Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další Stephen King v televizi


ikona
Sam.Vimes
bone churchkingstephen king
Stephen King posílá na obrazovky další seriál podle své předlohy.  

Málokterý autor má tolik svých literárních děl zfilmovaných a málokterý navíc s tak rozličnými kvalitami výsledků jako Stephen King. Od zpackané Temné věže k povedenému To, od Zelené míle k televizní Mlze. Je to jen chvilka, co jsme se dozvěděli že seriálové plány na zmíněnou Temnou věž žijí, a už se oznamuje další adaptace. Tentokrát ovšem nepůjde o román ani povídku, ale o poému Kostnice (Bone Church) ze sbírky Bazar zlých snů.


Skutečně nejde o nic rozsáhlého, ostatně jsem Kostnici před chvílí ze zvědavosti přečetl. Jeden z mála přeživších vypráví v hospodě o výpravě, která hluboko v džungli objevila něco, co neměla. A shrnuje, jakými různými způsoby na to valná většina členů doplatila. Na jednu stranu možná nepůsobí úplně dobře, že se tady tvůrci snaží vymačkat materiál úplně dosucha a plánují seriál už i podle pouhé „básničky“. Na druhou stranu si podle ní ale film nebo i minisérii dovedu dobře představit, byť zdrojový materiál představuje spíš jen námět než plnohodnotnou předlohu. Takže proč ne. Kostnice se ujme produkční společnost Cedar Park Entertainment, patřící Davidu Ayerovi a Chrisi Longovi. Ayer má za sebou třeba Železná srdce, Sebevražedný oddíl nebo nejnověji netflixovskou fantasy Bright. Long produkoval mimo jiné jinou adaptaci Stephena Kinga, Mr. Mercedes.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace