Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Minirecenze: Komici na Netflixu


ikona
do_Od
Craig Ferguson, Sarah Silverman, Jerry Seinfeld a Christina... kdo? 

Nebudu vám lhát, mám za sebou na mé poměry celkem hektický rok. Obzvlášť ten konec byl tak trochu jako na horské dráze, poslední měsíc to dokonce bylo tak špatné, že jsem musel občas místo sjíždění Godless nebo jiných pecek dát přednost něčemu... uvolněnějšímu. Což u mě není úplně běžné. A proč vám to svěřuji? Protože Netflix kromě filmové a seriálové knihovny nabízí taky obří porci tzv. Comedy Specials, neboli stand-up výstupů řady známých komiků, ať už začínajících nebo veteránských, a já si na čtveřici z nich teď trochu posvítil. Článek volně navazuje na mé starší téma, které můžete v klidu dohnat zde. A teď už bez dalšího zdržování a ve zcela náhodném pořadí, prosím potlesk pro prvního pána na holení.

Jerry Before Seinfeld

V tomhle případě je ten potlesk ovšem spíše ze slušnosti, než že by si to vyloženě zasloužil. Jerryho letošní návrat na stand-up scénu totiž zdaleka nepůsobí jako něco, co by auru okolo tohoto legendárního komika vysvětlovalo. Ne, sitcom Seinfeld jsem nikdy neviděl a vlastně po tom ani netoužím. S Jerrym jsem si poprvé potykal až v jeho pořadu Comedians in Cars Getting Coffee a ani to nepovažuji za nějakou ultra komediální pecku.

Přesto se letošní Seinfeldův výstup na Netflixu od početné konkurence trochu liší. Místo klasické série témat a vtípků divákům v New Yorku odhaluje své začátky a následnou cestu ke slávě. Uslyšíte historky z jeho dětství, počátků kariéry i současnosti. O to víc mě překvapilo, že ten pán vede na své povolání až překvapivě nudný život. A když je nudný život, nudí zákonitě i vaše vyprávění z něj. Sem tam se pár vtípků povedlo, vystoupení jako takové je ale obyčejný průměr, který nepřináší nic nového a vy ho rozhodně můžete vynechat. (5/10)

To další z čtveřice už pobavila o něco víc.

Christina P: Mother Inferior

Fajn, přiznávám. Přitahují mě starší ženy. Oprava. Starší ženy mi připadají často mnohem víc atraktivní jak ty mladé. Ne, nevylepšuji to. Víte co, kašlu na vás. Christina Pazsitzky každopádně letos slavila 41, je vdaná, má minimálně jedno dítě a psa. Víc se o ní a o jejím muži (taky komik) z Wikipedie nedozvíte. Ale to vůbec nevadí, tady jsou totiž věci, které stačí znát.

Je blond, hot a zatraceně funny. Její hořký smysl pro humor krásně balancuje mezi ostrou společenskou kritikou, neskutečně svěží sebereflexí a konečně taky nechutnými sexuálními popisky, z kterých vás představa na romantický večer (nebo cokoliv jiného) s ní rychle přejde. Tedy aspoň dočasně. Jinak totiž působí jako skvělý člověk a já ji považuji za svůj komediální objev letošního roku. Vřele doporučuji. (8/10)

To u Sarah Silverman jsem ale tentokrát kupodivu narazil.

Sarah Silverman: A Speck of Dust

Bývalá přítelkyně Jimmyho Kimmela, příležitostná milenka Matta Damona, současná přítelkyně Michaela Sheena a vůbec sympatická slečna Sarah Silverman je expertkou přes nejapný humor. Když byste to pak chtěli říct nedědkovsky, tak je sprostá jak dlaždič a provokativnější než hladová šlapka (zrovna doháním Deuce, tak mě omluvte). Její netflixovský výstup bohužel všechny tyhle věci oprašuje způsobem, který zase jednou dokazuje, že všeho moc škodí.

Sarah umí i na malém prostoru vykouzlit slušnou atmosféru nejistoty, ve které se pak cítí přirozeně a dominantně. Tady něco takového přijde vlastně až na konec celého speciálu a je to trochu škoda. Předchází mu totiž hodinka a něco povídání, které není moc dobře vyvážené, místy se z něj vytrácí tempo a často nevede k tak silné pointě, jakou by to asi chtělo. Navíc je to celé buď dost pochybně ozvučené, nebo místo autentického smíchu diváků v jevišti posloucháte laugh track. Docela mi tu narušovalo koncentraci. (6/10)

Teď už však k poslednímu borci, který díkybohu žádný laugh track nepotřebuje.

Craig Ferguson: Tickle Fight

Když polovina vašeho života je doslova děj Trainspottingu, máte logicky o něco zajímavější věci na sdílení. Výhoda Craiga Fergusona je dlouholetá zkušenost s moderováním Late Night, kde si mohl umění monologu perfektně vypilovat a přivést ho k dokonalosti.

V zásadě to tak znamená, že může začít vyprávět svůj jeden (čtete správně, JEDEN) vtip a mezitím zabrousit (a zase vybrousit) úplně někam jinam, aniž by vás to nějak zásadně trápilo, protože Craig vás celou dobu zkušeně vede po své předem vymyšlené cestičce. Neříkám, že Tickle Fight nemá slabší chvilky. Někdy ten humor je možná až příliš dětinský. V tomhle podání to ale Craigovi rádi odpustíte, protože už jen fakt, že ho zase vidíte (a docela svěžího), zkrátka stojí za to. (8/10)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace