Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5: Hardcorový Altered Carbon


ikona
do_Od
altered carbonnetflixtop
Výběr toho nejlepšího z cyberpunkového sci-fi Altered Carbon. 

Zbytek redakce se s tím nakoukáváním jaksi fláká, takže si ještě vychutnám ten prostor a budu pokračovat ve chválení. Ze začátku roku se tu zatím snad až na výborný Counterpart (taky sci-fi, tenhle rok se jim nějak daří) totiž neobjevilo nic, co by mě nadchlo tak upřímně jako povedený svět Altered Carbon. A protože obsáhnout vše důležité do recenze a ještě k tomu být specifický do takové míry, abyste byli spokojeni, není úplně snadné možné, vznikla tahle topka. A nebude se týkat pouze akčních scén, ale vůbec momentů ze seriálů obecně. Logicky se tak nevyhneme spoilerům, kdo jste tedy seriál ještě neviděl, doporučují dál přestat číst.

5. Čistka

Mučení ve virtuální realitě vypadá jako docela zábava. Ať už si vyberete cestu fyzické bolesti - upalování, řezání končetin, atd., nebo se vydáte po stezce psychického týrání - kupříkladu emocionální smyčka s objevením zavražděné rodiny, pokaždé máte jistotu, že si divák bude zoufale přát uvězněné hrdiny osvobodit. O to sladší byl pocit, když se Takeshi osvobodil nikoliv zapříčiněním někoho dalšího, ale tzv. "na Nea" zcela sám. A pak začala krvavá čistka. S růžovým batohem na zádech. Hodně cool, s velkou emocionální odměnou na konci. Zasloužené páté místo.

4. Milostné svádění

Asi jediná věc, kterou bych si z téhle budoucnosti přetáhl do naší současnosti. Laurensova manželka a její speciální sleeve doslova napuštěný afrodiziakem. Dokážete si to představit? Jasně, že dokážete. Režie totiž odvedla výbornou práci v náznacích, vysvětlování i následné milostné scéně. Doteď mě mrzí, že jsme neviděli nic z onoho ostrova sexu, kde si s blondýnkami užívalo Takeshiho druhé já. To musela být jízda!

3. Příliš pozdě

Ztráty bližních jsou vždycky nahovno. Pomstychtiví záporaci, kteří chodí přes mrtvoly, a jejich chladnokrevnost je pevně opřená v jejich činech, jsou ale základem pro silná finále, takže jakmile si to Ghostwalker nakráčel k Ortegové domů, bylo automaticky jasné, že to nedopadne hezky. Ani s běžícím Takeshim na cestě. Tady tekla krev a umíraly děti. Odpovězte si ale sami, jestli to na konci za to stálo. Za sebe říkám, rozhodně!

2. Ghostwalker ve výtahu

Fanatický asiat a jeho "Are you a believer?" aka Ghostwalker mě nepříjemně dráždil už od prvního zjevení. Nejdřív jsem si nebyl jistý, za koho kope, a pak... no, pak přišla scéna ve výtahu. Tady pro mě seriál osobně nabral neskutečné obrátky, které mu daly dost dechu, aby vydržel sprintovat až do konce. Vše se událo rychle a nebylo to moc přehledné. Pointou téhle scény ale bylo bezprostřední násilí, prohnanost těch na druhé straně barikády, a že nikdo - NIKDO - nemá v tomhle příběhu nic jistého. Velká paráda.

1. Klony útočí

Měl jsem to tak nerozhodně s výtahem, nakonec ale vyhrála kvantita nad kvalitou. #sorry ale naštvaná ségra s tváří pohledné Dichen Lachman krát asi deset vs. desetkrát tak naštvaná Ortegová s tváří atraktivní Marthy Higareda - to chceš. Tenhle girlfight mě hodně bavil, i když vlastně kromě vícero životů na jedné straně nebyl ničím dalším originální, měl slušné emoce, pár překvápek (ruka!) i stoupající vášně obou sympatických dam. Skoro mě mrzí, že si to ve finále nerozdaly ještě jednou. Tak či tak, moje první místo v téhle mini-topce.

Za zmínku ještě určitě stojí pád Hlavy v oblacích, první probuzení po 250 letech, první objížďka města, napadení v Ravens hotelu, virus vs. Odboj, snuff nabídky pro Elliota a vykosení záporáků v podání Lizzie. Jo, asi jsem to mohl roztáhnout, ale spíš než abych se tu s něčím psal, si to prostě půjdu dát cele ještě jednou. Má to někdo stejně?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace