Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Netflix natočí Sto roků samoty


ikona
krauset
laska-za-casu-cholerymarqueznetflixsto-roku-samoty
Dočká se Gabriel García Márquez posmrtně důstojné adaptace? 

Netflix, který těží z asociální chuti trávit pátek o samotě doma při sledování filmů či seriálů, zadaptuje slavný román Sto roků samoty kolumbijského spisovatele Gabriela Garcíi Márqueze. Román se objevil i v žebříčku 100 nejdůležitějších knih 20. století podle francouzského deníku Le Monde a od roku 1967, kdy byla kniha vydána, se jí prodalo přes padesát milionů výtisků. Jde o příběh šesti generací rodu Buendíů, v čele s patriarchou Josem Arcadiem Buendiou, zakladatelem města Marconda v Kolumbii. Tohle smyšlené městečko je dějištěm mnoha Márquezových děl. Typickým znakem nobelistových textů je souhra reality a nadpřirozena v takzvaném magickém realismu, který nedávno velmi zdařile navodil seriál Vida

 

Chystaný seriál Netflixu bude vůbec první adaptací románu, na nějž autor odmítal prodat filmová práva až do své smrti v roce 2014. „Otec nevěřil, že by mohl být příběh ztvárněn v jednom filmu, nebo v jiném jazyce než španělštině,“ říkají Márquezovy synové Rodrigo Garcia a Gonzalo García Barcha, kteří budou působit jako výkonní producenti. „Ale v dnešním zlatém věku televize, s talenty, jež tu působí, a s diváky, kteří přijímají cizojazyčné seriály, nastal čas přivést román před globální publikum Netflixu.“ Doufejme, že seriál potěší víc něž filmová Láska za časů cholery režiséra Mika Newella z roku 2007 s Javierem Bardemem v hlavní roli. Natáčet se začne v Kolumbii, nejspíš nikoliv ve fiktivním městě.  

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace