Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriál o Zeměplošské Hlídce má zelenou


ikona
Sam.Vimes
discworldhlidkaterry pratchettwatchzemeplocha
Dlouho připravovaná adaptace seriálu podle Terryho Pratchetta se konečně hýbe dopředu. 

Terry Pratchett se svou Zeměplošskou sérií patří mezi legendy fantasy žánru, není ale snadné plnohodnotně převést do jiného média jeho dokonalý mix humoru, parodie, vážných témat s neuvěřitelně sympatickými postavami, opřený se o funkční zápletku. Jakkoliv je mám rád, třem hraným filmům od SkyOne (Barva kouzel, Otec prasátek, Zaslaná pošta) se to povedlo jen zčásti, nyní to znovu zkusí seriálová verze Hlídky (The Watch). O přípravách tohoto projektu víme už několik let, teď ale konečně začal nabývat hmatatelnějších obrysů, když mu dala zelenou BBC America.


Romány o Hlídce dle mého názoru patří k tomu vůbec nejlepšímu ze Zeměplochy, vyprávějí napínavé a nezřídka i drsné příběhy o noční hlídce zeměplošského hlavního města složené z nejrůznějších existencí pod vedením velitele Sama Elánia (představte si mladšího Clinta Eastwooda). Počítat můžeme i s Karotkou, Anguou, lady Sybilou a Pratchettovou neodolatelnou personifikací smrti Smrtěm. O produkci se postará Narrativia, produkční společnost spravující filmové adaptace Terryho díla, kterou vede jeho dcera a scenáristka Rhianna a bývalý manažer / asistent Rob Wilkins a produkční dohled doplní ještě Hilary Salmon (Luther) a Phil Collinson (Doctor Who). Scénáře píše Simon Allen (seriáloví Tři mušketýři), což zatím vidím jako potenciální slabé místo a opravdu doufám že si je Rhianna a Rob pořádně pohlídají. Objednáno je 8 epizod po 60 minutách.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace