Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Amazon chystá komiks a dvě sci-fi


ikona
Sam.Vimes
amazonlazarusringworldsnow crash
Konkurent Netflixu připravuje seriály podle dvou sci-fi románů a dystopického komiksu. 

Amazon se do toho s vlastní produkcí zkouší opřít zase trochu jinak. Se svými méně úspěšnými kousky se moc nepářou a v poslední době po prvních sezónách zrušili seriály The Last Tycoon a Z: The Beginning of Everything, i když třeba u Z už předtím druhou řadu oznámili. Taky se nechali slyšet, že plánují pomalu ustupovat od produkčního modelu s vypuštěním pilotů a následným rozhodováním o dalším natáčení až podle reakcí diváků a naopak častěji schvalovat rovnou celé série (což je za mě jen dobře, časové prodlevy tam byly obrovské, reakce na pilot by se neměly přeceňovat a pořád ještě mě mrzí zaříznutí westernu Edge). A teď Amazon ohlásil přípravy hned tří zajímavých žánrovek.


V adaptaci knih Larryho Nivena Ringworld se v technologicky vyspělé budoucnosti znuděný dvousetletý muž připojí k posádce vesmírné lodi, která má prozkoumat záhadný prstenec za hranicí známého vesmíru. Ringworld už před několika lety chystala stanice Syfy, stejně jako Muže z vysokého zámku. Oba seriály ale nakonec skončily u Amazonu. Druhým oznámeným projektem je Snow Crash, adaptace románu Neala Stephesona zasazeného do futuristické Ameriky. Hlavní postava v každodenní skutečnosti roznáší pizzu, ve virtuální realitě je ale hrdinou, jenž se musí potýkat s virem zabíjejícím hackery.


Asi nejzajímavější chystanou novinkou je Lazarus podle komiksu Grega Rucky. V nepříliš vzdálené budoucnosti světové vlády zkolabovaly a jejich místa převzaly velké korporace ovládané několika soupeřícími rodinami v jakési nové verzi feudalismu. Každá rodina má svého Lazara, speciálně vycvičeného a vylepšeného člena rodiny pro řešení záležitostí vyžadujících špionáž i brutální akci, zatímco ostatní se zabývají politikou a byznysem. Rucka má svůj dystopický svět perfektně propracovaný, potěší už jen to, jak se od sebe liší jednotliví Lazarové v závislosti na odvětví jejich rodiny (genetické vylepšení, pilulky, implantáty…), hlavně ale na konec každého čísla komiksu přikládá několik stran podrobné geopolitické analýzy svého fikčního světa. Proto je rozhodně dobrou zprávou, že bude produkovat i adaptaci a pravděpodobně pomůže i s psaním. Kromě komiksů má za sebou Rucka třeba scénáře k seriálové Jessice Jones. Snad tedy žádná z chystaných novinek neudělá své předloze ostudu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace