Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Daredevil končí! A Marvel to na Netflixu balí


ikona
Spooner
daredevildefendersiron fistjessica jonesluke cagemarvelnetflixpunisher
Nejlepší comicsový seriál současnosti je u konce. Proč tímto skončí spolupráce Netflixu s Marvelem? 

To, čeho se všichni fandové báli (a možná to i podvědomě tušili) se bohužel stalo skutečností. Po nedávno zrušeném dvojici Iron Fist a Luke Cage to na Netflixu balí další z marvelovských hrdinů, tentokrát však bohužel ten nejúspěšnější a kvalitativně nejlepší, parádní Daredevil. A pokud nás v případě předchozích zrušení čekalo vystřízlivění, tohle už je pro fanoušky hotová rána pod pás. Daredevil totiž byl bez debat tím nejlepším, co nám spolupráce Netflixu s Marvelem přinesla a i nedávná třetí série sklízela u diváků i kritiků hodně nadšené ohlasy. A ani sledovanost podle neoficiálních zdrojů nebyla zrovna zoufalá. Proč se tedy s námi musí slepý bojovník za spravedlnost poněkud předčasně rozloučit? 

 

Za vším stojí nejspíš to, o čem se už od konce Iron Fista spekulovalo. Narůstající spory mezi Netflixem a Marvelem a tlak Disneyho dostat Daredevila a spol. před startem jejich chystané streamovací služby Disney+ zpátky do své péče. Za zrušením Iron Fista a Cage sice oficiálně stále velmi nízká sledovanost (byla prý jen třetinová v porovnání s druhou sérií Daredevila), v případě neprůstřelného borce z Harlemu šlo však také o tvůrčí problémy a vnitřní spory mezi oběma giganty. A tyto problémy se evidentně přenesly i do dalších jejich projektů. Rozpočet zmiňovaných seriálů totiž kvůli natáčení v ulicích New Yorku nebyl vůbec malý a internetovému gigantovi se přestalo líbit, že vyhazuje tolik peněz za projekty, které v podstatě ani nevlastní. 

Na počátku jejich spolupráce se tyto podmínky tehdy rozjíždějícímu Netflixu hodily, nyní má ovšem kvantum vlastních seriálů, a proto chce logicky více peněz cpát právě do nich. Peníze ale nejsou jediným problémem. Kvůli tomu, že práva stále vlastnil Marvel, měly obě strany údajně i časté tvůrčí neshody o tom, jak by comicsové kousky měly vypadat. Také jste si často stěžovali na počet 13 epizod, jenž byl pro hrdiny z Hell's Kitchen místy až přehnaný? Tak ten si v podstatě vždy vydupal právě Marvel a streamovací služba marně bojovala za střídmější počet deseti dílů. Ostatně právě tvůrčí neshody prý stojí za neustálým měněním showrunnerů u Matta Murdocka. Problémů bylo zkrátka více než dost a po ohlášení Disney+ byla nejspíš situace čím dál vyhrocenější. Disney tedy nakonec dosáhne svého a dostane všechny hrdiny opět pod svou režii.

 

Co bude dál? Po zrušení Daredevila jakožto nejúspěšnějšího projektu je víceméně jasné, že Marvel to na Netflixu definitivně balí a v následujících měsících nás čeká i zrušení Jessicy Jones a Punishera. Což zejména u druhého jmenovaného sakra zamrzí. Už teď je ovšem jisté, že Disney má minimálně s částí postav své plány. Netflix už totiž v podstatě potvrdil, že i když to Matt Murdock u nich zabalil, postava Daredevila bude žít v dalších projektech od Marvelu. Začínají se tak šířit spekulace, že se oblíbená postava opravdu přesune na Disney+. Je jen otázkou, zda se zde dočká vlastního seriálu, nebo se spíše objeví v chystaných projektech dalších marveláckých postav. Nesmíme zapomenout, že se zde chystají série o Lokim, Scarlet Witch a týmovka Winter Soldiera s Falconem. I přesto nás ale zrušení nejlepšího comicsového seriálu současnosti opravdu štve. Obzvlášť, když za zrušením nestojí nízká sledovanost či klesající kvalita, ale zákulisní války.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace