Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Gal Gadot herečkou a vynálezkyní


ikona
krauset
affairextasegal-gadothedy-lamarrsarah-treemshowtime
Představitelka Wonder Woman možná ztvární Hedy Lamarr. 

Gal Gadot, kterou celý svět zná coby Wonder Woman, má zájem hrát v minisérii o Hedy Lamarr. Lamarr byla rakouská herečka a vynálezkyně působící v Československu (ve filmu Extase Gustava Machatého natočila možná nejkontroverznější a nejslavnější nahou scénu v dějinách filmu, jednu z prvních vůbec). Ve 30. letech nechala manžela, bohatého výrobce munice, a odešla do Paříže. Poté se v Londýně seznámila s Louisem B. Mayerem, šéfem studia Metro-Goldwyn-Mayer, který jí nabídl filmový kontrakt v Hollywoodu. Hrála ve filmech Alžír, Tekuté zlato, I Take This Woman, Come Live With Me či Samson a Dalila. Na začátku druhé světové války se skladatelem Georgem Antheilem vynalezli rádiový naváděcí systém pro spojenecká torpéda. Postup pod zkratkou FHSS je používán ve WiFi, GPS či Bluetooth technologii. V USA obdržela Lamarr čestné uznání za zásluhy o rozvoj elektrotechniky a spolu s Antheilem byla uvedena do National Inventors Hall of Fame v roce 2014.

 

Minisérii o herečce a vynálezkyni by měla napsat Sarah Treem, která stojí za seriálem The Affair (Aféra). Gal Gadot by kromě hlavní role fungovala jako výkonná producentka spolu se svým manželem Jaronem Varsanem. Doplnili by je právě Treem a Warren Littlefield (producent Příběhu služebnice). Lamarr je podle Gadot, jejíž dědeček pocházel z Československa, „skutečná židovská Wonder Woman“. Herečka i scenáristka se k projektu zatím odmítly vyjádřit blíže. Představitelé televize Showtime, jež by měla seriál produkovat, tvrdí, že dosud není nic jisté, ale pokud se na spolupráci dohodnou, „budou velmi šťastni“. Loni byl o Lamarr uveden dokument Bombshell: The Hedy Lamarr Story. 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace