Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Penny Dreadful se vrací


ikona
Spooner
penny dreadfulshowtime
Hororový seriál s Evou Green se přeci jen dočká pokračování. Jen trochu jiného, než byste čekali. 

Na hororový seriál Penny Dreadful si asi ještě všichni pamatujete. Ostatně, kousek plný legendárních hororových postav z pera scenáristy Johna Logana měl na kabelovce Showtime svého času hodně velké ambice, nikdy je ale úplně nenaplnil. Seriál se sice mohl pochlubit parádní atmosférou a lahůdkovým obsazením v čele s neodolatelnou Evou Green, po příběhové stránce však dosti pokulhával a nikdy vlastně zcela nenaplnil svůj velký potenciál. Žádný velký hit se ze seriálu navíc nevyklubal, a tak tento temný výlet do Londýna po třetí, a dosti nepovedené, řadě skončil. Tvůrci seriálu ovšem vždy tvrdili, že to byl závěr plánovaný a s ratingy to nemělo nic společného. A jak se zdá, tak tentokrát nekecali. Showtime totiž zcela nečekaně objednalo sequel.

 

I když v tomto případě by se mělo říci spíše pokračovatele. Seriál Penny Dreadful: City of Angels totiž nebude mít po příběhové stránce se svým předchůdcem nic společného a naservíruje nám nový děj, postavy a zejména lokaci. Novinka se totiž z Londýna přesune do Los Angeles roku 1938, kde se tentokrát Logan zaměří na americký a mexický folklór, samozřejmě v čele s hororovými mýty a podobně strašidelnými prvky. Celý seriál by ovšem měl stát na reálném historickém základu. Bude se tu tedy řešit i dobová politická situace či téma rasismu. Zkrátka hodně zajímavý mix, který sice není pro Evropany díky dějovému zasazení na první pohled tak divácky atraktivní jako příběh okolo Frankensteina, Doriana Graye a spol., o to víc ale může být výsledek nakonec zajímavější a lákavější. Tak snad tentokrát Logan naservíruje kromě skvělé atmosféry i o něco lepší příběh.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace