Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Řada nešťastných příhod končí


ikona
Spooner
lemony snicketnetflix
Slavná knižní série to příští rok na Neflixu zabalí. Proč? 

Seriálová adaptace oblíbené knižní série Řada nešťastných příhod nás v redakci příliš neoslovila, v zahraničí však hlásili fanoušci knih celkem spokojenost a o žádný obří propadák ze strany Netflixu se rozhodně nejednalo. A kupodivu nikomu ani moc nevadil ten totálně vyblitý vizuál. Druhá řada pak dorazí na konci března a Netflix si je úspěchem této značky natolik jistý, že už dávno schválil i sérii třetí, jež by měla dorazit na naše monitory během příštího roku. Jenže to bude také naposled, co se se zákeřným strýčkem Olafem a sourozenci Baudelairovými potkáme. Třetí sezóna byla totiž nyní oznámena jako ta poslední.

 

Tentokrát se ovšem nejedná o žádnou reakci na špatné ratingy či šetření rozpočtu, ale plánovaný a dopředu promyšlený konec. Důvod? Tvůrci by jednoduše neměli dále kam pokračovat, protože jim dojdou knižní předlohy. Série z pera Daniela Handlera má totiž 13 knih, jež se autorům povede zadaptovat právě během 3 sezón. Zatímco loni stačil scénář probrat úvodní 4 knihy, letos se jich probere rovnou 5 a v závěrečné řadě dojde na závěrečné 4 svazky. Spekulace, že to mají scenáristé takto vymyšlené od začátku, pak po internetu kolují od konce první série, až teď je ovšem potvrdila hlavní hvězda seriálu Neil Patrick Harris. Herec a současně producent seriálu prozradil, že i přes nějaké ty nové postavy a písně chtěli být co nejvíce věrní knize. Chtějí se proto co nejvíce držet struktury toho, co fungovalo v knihách a nepouštět se do zbytečných akcí. Tady se zkrátka nebude zbytečně natahovat a vše skončí tak, jak má. A to je vlastně takový menší tvůrčí a seriálový happy end. Tady se zkrátka žádná podpásovka ze strany Netflixu nekoná a doufejme, že se fanoušci knih opravdu dočkají poctivě uzavřené adaptace.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace