Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Formanova klasika se dočká prequelu


ikona
Spooner
formanmurphy
Jeden z nejslavnějších filmů Miloše Formana, Přelet nad kukaččím hnízdem, se dočká seriálového předchůdce! 

Za poslední roky už jsem si tak s tichým utrpením zvykl, že televizní producenti kvůli nedostatku nápadů rádi parazitují na známých filmových značkách a naservírují jim seriálový prequel, sequel či dokonce remake. A není žádné překvapení, že tyto pokusy dopadají ve velkém počtu případů celkem tragicky. Že si na seriálovém rybníčku posvítí i na jeden z nejslavnějších filmů Miloše Formana, Přelet nad kukaččím hnízdem, bych ale opravdu nečekal. Ano, čtete správně. Legendární filmová pecka podle slavné knižní předlohy Kena Keseyho se opravdu dočká nečekaného seriálového bratříčka. A kupodivu by to nemuselo bolet tolik, jak se na první pohled zdá.

 

Seriál s názvem Ratched si totiž bere na starost jeden z nejoceňovanějších a nejlepších televizních tvůrců současnosti, Ryan Murphy. Autor American Horror Story, American Crime Story či Feud nám pak hodlá nabídnout prequel slavného filmu, jenž bude pojednávat o ďábelské sestře psychiatrické léčebny Ratchedové, která dělala hlavním postavám filmu v čele s Randlem ze života peklo. Seriál nás pak zavede do čtyřicátých let a bude sledovat její počátky coby sestřičky a přerod do monstra z filmu. Slavnou postavu, za níž herečka Louise Fletcher dokonce získala Oscara, si pak nezahraje zase nikdo jiný, než Murphyho modla Sarah Paulson z…no ze všech jeho běžících seriálů. Na jednu stranu si člověk říká, že už by Ryan mohl do svých projektů obsadit také někoho nového, díky jejím bezchybným výkonům mu to však přeci jen zase rádi odpustíme. Produkce se pak ujme také Michael Douglas, jenž se podílel také na vzniku původního snímku. O seriál pak byla mezi stanicemi a streamovacími službami údajně velká rvačka. Bitvu mezi Hulu či dokonce i Applem ovšem vyhrál internetový gigant Netflix, jenž dal seriálu rovnou zelenou na dvě série. Uvidíme, zda si Murphy připíše další trefu do černého či fandové Formanovy klasiky zapláčou.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace