Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další Artušovská legenda v televizi


ikona
Sam.Vimes
artuscursedfrank millernetflix
Do televize míří další zpracování klasické legendy, tentokrát z neobvyklého pohledu. 

Artušovská legenda patří k nejpoutavějším mýtům naší civilizace, o čemž svědčí i nepřeberné množství jejích adaptací a reimaginací. Klasický Excalibur, ženské Mlhy Avalonu, podvratný Monty Python a Svatý Grál, polozapomenutý Camelot s Evou Green, dvoudílný Merlin z čarodějova pohledu se Samem Neillem, seriálový Merlin o mladých hrdinech, „realistický“ Král Artuš s Clivem Owenem či z řetězu utržený, nářezový Král Artuš od Guye Ritchieho. A další. Je toho zkrátka hodně a teď zase jedno nové zpracování legendy přibude, tentokrát z pohledu Nimue v připravovaném seriálu Cursed od Netflixu.

Mladá Nimue, ještě než se stane Paní jezera, tady spojí síly s mladým Artušem při hledání Merlina a boji proti králi Utherovi a jeho rudým paladinům. Seriál vychází z komiksové předlohy od Franka Millera a Toma Wheelera. Tedy, přesněji řečeno vzniká zároveň s ní, kniha by totiž měla vyjít až příští rok. Wheeler píše scénář a Miller kreslí a oba se podílejí i na seriálu. Wheeler má ve svém nepříliš přesvědčivém životopisu scénáře animovaného Kocoura v botách nebo LEGO Ninjago. Miller má jako kreslíř a scenárista na svědomí taková zásadní komiksová díla jako Sin City, 300, Návrat temného rytíře nebo Daredevil: Born Again (pozn.: neplést s Markem Millarem, autorem Kick-Ass, Kingsman či Ultimates). Na druhou stranu ale Frank Miller taky režíroval vyloženě mizernou komiksovku Spirit. Takže takhle artušovská adaptace může nakonec dopadnout naprosto jakkoliv. Zatím ale doufáme v povedené fantasy, moc jich totiž není.

 ---

Vytáhni v hospodě: Frank Miller zažil v New Yorku přepadení a okradení. Prý mu to pomohlo s psaním Batmana.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace