Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pán prstenů míří do televize


ikona
do_Od
amazongame of throneshbohra o trůnylord of the ringsnetflixpán prstenůwitcherzaklínač
Amazon by se rád vydal do Středozemě. 

Raději se posaďte, nalijte do sebe něco silnějšího a hlavně zkuste nezkolabovat. Nebo třeba zlostí něco nerozmlátit. Warneři totiž jednají s Amazonem o adaptaci Pána prstenů do televize. Adaptovat by se měly Tolkienovy klasické knížky, na které má studio licenční práva (takže ne Silmarillion) a do jednání se podle všeho osobně zapojil i CEO Amazonu a druhý nejbohatší muž světa, Jeff Bezos. Prozatím však berte vše s velkou rezervou, protože k žádné určité dohodě zatím nedošlo.

Podstatné je, že Warneři spolu se zástupci Tolkienových děl nabízeli seriál založený na "hobitech, čarodějích a válečnících" už nějakou dobu a Amazon se samotným Bezosem (což rozhodně není standardní postup) vynaložil velké úsilí, aby se jednání zúčastnil první. Situace totiž odpovídá širšímu plánu, se kterým Bezos přišel dříve tento rok. Tedy ústup od hraničních produkcí jako Mozart in the Jungle či Transparent (k tomu přidejte i zrušené seriály Z: The Beginning of Everything a The Last Tycoon) a naopak přesunutí zdrojů do univerzálnějších žánrovek. A co je univerzálnějšího než nejslavnější fantasy všech dob, že...

Druhou zásadní informací je potom fakt, že studio Warner Bros. a zástupci Tolkienových děl zjevně zakopali sekyru. Ještě v létě se totiž společně soudili a tak to vypadalo, že vztahy mezi těmito dvěmi skupinami nebudou úplně vřelé. Nicméně společná snaha přivést svět Pána prstenů na televizní obrazovky zřejmě vše zahojila - to a taky představa nechutně velkých výnosů samozřejmě. Situace je to každopádně zajímavá a vzhledem k tomu, že Netflix v příštích dvou letech vypustí do světa Zaklínače a HBO završí Hru o trůny a zkusí rozjet její spin-off(y), to vypadá, že televize se stává novým domovem obřích fantasy. To byste před pár lety neřekli, co? Tak teď ještě Disney a hrané Star Wars, come on!

Vytáhni v hospodě: Amazon Studios nedávno spláchlo celé své vedení. Důvodem byl fakt, že prezident studia byl obviněn jedním z producentů Muže z vysokého zámku ze sexuálního obtěžování. Pod tíhou slavnějších predátorů, na které se v Hollywoodu momentálně klade důraz, tahle zpráva ovšem nějak zapadla.

Vytáhni v hospodě 2: A když už je řeč o těch fantasy, World of Warcraft včera odhalil již sedmý datadisk s podtitulem Battle for Azeroth. Cinematic trailer najdete tady

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (33)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace