Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Mindhunter: Lovci myšlenek: 1. řada

příspěvky 1 - 12 Napsat příspěvek
Konečně to mám za sebou a teď to rozšiřuji kde můžu, aby se o tomto skvostu vědělo co nejvíce. Pecka. Obrovská natěšenost na druhou řadu. 9/10
22670
Konečně to mám za sebou a teď to rozšiřuji kde můžu, aby se o tomto skvostu vědělo co nejvíce. Pecka. Obrovská natěšenost na druhou řadu. 9/10
0 0
reagovat

Karbunkule

Čekal jsem, jestli se někdo ozve. Samozřejmě to není myšleno nijak negativně, ale toho herce mám spjatého spíše s homosexuálními rolemi (jako např. v Looking), takže jsem mu tohohle agenta ze začátku příliš nežral. Teprve když se projeví jeho arogantnost, a zároveň jak ty říkáš - empatie, začne to do sebe zapadat. Jeho projev je podle mě ovlivněn jeho osobností a to se ve finále ukazuje jako parádní tah, protože ten agent fakt není příliš "chlapskej". Zženštilost a legrační hlas jsou stereotypy, nicméně v porovnání třeba s takovým Neilem Patrickem Harrisem, kterému věříš všechny typy rolí, Jonathan Gruff podle mě svoji orientaci nezapře. Což vůbec není nic proti ničemu, koneckonců mnoho let ve filmech dominovali zase chlapi, kteří nemohli zapřít svoji "macho" povahu. Jsem pro rovnost ve všech ohledech ;)

Tolik asi k té poznámce.
22443
Čekal jsem, jestli se někdo ozve. Samozřejmě to není myšleno nijak negativně, ale toho herce mám spjatého spíše s homosexuálními rolemi (jako např. v Looking), takže jsem mu tohohle agenta ze začátku příliš nežral. Teprve když se projeví jeho arogantnost, a zároveň jak ty říkáš - empatie, začne to do sebe zapadat. Jeho projev je podle mě ovlivněn jeho osobností a to se ve finále ukazuje jako parádní tah, protože ten agent fakt není příliš "chlapskej". Zženštilost a legrační hlas jsou stereotypy, nicméně v porovnání třeba s takovým Neilem Patrickem Harrisem, kterému věříš všechny typy rolí, Jonathan Gruff podle mě svoji orientaci nezapře. Což vůbec není nic proti ničemu, koneckonců mnoho let ve filmech dominovali zase chlapi, kteří nemohli zapřít svoji "macho" povahu. Jsem pro rovnost ve všech ohledech *;)* Tolik asi k té poznámce.
Karbunkule
0 0
reagovat

"Typický homosexuál"

Recenze dobrá, akorát mě zarazilo tohle souvětí: "Až v závěru mi došlo, proč vlastně tvůrci obsadili do hlavní role Jonathana Groffa, který jak možná víte, je typický homosexuál s dětskou tvářičkou, kterému byste sotva kdy uvěřili přerod v drsného macho agenta". Řekl bych, že ho obsadili, protože to hraje dobře, ten agent není macho od prvního dílu, ale je empatickej (což ho vlastně přivede k založení toho výzkumu) a informace, jestli je herec v soukromí homosexuál, mi přijde nepodstatná pro výkon asi jako kdyby někdo napsal "Robert De Niro v soukromí pár let píchal černou letušku a proto se mi zdá podezřelé, když se snaží autenticky muchlovat s bílou herečkou." :D Já bych si ho teda na gaye netipoval (myslím, že pokud existuje typický homosexuál, tak je to spíš někdo zženštilej s legračním hlasem a přepálenou módou) a taková podivná informace v recenzi mi spíš akorát kazí způsob, jak vnímat tu roli a seriál jinak, sorry.
22441
Recenze dobrá, akorát mě zarazilo tohle souvětí: "Až v závěru mi došlo, proč vlastně tvůrci obsadili do hlavní role Jonathana Groffa, který jak možná víte, je typický homosexuál s dětskou tvářičkou, kterému byste sotva kdy uvěřili přerod v drsného macho agenta". Řekl bych, že ho obsadili, protože to hraje dobře, ten agent není macho od prvního dílu, ale je empatickej (což ho vlastně přivede k založení toho výzkumu) a informace, jestli je herec v soukromí homosexuál, mi přijde nepodstatná pro výkon asi jako kdyby někdo napsal "Robert De Niro v soukromí pár let píchal černou letušku a proto se mi zdá podezřelé, když se snaží autenticky muchlovat s bílou herečkou." *:D* Já bych si ho teda na gaye netipoval (myslím, že pokud existuje typický homosexuál, tak je to spíš někdo zženštilej s legračním hlasem a přepálenou módou) a taková podivná informace v recenzi mi spíš akorát kazí způsob, jak vnímat tu roli a seriál jinak, sorry.
"Typický homosexuál"
0 0
reagovat

Ted

Ted
Odkaz na clanok o vrahov z Mindhuntera, vo web adrese je vyspoilerovane meno mustage vraha
link

Prihlasovanie do TVzone je strasny hnus (nikdy si nepamatam heslo)
22437
Ted Odkaz na clanok o vrahov z Mindhuntera, vo web adrese je vyspoilerovane meno mustage vraha [spoiler]https://www.vanityfair.com/hollywood/2017/10/mindhunter-who-is-adt-killer-kansas-dennis-rader-season-2-wichita-park-city[/spoiler] Prihlasovanie do TVzone je strasny hnus (nikdy si nepamatam heslo)
Ted
0 0
reagovat

to TedGeorge

Proč teorie?
Ono je to celkem jasné - stačí přečíst heslo Dennis Rader aka BTK Killer na Wikipedii a ten herec je tak i uveden v titulcích
Mimochodem Cameron Britton jako Edmund Kemper tady má životní výkon. Fakt doufám, že se objeví i ve druhé řadě na víc než pár minut.
22429
Proč teorie? [spoiler]Ono je to celkem jasné - stačí přečíst heslo Dennis Rader aka BTK Killer na Wikipedii a ten herec je tak i uveden v titulcích [/spoiler] Mimochodem Cameron Britton jako Edmund Kemper tady má životní výkon. Fakt doufám, že se objeví i ve druhé řadě na víc než pár minut.
to TedGeorge
0 0
reagovat
Dokoukano a nemuzu se dockat druhy serie.

Teorie ohledne prvnich par desitek vterin pred skoro kazdym dilem?
22427
Dokoukano a nemuzu se dockat druhy serie. Teorie ohledne prvnich par desitek vterin pred skoro kazdym dilem?
0 0
reagovat

to zahron

Ano, kázeňský postih policisty za použití vulgarity u výslechu by dnes působil směšně jak v americe tak i v českých případech 1. oddělení. Na druhou stranu, téma drsného policajta co si nebere servítky a pro ránu nejde daleko je v americkém filmu už mnohem dříve (Dirty Harry a French Connection - oba 1971). Takže je dost s podivem, že zatímco normální policejní detektivové v Mindhunterovi nosí kalhoty do zvonu, barevné košile a kníry, tak agenti FBI se oblékají jak mormoni, musí být hladce oholení a některá slova co jsou na indexu raději nevyslovovat. Fak nevím, jestli to z nich dělalo lepší policisty, když všude v terénu mimo kancelář vypadali jako ryba na suchu (viz hlavní hrdina)
Nejpravděpodobnější asi bude, že tohle "psychologické" vyšetřování prostě nezajímalo nejvyššího bosse J.E.Hoovera, který FBI založil a vedl skoro čtyřicet let (1935-72) jako svoji soukromou firmu No a v šedesátých letech nejdřív honil ruské špiony, pak špehoval černošské aktivisty, pak hippies, pak odpůrce Vietnamu. Nakonec špehoval úplně všechny a na sériové vrahy mezi odposlechy prostě nezbylo místo ...
22426
Ano, kázeňský postih policisty za použití vulgarity u výslechu by dnes působil směšně jak v americe tak i v českých případech 1. oddělení. Na druhou stranu, téma drsného policajta co si nebere servítky a pro ránu nejde daleko je v americkém filmu už mnohem dříve (Dirty Harry a French Connection - oba 1971). Takže je dost s podivem, že zatímco normální policejní detektivové v Mindhunterovi nosí kalhoty do zvonu, barevné košile a kníry, tak agenti FBI se oblékají jak mormoni, musí být hladce oholení a některá slova co jsou na indexu raději nevyslovovat. Fak nevím, jestli to z nich dělalo lepší policisty, když všude v terénu mimo kancelář vypadali jako ryba na suchu (viz hlavní hrdina) Nejpravděpodobnější asi bude, že tohle "psychologické" vyšetřování prostě nezajímalo nejvyššího bosse J.E.Hoovera, který FBI založil a vedl skoro čtyřicet let (1935-72) jako svoji soukromou firmu No a v šedesátých letech nejdřív honil ruské špiony, pak špehoval černošské aktivisty, pak hippies, pak odpůrce Vietnamu. Nakonec špehoval úplně všechny a na sériové vrahy mezi odposlechy prostě nezbylo místo ...
to zahron
0 0
reagovat

PetrM

Tohle mě zarazilo na celém seriálu asi nejvíc, protože z pohledu dnešního moderního světa je to minimálně k zamyšlení a postupem si začínáte uvědomovat jak byla Amerika strašně konzervativní a Kennedyovská.

ale zpátky k seriálu a jeho kvalitám ... dech mi vyrazili perfektní scénáře, do kterých právě zapadla ta konzervativní amerika jako hlavní problém všech dialogů. Třešnička na dortu byl casting a to nutno podotknout i včetně podpůrných rolí ze stran právě pomyslných vrahů (Brudos, Kemper) a samozřejmě Anny Torv - za tu má Fincher u mě extra kredit k dobru :+


PS: "eight ripe cunts"
22423
Tohle mě zarazilo na celém seriálu asi nejvíc, protože z pohledu dnešního moderního světa je to minimálně k zamyšlení a postupem si začínáte uvědomovat jak byla Amerika strašně konzervativní a Kennedyovská. ale zpátky k seriálu a jeho kvalitám ... dech mi vyrazili perfektní scénáře, do kterých právě zapadla ta konzervativní amerika jako hlavní problém všech dialogů. Třešnička na dortu byl casting a to nutno podotknout i včetně podpůrných rolí ze stran právě pomyslných vrahů (Brudos, Kemper) a samozřejmě Anny Torv - za tu má Fincher u mě extra kredit k dobru *:+* PS: "eight ripe cunts"
PetrM
0 0
reagovat
Totální nářez:+:+
22421
Totální nářez*:+**:+*
0 0
reagovat
Ano, tohle se opravdu povedlo. Věřím, že autoři si dali práci s historickou věrností (kouření v letadlech v roce 77 :o), ale celkem mě překvapilo, že ještě 17 let potom co o takových šílencích točil Hitchcock filmy pro širokou veřejnost (Psycho 1960), neměla slavná FBI žádnou terminoogii pro tyhle případy a pořád aplikovali předválečné teorie o zločinu z vášně-pomsty-pro peníze. Ale, asi je to pravda, že pod svícnem bývá tma.
22418
Ano, tohle se opravdu povedlo. Věřím, že autoři si dali práci s historickou věrností (kouření v letadlech v roce 77 *:o*), ale celkem mě překvapilo, že ještě 17 let potom co o takových šílencích točil Hitchcock filmy pro širokou veřejnost (Psycho 1960), neměla slavná FBI žádnou terminoogii pro tyhle případy a pořád aplikovali předválečné teorie o zločinu z vášně-pomsty-pro peníze. Ale, asi je to pravda, že pod svícnem bývá tma.
0 0
reagovat
Můžu jenom podepsat :) Popravdě jsem ani netušil, že to bude mít druhou sérii, takže Vánoce přišli o trochu dříve .. ;)
22416
Můžu jenom podepsat *:)* Popravdě jsem ani netušil, že to bude mít druhou sérii, takže Vánoce přišli o trochu dříve .. *;)*
0 0
reagovat
Mam za sebou prvni tri dily a skacu nadsenim jako ratlik. Strasna pecka :o:o:o
22414
Mam za sebou prvni tri dily a skacu nadsenim jako ratlik. Strasna pecka *:o**:o**:o*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se