Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Zima si přišla pro HBO


ikona
do_Od
hackeřihbohra o trůnyleak
Jednou jsi dole, jednou nahoře. V případě HBO jseš ale poslední dobou jenom dole.  

Pokud jste posledních pár měsíců nestrávili v jeskyni, bez internetu, nebo totálně bez zájmu o svět kolem vás, pravděpodobně jste zaslechli něco málo o tom, že HBO napadli hackeři. To samozřejmě není nic nového, hackeři pravidelně útočí na různé společnosti - občas ve jménu dobra (třeba když členy ISIS zaplavili na Twitteru gay pornem), jindy zase ve jménu zla (tzv. WannaCry hack, který ochromil některé nemocnice a zdravotní zařízení ve Velké Británii a způsobil v zemi šílené problémy).

My se na následujících řádcích budeme logicky soustředit zejména na události posledních týdnů a masivní únik dat z HBO. Je však nutno dodat, že situace ještě stále není vyřešená, s největší pravděpodobností se tedy některé informace časem změní a další detaily, které zde nezazní, eventuálně vyplavou na povrch. Pokud však nemáte v plánu po tomhle zamířit zpátky do jeskyně, určitě se o nich někde dočtete. A teď už k věci.

Zaměstnanci i vedení HBO teď nezažívá nejlepší období. Média se s každým novým únikem informací obrací na zástupce kabelovky, kteří začínají mít dotazů k hacku plné zuby. Nedávno se tak ostře ohradily na četné dotazy novinářů a potvrdili, že odmítají komentovat každou novinku.

V posledních dnech je tak sice relativní ticho, na druhou stranu se ale nervozita a chaos projevují jinde. Epizody GoT totiž unikají na internet skrz různé zástupce a pobočky, které jinak s hackem nemají žádnou spojitost. Čtvrtou epizodu vypustil distribuční partner z Indie, šestou pak pro změnu vysílala španělská pobočka HBO omylem celou hodinu v televizi namísto pátého dílu, přičemž Švédi ji hodili rovnou online. Hups.

Tím však trable pro HBO nekončí. Krev je rozlita a žraloků kolem je stále dost. Koncem minulého týdne skupina zvaná OurMine zaútočila na sociální sítě zaměstnanců HBO a udělala si ze zabezpečení kabelovky menší srandu: „Čau, tady OurMine, jen testujeme vaše zabezpečení, HBO, prosím, kontaktujte nás ohledně upgradu vaší ochrany.“ Hups krát dva.

Den nato původní hackeři kolem záhadného pana Smitha emailem do Mashable varovali, že se blíží vypuštění finální epizody. Taková byla situace v sobotu, momentálně tak všichni čekají, jestli se řeči hackerů ukážou jako prázdné výhružky, nebo doopravdy něco mají. Tak či tak, HBO už má za sebou rozhodně lepší časy.

- - -

Vytáhni v hospodě: Chcete vědět, co pro lásku dělají lidé, kteří nenakládají své pokrevní sestry ve vysokých věžích? Vyšetřování v Indii odhalilo, že čtvrtou epizodu vypustil na internet jeden zaměstnanec IT, kterého přítelkyně uprosila k dřívějšímu zhlédnutí. Od ní se pak díl dostal do rukou dalším lidem a tak se šířil, až dokud neskončil v rukou všech. Ach ta láska. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace