Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový výhled do roku 2018 - část první


ikona
Redakce
2018serialyvyhled
Na jaké seriálové novinky se v letošním roce můžeme těšit? 

Žebříčky a bilancování minulého roku už máme za sebou, teď se podíváme na jaké lákavé seriálové novinky se můžeme těšit letos. Už máme za sebou premiéry dobové detektivky Alienist, sci-fi Counterpart nebo dramatu Waco. Co nás čeká dál?

Altered Carbon

Netflix a vysokorozpočtová sci-fi podle velebené knižní série, co by se tak jen mohlo stát? Jasně, plno věcí. Miguel Sapochnik si ale určitě neodskočil od nejlukrativnějšího seriálu současnosti (Hra o trůny), aby šel točit pilot nějakého béčka. Příběh se odehrává v budoucnosti, kdy je možné stáhnout lidské vědomí a uploadovat ho do cizího těla a točí se okolo oživeného vojáka, který dostane za úkol vyšetřit pokus o vraždu jednoho z nejbohatších lidí na světě. Čekejte tedy nálož akce a k ní nejspíš i plno morálních dilemat. Přidejte zvučné obsazení v čele s Joelem Kinnamanem a Jamesem Purefoyem, zatím luxusní upoutávky, a recenze kritizující přesně to, na co se těšíme - přehršel přestřelek - a je tu zkrátka první letošní seriálový "blockbuster", který by měl stát za to. Těšíme se a moc. (do_Od)

Castle Rock

O Castle Rock toho pořád moc nevíme, ale z toho mála, co ano, jsme hodně zvědaví. Seriál zasazený do titulního fiktivního městečka, kam Stephen King často zasazuje své příběhy, zatím vypadá, že by měl patřit k těm povedenějším adaptacím oblíbeného hororového spisovatele. Navíc produkuje J. J. Abrams. V obsazení se můžeme těšit třeba na Billa Skarsgårda, Scotta Glenna, Terryho O’Quinna nebo Sissy Spacek ze staré verze Carrie. Tak snad nás tahle kombinace Kingovských námětů a motivů nezklame. (Sam.Vimes)

Carnival Row

O tomhle seriálu toho zatím příliš nevíme, i to málo ale stačí, aby nás extrémně zajímal. Jedná se o adaptaci temné fantasy odehrávající se ve futuristickém světě plném mýtických stvoření. Někdo se je ale záhy rozhodne začít likvidovat a tak na scénu nastupuj detektiv Rycroft Philostrate (Orlando Bloom). V druhé zásadní roli se pak objeví Cara Delevingne, která si zahraje vílu na útěku. Původně měl pilotní epizodu režírovat Guillermo del Toro, měl ale plno práce s Tváří vody, takže se otěží chopil Paul McGuigan (Victor Frankenstein). Práva na seriál koupil Amazon, takže by to nemuselo dopadnout úplně špatně. (do_Od)

Escape of Dannemora

A nyní se mrkneme na projekt, o němž jste možná do teď vůbec neslyšeli. Rozhodně bychom mu ovšem měli věnovat pozornost. Jedná se totiž o televizní výlet Bena Stillera, jenž se nám tentokrát zase jednou představí v roli režiséra, jenž si vezme na starosti rovnou všechny epizody této minisérie. A abych těch známých tváří nebylo málo, tak si hlavní role zahrají dva držitelé Oscara, Benicio del Toro a Patricia Arquette, jimž bude krýt záda Paul Dano. A o čem, že tento nenápadný a parádně obsazený kousek bude? Novinka bude pojednávat o dosti divokém útěku z vězení v New Yorku, který v roce 2015 provedli dva usvědčení vrazi Richard Matt a David Sweat. Těm pomáhala v útěku tamní zaměstnankyně Tilly Mitchell, jež se navíc ještě s oběma vrahouny milostně zapletla. Ben Stiller bude zkrátka nezvykle vážný a jelikož ho mám coby režiséra raději než herce, jsem na tento kousek zatraceně zvědavý. Sice se na Dannemora úplně netřeseme očekáváním, rozhodně jde ale kousek, jenž může všechny zatraceně překvapit. (Spooner)

 

Good Omens

Adaptace románu Dobrá znamení, který společně napsali Terry Pratchett a Neil Gaiman. Jde o humornou fantasy o nadcházejícím konci světa, která se točí jednak kolem malého antikrista a jednak kolem dvojice anděla a démona, kteří si na život na Zemi zvykli asi trochu víc než měli a teď se jim armageddon moc nehodí do krámu. O zfilmování se jednalo už dlouho, Terry se ho bohužel nedožil, ale Neil napsal scénáře ke všem epizodám a dohlíží na celý projekt i z producentské pozice. David Tennant a Michael Sheen na prvních fotkách vypadají parádně a já osobně se na letos na Dobrá znamení těším víc než na co jiného. (Sam.Vimes)

Jack Ryan

Jacku Ryanovi se ve filmech v poslední dekádě příliš nedařilo, a tak si hrdina z pera románů Toma Clancyho zkusí svou reputaci napravit v bedně. Tvář eslavného agenta se pak Harrisonu Fordovi či naposled Chrisu Pineovi ujme sympaťák John Krasinski, jehož před kamerou doplní například Abbie Cornish. Seriál nám pak nabídne kompletní restart a se slavnou postavou se seznámíme coby začínajícím analytikem CIA na nebezpečné misi. Tvůrčí otěže pak drží osvědčený seriálový showrunner Carlton Cuse (Ztraceni, Bates motel). Trailery zatím docela šlapou, Krasinski bude nejspíš trefou do černého a Amazon cítí velký hit. Tak doufejme, že se dočkáme i nabušeného thrilleru a ne pouhé akční jednohubky. (Spooner)

 

Maniac

A teď si posvítíme na můj možná nejočekávanější seriál příštího roku, se kterým může Netflix zase všechny parádně posadit na zadek. Důvod? Remake norského komediální seriálu Maniac si totiž bere na paškál samotný Cary Fukunaga, jenž natočí všechny epizody. A když si u seriálu sednul za kameru posledně, vzešel z toho boží Temný případ. Hlavní roli pak ztvární Jonah Hill, držitelka Oscara Emma Stone a objeví se například i Justin Theroux z Pozůstalých. A to je zatraceně lahodná kombinace, která se prostě neodmítá. Seriál pak bude vyprávět o pacientovi psychiatrické léčebny Espenovi, jenž utíká před krutou realitou tím, že ve své hlavě uniká společně se svou kámoškou do zcela vymyšleného fantasy světa. Ano, bude to nejspíš divné, osobité drsné a hodně černé. A doufejme, že i zatraceně dobré. (Spooner)

 

Mayans MC

Je to neuvěřitelné, ale letos uplynou už 4 roky od konce mé srdcovky a jednoho z nejlepších seriálů dekády, Sons of Anarchy. A je proto nejvyšší čas, abychom se dočkali dlouho očekávaného spin-offu. Seriál se bude točit okolo motorkářského hispánského gangu Mayans, jenž fanoušci původního seriálu moc dobře znají. A abych řekl pravdu, nic víc vzhledem k mé radosti a vysokým očekáváním asi vědět nepotřebuji. Mně stačí jen to, že se coby hlavní tvůrce vrátí Kurt Sutter, jenž nám nabídne povědomou atmosféru, postavy drsné jak šmirglpapír a snad opět taky brilantně napsané dialogy, příběh a i pořádnou nálož chlapáckých emocí. Fakt, že se pilot musel přetáčet a došlo k přeobsazení některých postav, sice není nejlepší zprávou. Já už chci ovšem motorkáře v Sutterově nekompromisním podání v bedně stejně co nejdříve. (Spooner)

 

Patrick Melrose

Minisérie podle knižní předlohy se tváří jako nekompromisní one-man show bývalého Sherlocka Benedicta Cumberbatche. Narcistní sebedestruktivní alkoholik Patrick Melrose vypadá jako přesně ten člověk, se kterým byste nechtěli přijít do styku v reálu, ale moc rádi jej budete sledovat na obrazovce. Od společenských večeří přes venkovská sídla až po psychiatrickou léčebnu, z traileru to vypadá že si s Patrickem v téhle dramedy od Showtime užijeme spoustu zábavy. (Sam.Vimes)

Sharps Objects

Synopse této novinky zní poněkud nicneříkajícně. Jistou reportérku (Amy Adams) čeká konfrontace s jejími démony poté, co se vrátí do svého rodného města, aby pokryla vraždu mladé dívky. Zajímavé to začne být v momentě, kdy se dozvíte, že předlohu napsala Gillian Flynn (Zmizelá), produkčně projekt zaštítil Jason Blum z Blumhouse Productions, distribuce se chopilo HBO a natáčel Jean-Marc Vallée (Sedmilhářky). Tolik talentu zkrátka není náhoda, takže se pomalu začínáme připravovat na zatraceně napínavou krimi, která ještě navíc bude skvěle vypadat. (do_Od)

The Ballad of Buster Scruggs

Bratři Coenovi už možná ve filmu nejsou takovou jistotou, jakou bývali, pořád nás ale samozřejmě jejich každý nový projekt zajímá. A teď se vůbec poprvé podívají do televize. A navíc s westernovým žánrem, který jsme jim tolik žrali v Opravdové kuráži a trochu vlastně i v Tahle země není pro starý. The Ballad of Buster Scruggs bude šestidílná antologie samostatných westernových příběhů, kterou Coeni chystají pro Netflix. Bratři si samozřejmě celou minisérii sami napíšou i zrežírují. V obsazení se objeví Liam Neeson, James Franco, Brendan Gleeson nebo Tim Blake Nelson z Bratříčku kde jsi? jako titulní Buster Scruggs. Tohle by mohl být letos jeden z hlavních hitů Netflixu. (Sam.Vimes)

The Terror

Fajn, už se nebudu opakovat a zmiňovat tady specificky co přesně mi v hlavě ukázka na tuhle mrazivou novinku evokovala. Dan Simmons je bezpochyb kvalitní spisovatel a jeho kniha popisující ztracenou výpravu námořníků plujících najít Severozápadní cestu, určitě není žádná vykrádačka. Na seriál se každopádně těším, aniž bych tušil, co mě v něm vlastně bude čekat. Stačí mi totiž vědět, že námořníky nečeká zrovna příjemný zážitek a trailer tuhle atmosféru prodal imho senzačně. AMC si navíc pohlídalo i obsazení a sledovat veterány Jarreda Harrise se Ciaránem Hindsem bude v tomhle prostředí jistě lahodný zážitek. Snad tvůrci nezklamou. (do_Od)

Unsolved

Mám pocit, že v posledních pár letech se s různými minisériemi a antologiemi podle skutečných kriminálních případů roztrhnul pytel. Novým přírůstkem bude antologie Unsolved, jejíž první řada ponese podtitul The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G. a bude se točit kolem (jaké překvapení) vražd rapových legend Tupaca Shakura a Notoriouse B.I.G. A tady podobnost s American Crime Story nekončí, Unsolved s ním totiž sdílí i režiséra Anthony Hemingwaye, takže by se rozhodně nemělo jednat jen o nějaké laciné svezení se na vlně současného zájmu. První ukázky vypadají lákavě a sám za sebe musím přiznat, že mě Tupac láká víc než O.J. (Sam.Vimes)

A na jaké novinky se letos těšíte nejvíc vy? 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace