Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

American Crime Story má problémy


ikona
Spooner
acsamerican crime storyamerican horror storyfeudfxmurphy
Oceňované seriály z dílny Ryana Murphyho, American Crime Story a Feud, hlásí nečekané komplikace? 

Asi se shodneme, že v americké televizní branži momentálně neexistuje úspěšnější a vytíženější tvůrce než Ryan Murphy. Na co na stanicích FOX a FX sáhne, to se automaticky promění v hit, nebo si to minimálně odnese řadu prestižních cen. Jenže i když u American Horror Story dokáže úspěšně fanouškům dopřávat jednu sérii ročně a letos se mu povedlo vcelku úspěšně představit své novinky 9-1-1 a Pose, jeho dvě již zavedené značky se malinko zadrhly na místě a momentálně hlásí nečekané změny.

 

Prvním “problémovým“ projektem je třetí řada věhlasného American Crime Story. Druhá série okolo Versaceho sice neznamenala tak obrovský ohlas jako soud okolo O. J. Simpsona, pořád se jednalo o silně nadprůměrný kousek, který si vysloužil slušnou pozornost (jo, tu recenzi už brzy napíšu). Třetí série pojednávající o ničivém hurikánu Katrina s Annette Benning či Dennisem Quaidem se ovšem nejspíš jen tak nedočkáme. Byla totiž už po několikáté odložena. Co může za dlouhé čekání tentokrát? Po neúspěšném sladění kalendářů všech zúčastněných a údajných pracích na efektech je tentokrát na vině scénář. Ryan Murphy a spol. zkrátka nebyli s výsledkem na papíře spokojeni, a začali na kousku pracovat znovu od začátku. Potvrdil to přímo ředitel kabelovky FX John Landgraf s tím, že další verze scénáře už jsou údajně na cestě. Na rozdíl od AHS či již zmiňovaném Pose už ale na kabelovce s ACS nepočítají s jednou sérií ročně, ale mezery mezi jednotlivými sériemi budou prostě o něco delší. Murphy i stanice totiž chtějí, aby v tomto případě do sebe všechno dokonale zaklaplo a tvůrci si byli po všech stránkách jistí výsledkem. Na další štaci si tak kravaťáci rádi počkají.

 

Což se ostatně dá říct i o dalším Murphyho potížistovi, oceňované antologii Feud. Ta se měla po rivalitě hereček Joan Crawford a Bette Davis zabývat rozvodem prince Charlese a Diany. Jenže po více než ročních přípravách byl tento projekt zrušen. Na vině ovšem rozhodně není konkurenční The Crown, jenž se během pár sezón dotkne stejného tématu, ale údajně také scénář. Tvůrci totiž zkoušeli celý projekt pojmout pohledem někoho mimo královskou rodinu. Materiál však nakonec nevyhovoval jejich představám, a proto se producenti rozhodli projekt zaříznout. 

Natáčení už přitom bylo skoro na spadnutí, a dokonce už byla obsazena ústřední dvojice. Bývalou královskou dvojici si měli údajně zahrát Matthew Goode (Watchmen, Panství Downton) a Rosamund Pike ze Zmizelé. Což je hodně zajímavá volba a malinko mě mrzí, že se jich před kamerou nakonec nedočkáme. Landgraf ovšem dodává, že Feud i American Crime Story rozhodně žijí dál a scenáristé u těchto kousků pracují rovnou na několika nových tématech. A údajně se nevylučuje, že by se po letech mohli vrátit i k té Dianě. Jen s trošku jiným přístupem. Tak doufejme, že prokletí Murphyho pecek brzy konečně pomine. Zrovna na Katrinu už jsem totiž zvědavý zatraceně dlouho.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace