ještě probereme v recenzi). Je toho zkrátka dost, na co se ve světě Doctora Who těšit. 

 Co na tuhle castingovou volbu říkáte vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace