Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Elle Fanning jako Kateřina Veliká


ikona
krauset
catherinefanninghoultkateřina-veliká
Počátek panování ruské carovny chce natočit Hulu.  

Kateřinu Velikou, již studenti Filosofické fakulty znají z fakultních tašek s nápisem „Dobyla jsem Krym dřív, než to bylo cool“, zřejmě uvidíme v novém dramatu/minisérii. Hulu totiž finalizuje objednávku pilotu The Great. Carevnu by měla hrát Elle Fanning (Oklamaný, Zloba) a jejího manžela Petra III. Nicholas Hoult (X-Men: První třída, Jak na věc, Mad Max: Zběsilá cesta). Projekt pochází od studia MRC (House of Cards). Fanning, která má o seriál velký zájem, by figurovala i jako výkonná producentka. Scenáristou a výkonným producentem má být Tony McNamara, který napsal očekávaný historický film The Favourite s Emmou Stone, Rachel Weisz a právě Nicholasem Houltem. 

 

Seriál se zaměří na sňatek Kateřiny s Petrem a její vzestup k moci. Kateřina, rozená Sofie Frederika, byla dcerou pruského generála, která se v 16 provdala za dědice ruského trůnu. Rychle se naučila rusky a v Rusku si získala značnou oblibu. Když Petr sedmnáct let po svatbě konečně usedl na trůn, pobyl na něm jen půl roku. Jeho popularita totiž výrazně klesla, jakmile z osobních důvodů (velmi obdivoval pruského monarchu Friedricha Velikého) uzavřel mír s Pruskem ve chvíli, kdy bylo na spadnutí a Rusové mohli pochodovat na Berlín. Během následného převratu byl donucen abdikovat. Zabit byl krátce poté. Na trůn nastoupila Kateřinina a panovala dalších 34 let. Pokud Kateřinina raná panovnická léta neukojí vaši historickou zvědavost, můžete se těšit i na čtyřdílný seriál HBO, tentokrát o pozdních letech Kateřiny Veliké, kterou zde ztvární Helen Mirren.  

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace