Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cate Blanchett jako ostrá republikánka


ikona
krauset
blanchettcate-blanchettmrs.america
Cate Blanchett si po dvaceti letech zahraje v seriálu. O čem bude? 

Cate Blanchett, dvojnásobná držitelka Oscara a lembasovým hlavám nejlépe známá coby Galadriel, bude hrát hlavní roli v seriálu Mrs. America, který i produkuje. Ten se bude věnovat ratifikačnímu procesu ústavního dodatku o rovnosti pohlaví (Equal Rights Amendment) a představí pravdivý příběh hnutí za jeho podporu i protihnutí, které nakonec zvítězilo. Toto protihnutí vedla extrémně konzervativní republikánská aktivistka a právnička Phyllis Schafly (právě Blanchett) a téměř hotové schválení zastavila argumenty o tom, že dodatek bude znamenat povinnost žen narukovat do armády a zánik oddělených toalet. Seriál ukáže ostré bojiště kulturní války v Americe 70. let. U nás v podstatě neznámá Phillis měla ohromný vliv na americkou politiku druhé poloviny 20. století (Ladies’ Home Journal ji zařadil mezi 100 nejvýznamnějších žen historie). 

 

Cate Blanchett se v tomto století vyskytla v televizi jen krátce, jako hlas v cameu Family Guy. Nicméně v 90. letech hrála v oceňovaném seriálu Heartland produkovaném ABC Australia a v minisérii Bordertown s Hugem „Elrond“ Weavingem. Mrs. America bude taktéž minisérií, a to o devíti epizodách. Scénář napíše Dahvi Waller, držitelka Emmy za Mad Men, jež bude zároveň na vše dohlížet jako showrunner. 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace