Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Komentář k Emmy 2017


ikona
do_Od
emmyfxhbohra o trůnynetflixstranger thingswestworld
Vše, co jste chtěli vědět o cenách Emmy, ale báli jste se zeptat, vol. 2 

Co loni vzniklo původně jenom jako malá odbočka do pozadí prestižních televizních cen Emmy, se mi nyní o rok později začíná v hlavě formovat v pravidelný komentář k tomu, co se za ten rok kolem oceňovaných tvůrců, mocných kabelovek a vynikajících seriálů událo.

Klidně to chápejte jak takový můj roční „tedovský“ článek. A na co že si chci posvítit letos? Kromě klasických snubů, shrnutí vedlejších kategorií a taky další tipovací soutěže si pokecáme hlavně o tom, jak se vlastně daří králi televize bez jeho korunovačního klenotu a jestli se na tom do budoucna něco změní. Za vás tradičně okay? Že nemáte na výběr? Ať si s těmi otázkami trhnu? Okay.

Začneme těmi snuby. Možná si na tuhle kapitolu vzpomínáte z minulého roku. Mohli byste, takhle geniální titulek totiž jen tak někdo nemá. Každopádně řeč je o Kevinu Garveym aka Justinu Therouxovi ze seriálu Pozůstalí, který se akademici rozhodli i v jeho finálové (a v zahraničních médiích zdaleka nejdiskutovanější) sérii ignorovat. Parchanti. Nedostal vůbec nic. Geniální psaní, fantastická režie, nadpozemské herecké výkony, prostě nic. Nada. Nothing. A docela kvůli tomu uvnitř pláču. Jenže ani letos nejsou Pozůstalí jedinými smolaři quality TV.

Ostrouhala totiž i další oceňovaná pecka a totiž The Americans od FX. Matthew Rhys i Keri Russell díkybohu urvali aspoň ty herecké nominace, protože jinak by to už byl vyloženě zločin a ten se trestá, ale pořád – jeden z nejzajímavějších seriálů na obrazovkách, který krom nesmírně komplikovaného manželství stíhá řešit taky špionáž, a ještě k tomu plnit sny všem úchylům, kteří se ukájí při sledování lidí střídající různé paruky (hej, tohle je podle všeho reálný problém), a dostane jen herecké nominace? Na Sibiř s těmi neznabohy.

Mezi další snuby pak podle veřejného mínění patří taky Aubrey Plaza za Legion, Ed Harris za Westworld, Winona Ryder za Stranger Things, krvavá stylovka American Gods, Michael Stuhlbarg a Mary Elizabeth Winstead za Fargo (jako vážně, milá akademie?), nebo oceňovaná komedie od HBO Insecure. Jo, soucítíme se všemi. Jedním z důvodů pro tolik zklamání je pak prý i fakt, že Emmy nejsou natahovací. V tom případě ale moc nechápu následující věc.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace