Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový výhled do roku 2018 - část druhá


ikona
Redakce
Daredevil, Westworld, Luther... Na návrat jakých seriálových pecek nemůžeme dospat? 

Seznam našich nejočekávanějších seriálových novinek jsme už představili, nesmíme ale zapomínat ani na staré dobré kousky. Nová série American Crime Story už začala, na druhou stranu na nové řady Hry o trůny, Stranger Things, True Detective nebo Big Little Lies si budeme muset počkat až do roku 2019. U Ricka a Mortyho nemáme tušení (ale asi to taky hned tak nebude) a Američtí bohové se se všemi svými aktuálními produkčními problémy pravděpodobně do konce roku také nestihnou. Pořád ale zbývá slušná řádka seriálů, s nimiž v příštích měsících počítat můžeme.

13 Reasons Why S02

Hannah je mrtvá a my už známe všechny důvody, které ji k té sebevraždě donutily. Několik konfliktů ale přesto zůstalo nedořešených, pořád tu jsou její rodiče, kteří by se rádi dočkali nějakého uzavření a taky nesmíme zapomínat na malou věc zvanou PENÍZE. 13 Reasons Why mělo loni obrovský úspěch a byť by se dalo skončit první sérii, ani samotní fanoušci si tuhle variantu nepřipouštěli. Mezi ně já se tak úplně neřadím, seriálu ale nemůžu upřít jisté kouzlo a jeden z nejvlezlejších soundtracků loňského roku, v nečekaném sledu událostí se tak na druhou řadu tohohle emo teen roller coasteru vlastně překvapivě dost těším. Žalujte mě. (do_Od) 

Ash vs Evil Dead S03

Ash je vlastně v současnosti takovým menším seriálovým úkazem. Kašle totiž na jakékoliv ambice (a často i logiku) a místo toho nám servíruje tu nejbrutálnější a nejbizarnější zábavu, u níž se vám sice občas možná zvedne žaludek, i přesto se ale budete chtít hodně smát. A podle trailerů se zdá, že třetí sezóna v kadenci šílených hlášek a přehrocených brutalit nijak nepoleví. Spíše naopak. Našeho titulního borce s motorovkou pak čeká seznámení s  dcerou a opět u toho bude hodně mrtvol a démonů. Ano, tady kvalitativní vrchol roku opravdu nečekejte. Člověk ale občas potřebuje jen tu poctivou zvrhlou zábavu, jež navíc poctivě kráčí ve stopách původních snímků. Hlavně proto se na Ashe opět dost těšíme. (Spooner)

Daredevil S03

Na samostatnou novinku to nebylo, tak to napíšu aspoň sem. Do role Mattovy matky (nebo Sestry Maggie, chcete-li) byla nedávno obsazena Joanne Whalley, což jen dále potvrzuje předešlé spekulace o tom, že třetí řada bude adaptací komiksu Born Again. Ke konci Defenders to koneckonců sedí, návrat Kingpina kvitujeme a pokud si dobře vzpomínáte, vztah Matta a jeho otce byl v první sérii jednou z největších předností seriálu, pokud nás tedy tentokrát čeká něco podobného, byť v daleko komplikovanější míře, jsem jedině pro. Daredevil pro mě osobně po druhé sérii patří mezi jednu z mála jistot a já se sakra těším, jaké krvavé rodeo si pro mě tvůrci přichystají tentokrát. (do_Od) 

Doctor Who S11

Ve Vánočním speciálu Doctor zregeneroval a kromě Petera Capaldiho odchází i Pearl Mackie (společnice Bill) a především showrunner Steven Moffat. Ne že by Doctor začal být špatný, ale změnu to už pomalu chtělo. Tu přináší Moffatův náhradník Chris Chibnall ze seriálu Broadchurch a jeho 13. Doctor, poprvé s tváří ženy, Jodie Whittaker. Doctor Who byl vždycky o změně a o přijímání nového a byť tahle změna byla pro mnohé fanoušky již bodem zlomu, já s Jodie nemám problém. Když už, spíš se mi moc nezdá její kostým, ale na definitvní soudy je ještě brzo. Zatím těžko říct, co můžeme od jedenácté řady čekat, jisté je jen to, že Chibnallův Doctor Who bude zase jiný než ten Moffatův a předtím T. Daviesův. Ovšem na to, abych se na něj netěšil nebo ho dokonce předem odsuzoval, jsem viděl až příliš mnohokrát postavu Doctora nadšenou z objevování nového a neznámého. (Sam.Vimes)

Jessica Jones S02

Jessica Jones asi většinu diváků nenadchla tolik jako první řada Daredevila (o následující druhé ani nemluvě), ale mě osobně bavila dost a pořád šlo o výrazně lepší počin, než byl poté Luke Cage, Iron Fist nebo očekávaní Defenders (bohužel). Po událostech první řady dává Jessica pomalu dohromady svou soukromou detektivní kancelář i sebe sama, pak ale vezme případ, kvůli němuž se bude muset zabývat i vlastní minulostí a kým nebo čím vlastně přesně je. Vrátí se sarkastická Jessica, její věrná kamarádka Trish a podle promo fotek se přinejmenším mihne i výborný záporák z minula Kilgrave (David Tennant), pravděpodobně ve snové scéně nebo jako představa. Natáčelo se na jeden zátah s Defenders, s premiérou se počítá na březen. (Sam.Vimes)

Legion S02

Mám pocit, že v nadšení z Legiona nepatřím úplně k většině a vlastně i chápu, že tohle asi patří spíš mezi vybrané chutě. Mě ale takhle psychotropní komiksovka učarovala, ať už neokoukaným přístupem k subžánru, nápaditou formou a koncepčními scénami i epizodami, perfektní audiovizuální složkou nebo vypiplanými detaily, jako třeba míchání prvků různých časových období v kostýmech a interiérovém designu, pro umocnění schizofrenního efektu. Vlastně jsem se docela bál, že takhle ambiciózní projekt to dál než na jednu sezónu nedotáhne, takže jsem za druhou řadu rozhodně dál. Měla by se posunout zase někam jinam, David během první řady pracně získal několik zásadních odpovědí o povaze svých schopností a sobě samém, další otázky ale samozřejmě zůstávají nebo se vynořují. A vzhledem k závěru se hrdinové, jak potvrdil i showrunner Noah Hawley, vydávají na cestu, takže nás čeká i častější střídání lokací. Snad druhá řada nabídne stejně kvalitní halucinogenní trip jako ta první. (Sam.Vimes)

Luther S05

Jsem si docela jistý, že se třemi řadami Mostu a zhruba tak milionem dalších krimi mám do konce roku co se týče tohoto žánru v televizi vystaráno. Nicméně - a tohle je velký - Luther je srdeční záležitost, jakmile v tom má prsty Idris Elba a jeho šedivý kabát, jde všechno stranou. Posledně to možná nebylo úplně ono (jako fanoušek jsem ledacos odpouštěl) a tak má Luther co dokazovat, sliby tvůrců mi ale dávají naději, že by nás mohla čekat skvělá série a kdo ví, třeba i předehra k tomu samostatnému filmu. No neberte to, tyjo. (do_Od) 

Mindhunter S02

Skládat opět ódy na jednu z nejlepších novinek loňského roku asi nemusím, takže to tentokrát vezmu trošku hopem. Přípravy na druhou sérii Mindhuntera jsou zkrátka v plném proudu a my čekáme stejnou audiovizuální a scenáristickou žranici jako v první řadě. Druhá řada by pak měla pojednávat o sérii dětských vražd v Atlantě, při nichž zemřelo nejméně 28 lidí. A hlavní postava v podání Jonathana Groffa si při vyšetřování zřejmě sáhne na dno. Tady prostě zase čekáme kriminální a psychologickou špičku a já pevně věřím, že se jí na rozdíl od jiných pecek Netflixu opravdu dočkáme ještě tenhle rok. (Spooner)

The Crown S03

Královská rodina tentokrát zestárne o něco razantněji, než tomu bylo ve druhé sérii a nás tak vůbec poprvé čeká seznamování s kompletně novým obsazením (nejen) hlavních rolí. Jak to bude s chemií? Projeví se to na dosavadních vztazích? A dostaví se konečně princezna Diana? Otázek je spousta, a já se stejně jako každý rok těším, až mi tvůrci britského klenotu mezi dobovými dramaty odpoví. Bude mi chybět Claire Foy a Matt Smith? Jasně, že jo. Tenhle pár se mi nezapomenutelně zapsal do hlavy, a ještě teď mám živě v hlavě desítku scén, při kterých se mi do očí draly slzy. Ale změna je život a já jsem skutečně zvědavý, jak tahle změna dopadne. (do_Od) 

The Handmaid's Tale S02

Asi se loni neurodil oceňovanější a ve Spojených státech chválenější seriál než dystopický Příběh služebnice. Z atmosférického seriálu se stal první pořádný megahit internetového Hulu a očekávání pro druhou řadu jsou po všech těch chvalozpěvech opravdu obrovská. I když jsem měl osobně k první sérii zejména kvůli mírnému natahování výhrady, pořád jsem zvědavý, jakým směrem se tvůrci v druhé štaci vydají. Potenciál tohoto světa i samotné látky je totiž stále veliký a já doufám, že ho scénář konečně začne těžit pořádně na dřeň. K obsazení se navíc přidá nestárnoucí Marisa Tomei, což je vždycky slušný důvod se dívat. Šance, že z The Handmaid's Tale opět vyroste jedna ze seriálových událostí jara, je tedy velmi vysoká. (Spooner)

Westworld S02

Jeden z nejlepších seriálů roku 2016 si loni dal pauzu, vzhledem k extrémně náročné produkci se ale není čemu divit. HBO nám naservírovala scenáristicky propracovaný mix westernu a sci-fi, chlubící se parádními hereckými výkony, výpravou, triky i soundtrackem. A my jim to nadšeně žrali i s navijákem a zběsile rozebírali všechny možné „konspirační“ teorie o ději. Takhle má vypadat „laciné recyklování“ filmových námětů a značek. Finále první řady tvrdě otřese statusem quo a měli bychom se podívat i do jiných parků, hlavně do toho samurajského, jak naznačuje i obsazení Hiroyukiho Sanady do role jistého Musashiho. Žádný strach, westernové prostředí úplně neopustíme. Tak snad nám Jonathan Nolan opět vytře zrak. (Sam.Vimes)

Které seriálové návraty už nemůžete dospat vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace