Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Americký gangster míří do bedny


ikona
Spooner
american gangsterwhitaker
Parádní gangsterka Ridley Scotta se dočká seriálového prequelu. Kdo se v ní objeví? 

Americký gangster patří mezi pecky, na niž se dle mého přeci jen malinko zapomnělo a nemluví se o něm tolik, jak by se možná mělo. A je to sakra škoda. Příběh gangstera a drogového krále New Yorku Franka Lucase s tváří Denzela Washingtona, jehož naháněl jeden z mála poctivých poldů Russell Crowe je totiž dost možná nejlepší gangsterkou nového tisíciletí a jeden z nejlepších filmů Ridley Scotta poslední dekády. Prostě pecka, která by měla běžet v bedně mnohem častěji. Hollywoodští producenti ovšem na Ridleyho kousek evidentně nezapomněli. Už mu totiž kutí seriálový prequel, jenž by navíc překvapivě nemusel zas tolik bolet.

 

Dosud nepojmenovaná novinka nás totiž zavede do New Yorku pět let před událostmi z filmu a zaměří se na tehdejšího nechvalně proslulého mafiánského bosse a krále Harlemu Bumpy Johnsona. Ten se na malý moment objevil i ve slavném snímku. Frank Lucas byl totiž jeho pravou rukou a právě po Johnsonově smrti převzal jeho místo. Johnson byl navíc známý svým přátelstvím se samotným Malcomem X. Seriál by se tak měl mimo jiné zaměřit na střety mezi podsvětím a Afroamerickým hnutím za občanská práva v 60. letech. A ani tentokrát se tato gangsterka neobejde bez hvězdy. Johnsona si totiž zahraje oscarový Forest Whitaker. Ten je na tom s výběrem rolí sice dost na štíru, když už ale sáhne po správném projektu, stojí to za to. Doufejme tedy, že tohle bude právě ten druhý případ. Scénář si navíc bere do rukou jeden z tvůrců drogového Narcos, Chris Brancato, jenž už má v tomhle žánru své zkušenosti a vypadá to, že seriál by nemusel na úspěšném filmovém bratříčkovi zase tolik parazitovat. Šance, že bychom se mohli dočkat pořádné televizní gangsterky, tu tedy rozhodně je.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace