Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Komentář k Emmy 2017


ikona
do_Od
emmyfxhbohra o trůnynetflixstranger thingswestworld
Vše, co jste chtěli vědět o cenách Emmy, ale báli jste se zeptat, vol. 2 

Co loni vzniklo původně jenom jako malá odbočka do pozadí prestižních televizních cen Emmy, se mi nyní o rok později začíná v hlavě formovat v pravidelný komentář k tomu, co se za ten rok kolem oceňovaných tvůrců, mocných kabelovek a vynikajících seriálů událo.

Klidně to chápejte jak takový můj roční „tedovský“ článek. A na co že si chci posvítit letos? Kromě klasických snubů, shrnutí vedlejších kategorií a taky další tipovací soutěže si pokecáme hlavně o tom, jak se vlastně daří králi televize bez jeho korunovačního klenotu a jestli se na tom do budoucna něco změní. Za vás tradičně okay? Že nemáte na výběr? Ať si s těmi otázkami trhnu? Okay.

Sorry, ale moje titulky jsou prostě bezkonkurenční. Anyway, jak jste si už mohli všimnout, HBO ve vedlejších kategoriích opět celkem solidně dominovalo (19 výher) a to i bez své epické fantasy, která se v letošním roce nestihla vtěsnat do daného termínu. Ten je mimochodem oficiálně od 1. června 2016 do 31. května 2017, takže se 7. řada Hry o trůny bude počítat do příštího ročníku.

Co to bokem téhle výrazné absence znamená? Že HBO má zkrátka opět všechny a všechno pevně ve svých zlatých rukou. Sázka na Nolana se vyplatila (to už je ale v téhle rodině běžná věc), navíc přispěly i menší věci a kabelovce tak stačí v neděli jen málo a i těm největším pesimistům dokáže, že si svoji pozici v klidu udrží i bez draků a příležitostného incestu. Navíc za rok do Westerosu nominace opět přistane (to si piště, že ano) a jestli se do pár let vyklube jeden z těch spin-offů, můžou kravaťáci dál klidně spát.

A co na to ostatní? Mno. Hádejte dvakrát, kdo HBO šlape nejvíc na paty. A jestli jste to neuhodli, tak si dejte facana, protože nás v tom případě moc pozorně nečtěte. Je to samozřejmě Netflix s 16 výhrami. A jak jsem psal výše, existuje poměrně velká šance, že právě ten by si letos mohl dojít pro ty nejcennější sošky (i když bych to osobně přál víc The Crown než Stranger Things). Dále je tu NBC s 9 výhrami (zdejší hlavouni by měli líbat nohy tvůrcům ubuleného drama This Is Us), ABC se 7, FOX a Hulu s 5 no a potom už je to prašť nebo uhoď.

Kdo zklamal je překvapivě stanice FX, která loni všechno shrábla s American Crime Story a letos jen tak jemně zahrozila se třetí řadou Farga, aniž by z toho něco pořádného bylo. Tedy alespoň co se počtu nominací týče. Ten propad je v tomhle případě dost razantní a jak už jsem naznačoval na předchozích řádcích, tohle všechno jenom ukazuje, jakým směrem se bude ubírat i hlavní večer. Výsledky (o kterých vás budeme informovat) tak očekávejte podobné (byť i letos jistě dojde na pár překvápek).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace