Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Našla Hra o trůny recept proti pirátům?


ikona
Spooner
gamegothbohrahra o trůny
Na HBO přemýšlí, jak zamezit dalším únikům a hackerským útokům. A přišli s hodně zajímavým řešením. 

Asi není pochyb o tom, že fantasy Hra o trůny patří momentálně mezi nejsledovanější seriály současnosti. Bohužel ale patří také mezi ty, jež mají největší problémy s úniky epizod či hackerskými útoky. S leakem několika dílů se museli tvůrci potýkat už v uplynulých letech, nedávno ukončená sedmá sezóna však pro ně byla v tomto směru docela tragická. Nejdříve prosákl na veřejnost pár měsíců před premiérou scénář celé řady, jenž se nakonec ukázal téměř do puntíku pravdivý, a pak přišel útok hackerů na HBO a únik dvou epizod, za který si ovšem mohla vlastně sama kabelovka. Na HBO ale vědí, že podobné průsery a trapasy si v připravované poslední sérii nemohou dovolit a přemýšlí proto nad řešením, jak tentokrát děj před hackery a informátory ze zákulisí maximálně utajit. A přišli na hodně zajímavý nápad.

 

K poslední epizodě seriálu totiž hodlají natočit hned několik zcela odlišných konců. Ani samotní herci pak prý nebudou vědět, který z konců celého seriálu bude ten pravý. Na jedné z univerzitních přednášek to údajně řekl sám programový ředitel HBO Casey Bloys. Uchovávání tajemství do úplného konce a natočení několika závěrů by je pak mělo za pozitivní konstelace uchránit před dalším leakem či uniknutým scénářem. Aneb, i když by něco uniklo, nikdo vám nezaručí, že je to opravdu ten skutečný závěr. A to je opravdu zajímavá a odvážná volba. Nejedná se však o žádnou revoluční novinku. S natáčením několika alternativních konců přišla v minulosti také Rodina Sopránů či čtvrtá série Ztracených (aneb do rakve si kromě Locka lehl např. i Desmond či Sawyer). I přesto jde hodně odvážné řešení, za něž musíme dát tvůrcům palec nahoru. Uvidíme, zda jim tato taktika nakonec vyjde a alespoň poslední řada GoT se obejde bez pirátských průserů. Tedy pokud si HBO zase některou z epizod omylem nevypustí samo.

Vytáhni v hospodě: Pokud se vám už teď stýská po Hře o trůny, na chystaném Blu-Rayi se můžete těšit na animovaný speciál Conquest & Rebellion: An Animated History of the Seven Kingdoms, jež divákům odhalí zásadní události předcházející slavnému seriálu. Na první kapitolu se již teď můžete podívat zde.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace