Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

The Terror bude mít druhou sérii


ikona
krauset
amcridley-scottterror
O čem bude druhá série hororového seriálu The Terror? 

The Terror je jedno z nejpříjemnějších seriálových překvapení letoška. Televize AMC se tak rozhodla, že jestli je něco na místě, je to druhá série. Nepůjde ovšem o klasické pokračování se stejnými hrdiny (ehm), The Terror se totiž stane antologií, kdy každá „minisérie“ odvypráví vlastní ucelený příběh. Základní princip, tedy dosazení hororových prvků, ba monster do historické události, by měl zůstat. 

Zatímco první série se na motivy románu Dana Simmonese odehrávala v roce 1845 na průzkumné výpravě lodí Jeho Veličenstva v neprobádaných arktických vodách, druhá série nás zavede do období druhé světové války. Podíváme se totiž do internačních táborů, které byly po Pearl Harboru budovány Američany pro americké spoluobčany japonského původu z obavy, že se přidají k válečnému nepříteli, Japonsku. Jde o temnou kapitolu amerických dějin třeba proto, že nadpoloviční většinu z těchto asi 110 000 uvězněných tvořili lidé narození v USA. Ti přišli o zaměstnání, domovy a nezřídka i o život.  

 

Produkce se znovu ujme Ridley Scott, ale změní se showrunner. První sérii opečovávali Soo Hugh a David Kajganich. O druhou se postarají Max Borenstein (Kong: Ostrov lebek) a Alexander Woo (True Blood). Casting je dosud neznámý, ale je jisté, že půjde do velké míry o herce s asijskými kořeny. Jistě není náhoda, že je série, jež pojednává o zavírání lidí do provizorních táborů a zavrženíhodných činech páchaných Američany ve jménu státu z obavy před protistátní činností, oznámena v momentě, kdy probíhá krize na americko-mexické hranici, při níž jsou děti migrantů oddělovány od svých rodičů. O tom, nakolik bude mít série dobový přesah, se přesvědčíme příští rok, premiéra druhé série je naplánována na 2019.

Recenzi celé první série i prvních dvou epizod si můžete přečíst zde

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace