Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Parfém jako moderní krimi


ikona
krauset
Friederike BechtperfumeSüskind
Německá televize uvede navoněnou detektivku.  

Parfém: Příběh vraha je dost známý román Patricka Süskinda. Nikoliv nejméně díky výtečnému filmovému zpracování a *té* scéně, při níž nesčíslné nahé milostné dvojce zaplnily celé náměstí při plánované popravě. Plán na sebevraždu taky zůstane v paměti. Filmu od Toma Tykwera (Lola běží o život, Ostrov mraků) se v roce 2006 nad očekávání povedlo zobrazit vůně a pachy a k úspěchu mu pomohli i vynikající herci – Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman. 

Jelikož je moderní zasazovat staré příběhy do přítomnosti, německá televizní koprodukce natočila šestidílný seriál Parfém v aktualizované verzi. Hlavní hrdina už nebude, veden svým geniálním čichem, bloumat Paříží 18. století a destilovat vůně osob, jež zavraždil. Hlavní hrdinka by měla být kriminoložka, která pracuje na profilu pachatele po sérii brutálních vražd v okolí Rýna. Při vyšetřování narazí na zkazky o studentech, kteří experimentovali s vůněmi a pachy s vidinou získání moci a lásky. S bonmotem, že moc je nejlepší afrodiziakum, se tato mládež nespokojila. 

 

První dvě epizody seriálu Parfém budou mít premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Mnichově, který potrvá do 7. července. Celou sérii režíroval televizní režisér Philipp Kadelbach (Válečná generace). V hlavní roli se představí němečtí herci Friederike Becht (Předčítač), dále třeba Wotan Wilke Mohring (Valkýra) či August Diehl (Hanebný pancharti). Premiéra na německé televizi bude na podzim. Seriál už do své distribuce zakoupil též Netflix.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace