Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Iron Fist to balí. Mají Netflix a Marvel problémy?


ikona
Spooner
iron fistdaredevildefendersjessicajonesluke cagemarvelnetflix
Netflix a Marvel dávají sbohem prvnímu comicsovému hrdinovi. Co to znamená pro Daredevila a spol.? 

Když Netflix s Marvelem před lety uzavřely dohodu na produkování několika comicsových seriálů v čele s Daredevilem, diváci i obě značky se těšili na obří hity. Jenže ne u všech to bohužel dopadlo během očekávání. Týmovka Defenders se po nevalných kvalitách první řady dalšího dobrodružství už nedočká a nyní definitivně končí i první z pětice comicsvoých hrdinů. Netflix totiž po druhé sezóně nekompromisně zrušil hrdinu Iron Fista.

 

Důvody jeho zrušení pak asi nemusíme hledat příliš dlouho. Danny Rand byl vedle Daredevila, Jessicy Jones či Lukea Cage od počátku spíš za otloukánka, jehož se nepodařilo publikum pořádně prodat. Zatímco výše zmiňovaní si celkem snadno našli svou cílovku, Fist byl pro diváky vždy tak trochu jouda a nudný patron. A může za to jednak necharismatický Finn Jones, ale zejména showrunner první řady, nenáviděný Scott Buck. Právě po jeho práci na bojovníkovi s magickou pěstí se na seriál začala valit vlna hejtu. A ani fakt, že v druhé sérii bez jeho účasti se kvalita přeci jen malinko zvedla, už nedokázal Dannymu pomoci. Okolo druhé sezóny bylo v podstatě už během trailerů podezřelé ticho a ani po premiéře se o ní prakticky vůbec nemluvilo. A skutečnost, že se Netflix už měsíc po jeho premiéře rozhodl nasadit nového Daredevila (většinou ve svých comicsových kouscích dodržují mezeru čtvrt roku), podle mě asi taky nebude náhodná. Tady už kravaťáci možná cítili průser dopředu a počítají s tím, že jim mnohem oblíbenější Daredevil pomůže na přehlíženého Iron Fista rychle zapomenout.

 

Co to znamená pro zrušeného hrdinu do budoucna? I když přišel o seriál, nemusel by to být podle prohlášení Marvelu a Netflixu jeho definitivní konec. Dodávají totiž, že Iron Fist žije dál. Je tak dost možné, že Netflix hodí comicsového odpadlíka k jednomu ze svých úspěšnějších hrdinů. V tomto případě připadá nejvíce v úvahu Luke Cage, v jehož druhé sérii se Iron Fist mihnul. Ostatně, už před měsíci se začalo spekulovat, že by se tito dva borci mohli spojit v týmovce Heroes for Hire, v níž si otevřou v comicsech populární agenturu. Začíná se ovšem i šuškat o variantě, že by se mohl Iron Fist přestěhovat na chystanou Disneyho streamovací službu. Zde už fachmani z Marvel Studios chystají seriálové štace Lokiho či Scarlett Witch a spekuluje se, že by tu mohl comicsový bojovník dostat nový kabátek. Podle serveru Deadline se však Marvel zatím přiklání k setrvání na Netflixu. Za to Disney možná takto hledá možnost, jak odloudit hrdiny z Netflxu postupně do své vlastní služby.

 

A teď poslední otázka, která možná trápí všechny fanoušky Daredevila, Punishera, Cage i Jessicy Jones. Znamená snad zrušení svítícího bojovníka nějaké problémy i pro ostatní? Osobně bych tipoval, že nikoliv. Očekávání na třetí řadu Daredevila jsou opravdu velká a trailerová kampaň je (na rozdíl od té matné na druhého Iron Fista) opravdu parádní, takže zde bych se velkého úbytku diváků opravdu nebál. Luke Cage pak sice odklepnutí na třetí štaci ještě ani po více než čtvrt roce formálně nedostal, oficiálně by ji ale měl Netflix schválit v následujících dnech. A zrovna bijec z Harlemu se o svou cílovku asi opravdu bát nemusí, stejně jako Punisher, jenž svou první sérií dokázal kvalitativně navázat na druhého Daredevila. 

 

Jediný zástupce této skvadry, jenž by mohl mít v budoucnu problémy, je dle mého Jessica Jones. Její nepovedená druhá štace totiž dokázala uspat snad každého a zájem o právě natáčenou třetí sezónu tak může být rapidně menší, stejně jako v případě druhého Iron Fista. Jessica se sice aktuálně hodí Netflixu do krámu jako ryze ženská comicsovka, již dokonce natáčí jen samé dámy, i přesto by mohla být v případě velkého propadu zájmu ohrožena. A že je to po té nudě z letoška docela pravděpodobné. Spolupráce Netflixu s Marvelem tak dostala po neúspěchu Defenders druhou silnou ránu a internetový gigant nejspíš nebude už nikdy do těchto sérií pumpovat příliš peněz (viz. právě druhá Jessica a Iron Fist), jejich další zástupci se snad však zatím o budoucnost bát nemusí. Ne, už z toho možná nikdy nebudou obří seriálové a comicsové události. Marvel se svými borci ovšem i do budoucna na Netflixu počítá a navíc si stačili vybudovat silnou fanouškovskou základnu, kterou jim právě Iron Fist mohl vždycky jen závidět. A to pořád rozhodně není málo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace