Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tvůrci Amerických bohů odcházejí


ikona
Sam.Vimes
american godsamericti bohovefullergaiman
Na Starz se obmění tvůrčí tým moderní fantasy podle knihy Neila Gaimana. 

Američtí bohové od Neila Gaimana patří k tomu nejzásadnějšímu, co bylo ve fantasy žánru napsáno. První řada jejich dlouho očekávané seriálové adaptace se už sice setkala s rozporuplnějšími reakcemi, i když za mě jde pořád o jeden z nejlepších letošních seriálů. Jednou z častých výtek bylo, že Bryan Fuller látce necitlivě nutí svůj výrazný rukopis. Inu, tím už se teď nikdo trápit nemusí, Fuller i jeho producentský parťák Michael Green totiž oznámili odchod od seriálu.

Důvod? Oficiálně žádný uveden nebyl, údajně ale byl kamenem úrazu rozpočet. Ten u první řady nabobtnal do obřích rozměrů, u druhé by stanice chtěla razantní škrty. Teď tedy začíná hledání nového showrunnera a výkonného producenta. Seriál sice produkuje i samotný Gaiman, že by se měla zvýšit míra jeho angažovanosti je ovšem velmi nepravděpodobné. Jednak má na starosti i právě natáčenou adaptaci Dobrých znamení a jednak by měl taky psát slibované romány (třeba právě pokračování Amerických bohů), jež posledních několik let dost zanedbává ve prospěch různých „bokovek“ jako jsou scénáře, novely nebo dětské knihy (a děti). V současnosti je prý napsaná zhruba polovina epizod desetidílné druhé série, s premiérou se počítalo někdy na příští léto. Těžko říct, jestli kvůli personálním obměnám nedojde k odkladům. Co na to říkáte, mrzí vás Fullerův odchod nebo ho vítáte? A koho byste navrhovali místo něj?

---

Vytáhni v hospodě: Před pár dny u nás vyšla kniha Severská mytologie, Gaimanovo převyprávění starých skandinávských příběhů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace