Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

George Clooney a knižní klasika


ikona
Spooner
clooney
Jeden z největších štramáků Hollywoodu se vrací do bedny. V čem ho uvidíme? 

A máme zde další hollywoodskou hvězdu první velikosti, která (po delší době) zkusí své televizní štěstí. Pravda, Georgi Clooneymu se na plátnech v poslední době příliš nedaří a jeho posledním opravdu nadprůměrným kouskem je už čtyři roky stará Gravitace. I přesto ovšem asi nikdy neměl příliš důvodů vracet se na domovský seriálový píseček. Tedy až doteď, kdy se mu naskytla příležitost zahrát si i natočit jednu z velkých literárních klasik.

 

Clooney totiž natočí šestidílnou minisérii Hlava XXII podle slavné předlohy Josepha Hellera. A to je dílo, o němž jste, minimálně ve škole, slyšeli určitě všichni. Příběh kapitána Yossariana vypovídající o absurdních nařízeních a vlastně i nesmyslnosti války totiž patří mezi knižní základy a hrané podoby se tato látka rozhodně nedočkává poprvé. Clooney si pak zde zahraje postavu plukovníka Cathcarta a sám minisérii, podle všeho i celou, natočí. Scénář pak má na starosti tvůrce oceňovaného dramatu Lion Lue Davies a čeká se, že mezi stanicemi či streamovacími službami bude o novinku pořádná rvačka. Ostatně s Georgem na palubě ještě aby nebyla. Tak snad se Clooneymu návrat do televizních vod podaří a stihne si přitom napravit i režisérskou reputaci.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace