Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Komentář k Emmy 2017


ikona
do_Od
emmyfxhbohra o trůnynetflixstranger thingswestworld
Vše, co jste chtěli vědět o cenách Emmy, ale báli jste se zeptat, vol. 2 

Co loni vzniklo původně jenom jako malá odbočka do pozadí prestižních televizních cen Emmy, se mi nyní o rok později začíná v hlavě formovat v pravidelný komentář k tomu, co se za ten rok kolem oceňovaných tvůrců, mocných kabelovek a vynikajících seriálů událo.

Klidně to chápejte jak takový můj roční „tedovský“ článek. A na co že si chci posvítit letos? Kromě klasických snubů, shrnutí vedlejších kategorií a taky další tipovací soutěže si pokecáme hlavně o tom, jak se vlastně daří králi televize bez jeho korunovačního klenotu a jestli se na tom do budoucna něco změní. Za vás tradičně okay? Že nemáte na výběr? Ať si s těmi otázkami trhnu? Okay.

…v posledních letech čím dál tím méně přehlížené vedlejší kategorie aka Creative Arts
Emmy Awards
? Hezký rým, pod který spadají věci jako například casting, plno reality show cen, ale třeba i nejlepší vypravěč, práce s kamerou, choreografie, původní hudba a tak dál.

Jejich počet se za poslední roky zvýšil natolik, že dostaly samotný event, který se letos poprvé přehoupl ze soboty i do neděle a koná se tak celý víkend před *tím* víkendem. Záznam poté bude odvysílán tuto sobotu jako ochutnávka před nedělním hlavním vyhlašováním. Teď už však k samotným výsledkům.

Ty totiž často napoví, v jakém duchu se vlastně bude odehrávat i zbytek Emmy. Bez Hry o trůny bylo letos v těch zvučnějších kategoriích o něco volněji, a tak není divu, že si brzký náskok pro sebe zabraly seriály Stranger Things a Westworld, které oba mají po pěti výhrách. K nim se poté ještě připojil letos notně probíráný Saturday Night Live, který díky Americké tragédii (krycí název amerických prezidentských voleb 2016) měl materiálu až až. Ještě se ale vrátíme k těm Stranger Things, ty totiž mimo jiné získaly cenu za nejlepší casting v žánru drama, což je většinou ukazatel výhry pro nejlepší drama roku. Jak ostatně dokazují dva předchozí ročníky, které tímto způsobem vyhrála Hra o trůny.

Na podobném místě pak stojí taky politická komedie Veep, kterou u nás stále nikdo nesleduje. Ta taktéž získala podobně jako ve dvou předchozích ročnících cenu za nejlepší casting v žánru komedie a poměrně jistě si tak kráčí taky pro třetí výhru za komediální seriál roku v řadě. Naštěstí už ale naposledy, jelikož se seriál chýlí ke svému konci.
Celkově pak na Creative Arts Emmy Awards zabodovalo šest ze sedmi nominovaných seriálu pro nejlepší drama – mezi těmi dalšími jsou: Příběh služebnice (hostující role šla sladké Alexis Bledel), This Is Us, The Crown a House of Cards. Volejte Saulovi prozatím utřelo.

Příběh služebnice je pak se třemi výhrami především obřím úspěchem stanice Hulu, která má své první sošky vůbec. Pokud bych pak měl ještě srovnávat, tak ačkoliv Westworld a Stranger Things bodují, stále se to nerovná suverénní Hře o trůny, která loni na těchto cenách získala enormních 9 výher, což následně vedlo k rekordnímu počtu 12 Emmy v jednom roce. Něco podobného se letos rozhodně opakovat nebude. V řeči čísel to nakonec vypadalo takto:

Saturday Night Live - 5
Westworld
- 5
Stranger Things
- 5
13th
- 4
Samurai Jack
- 4
Jedna noc
- 4
Sedmilhářky
- 3
Hairspray Live!
- 3
RuPaul´s Drag Race
- 3
Příběh služebnice
- 3
Veep
- 3
Born This Way
- 2
Dancing with the Stars
- 2
FEUD: Bette and Joan
- 2
John Oliver: Co týden dal a vzal
- 2
O.J.: Made in America
- 2
Planeta Země II
- 2
The Beatles: Eight Days a Week
- 2
The Crown -

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace