Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Největší rocková kapela míří do televize


ikona
Sam.Vimes
beatlesbrian epsteinfifth beatle
Čtyři kluci z Liverpoolu a jejich manažer dostanou vlastní minisérii. 

Není žádným přeháněním, když The Beatles označím za největší kapelu všech dob. Tahle čtveřice z Liverpoolu ovlivnila svět moderní hudby víc než kdokoliv před nimi nebo po nich. Prodala miliony alb, pobláznila celou jednu generaci (fanynky kolikrát dokázaly překřičet sebesilnější zesilovače… byť nikdy nikdo nepochopil proč vlastně ječí) a stále si nachází zástupy nových posluchačů. Kapela si prošla mnoha hudebními polohami, od chytlavých popěvků o lásce přes indické vlivy až po daleko dospělejší skladby, hudebně i textově (a třeba Eleanor Rigby napsal Paul McCartney v pouhých 24 letech, kam se pak chcete pohnout dál? Na nahrávce mimochodem kromě vokálů nehraje nikdo z Beatles, jen smyčcové kvarteto). Ale to už příliš odbočuji. Teď se každopádně chystá minisérie podle komiksu The Fifth Beatle: The Brian Epstein Story.


Jak napovídá podtitul, zmíněným pátým Broukem není myšlen vyměněný bubeník Pete Best, ale manažer kapely Brian Epstein. Právě on Beatles objevil v legendárním liverpoolském klubu Cavern, prošel si s nimi odmítáním od nahrávacích společností (než je podepsala další legenda George Martin z EMI) a měl velké zásluhy na jejich neuvěřitelné kariéře. Zároveň byl Epstein gay židovského původu, takže to v Anglii 60. let rozhodně neměl jednoduché. Autor komiksu Vivek J. Tiwary napíše scénáře k adaptaci a ujme se i role výkonného producenta. Výbornou zprávou je i to, že projekt má práva na hudbu Beatles, což rozhodně není samozřejmostí. Na tuhle minisérii jsem zkrátka hodně zvědavý a rozhodně zkusím i chválenou komiksovou předlohu.

---

Vytáhni v hospodě: Ringo Starr bude 18. června hrát v Praze.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace