Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak to vypadá s House of Cards?


ikona
Spooner
house of cardsnetflixspacey
Kevina Spaceyho coby Franka Underwooda už neuvidíme. Dočkáme se ale vůbec poslední řady? 

Jestli existuje zákulisí seriálu, v němž bych se v současnosti nechtěl pohybovat, je to určitě House of Cards, jenž je všemi médii momentálně asi nejbedlivěji sledovaným televizním hitem na světě. A všichni víme proč. Lavina okolo skandálu Kevina Spaceyho a jeho sexuálního obtěžování mladších mužů či chlapců totiž nebere konce a Netflix udělal s hereckou hvězdou razantní krok. Po, podle všeho plánovaném, oznámení poslední řady Domku z karet a následném zastavení natáčení, dal Netflix Spaceymu v podstatě padáka, když oznámil, že v další sérii se pod jejich záštitou neobjeví. A pro jistotu zařízli také jeho chystaný snímek Gore. Od herce pak dala ruce pryč také produkční společnost seriálu MCR a je tak definitivně jasné, že Spaceyho Franka Underwooda, hlavní hvězdu celého seriálu, v poslední sezóně neuvidíme ani na jednu vteřinu. Jak to ale tedy vypadá se seriálem jako takovým? Dočkáme se té poslední série vůbec?

  

Následují také spoilery z konce páté série!

 Ve hře je momentálně několik scénářů. Tím nejpravděpodobnějším je podle zákulisních informací Frankovo zabití mimo obraz s tím, že by se ústřední postavou příběhu stala jeho manželka Claire v podání Robin Wright. A to by vlastně nebyl zase takový problém. Všichni víme, že právě herečka je minimálně stejným tahounem jako padlá hollywoodská hvězda, takže by seriál na ní klidně stát mohl. Této alternativě by pak nahrával také závěr páté série, v němž se stala právě Claire prezidentkou a zatčený Frank čekal na manželčinu milost. A už teď je jasné, že díky Spaceyho průserům se ji nedočká. Jeho smrti pak nahrává také fakt, že i v knižní předloze tento politický bad-ass natáhl bačkory. Dá se tedy očekávat, že právě touto cestou se na Netflixu vydají. 

Bude to však za cenu přepsání scénáře pro závěrečnou sérii, jenž byl údajně již komplet hotov. Ostatně i to byl jeden z důvodů, proč bylo zastaveno na několik týdnů natáčení. Nejen, že producenti s Netflixem museli vymyslet, co se slavným herce. Scenáristé tím ale dostali čas na to vymyslet Frankův odchod ze scény a to, jakým směrem se bude hit ubírat dál. A pokud se bude kravaťákům tato verze líbit, má šestá série definitivně zelenou. Jen se budou muset komplet přetočit první dvě epizody, jež jsou prý již natočeny.

 

V případě, že by pak nebylo vedení spokojeno s nových scénářem, je na řadě možnost plánovaných spin-offů, o nichž jsme vás nedávno informovali. Šestá sezóna prostě nebude a místo ní nastoupí s menším zpožděním seriál s Dougem Stemperem či zvídavými novináři. No a pak je tu ještě ta nejčernější možnost, že HoC bude zrušeno i přes kvalitní scénář a možnost brzkých spin-offů. Půda okolo seriálu je totiž v posledních dnech horká až příliš. Ukázalo se totiž, že Spacey obtěžoval také několik členů štábu seriálu, producenti však tyto nařčení zametli pod koberec a drželi je v naprosté tajnosti. Vedení Netflixu se pak přiznalo k tomu, že vědělo pouze o jednom z případů a bylo jim údajně sděleno, že tento konflikt byl vyřešen. Bůhví, kde se skrývá pravda. Tlak je ovšem momentálně tak velký, že aféra může stále ještě potopit i producenty a seriál jako takový. I když ani v tomto případě by asi varianta spin-offů nebyla úplně vyloučena. Uvidíme, jak se celá ožehavá situace nakonec vyvrbí. I když zatím to vypadá, že Claire v Bílém domě bychom se dočkat mohli. Chtěli byste závěrečnou sérii, nebo by měli tvůrci po skandálu nechat tento hit raději u ledu?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace