Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Freud detektivem


ikona
krauset
freudnetflixvídeň
Netflix a Rakousko chystají psychoanalytickou krimi.  

Vídeň roku 1886. Třicetiletý Sigmund Freud si právě otevřel ve Vídni klinickou praxi, jeho hypotézy už stačily Rakušany pohoršit, i když ještě nic slavného nenapsal. Mladý psychoanalytik se zaplétá do vyšetřování vražedné konspirace a setkává se s válečným veteránem a policejním inspektorem Alfredem Kissem a Fleur Salomé, známým médiem. Takhle nějak by měla vypadat zápletka oznámeného seriálu o otci psychoanalýzy. Součástí honby na sériového vraha bude možná i využívání jeho teorií (byť Výklad snů vyšel až 1899).

 

Freud bude krimi thriller spoluprodukovaný Netflixem v rámci první spolupráce s rakouskou televizí. Tvůrci slibují „moderní, sexy, napínavý“ pohled na moravského rodáka, snad ve stylu Sherlocka. Série, která by měla mít osm dílů, se začne natáčet na podzim a momentálně probíhá casting. Režie se ujme spoluautor scénáře Marvin Kren (Tatort, 4 Blocks). Sám Freud byl velkým fanouškem detektivní fikce a horlivě četl příběhy Arthura Conana Doylea o Sherlocku Holmesovi. Příští rok uvidíme, zda by ho toto jeho ztvárnění potěšilo.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace