Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hra o trůny: S08E05

příspěvky 81 - 100 Napsat příspěvek
Alespoň čtenáři se mohou utěšovat tím, že seriál je jen fanfikce... :D
24067
Alespoň čtenáři se mohou utěšovat tím, že seriál je jen fanfikce... *:D*
0 0
reagovat

Viral

Konečně to někdo pojal rozumně :D a krásně to vysvětlil. Já jsem příliš trignutej na to abych něco takového napsal.
Jinak v knížce linka v Harenhalu je, jen je tam Roose Bolton namisto Tywina. Mě linka Catelyn v knížce baví, podle mě je lepší než před smrtí :D
24066
Konečně to někdo pojal rozumně *:D* a krásně to vysvětlil. Já jsem příliš trignutej na to abych něco takového napsal. Jinak v knížce linka v Harenhalu je, jen je tam Roose Bolton namisto Tywina. Mě linka Catelyn v knížce baví, podle mě je lepší než před smrtí *:D*
Viral
0 0
reagovat
Hoši, jsme rádi za velkou diskuzi, ale zase trošku brzděte v těch emocích, ok? ;)
24065
Hoši, jsme rádi za velkou diskuzi, ale zase trošku brzděte v těch emocích, ok? *;)*
0 0
reagovat

očekávání vs realita

Za sebe můžu říct, že jsem taky očekával něco ultra skvělého (přece jen takový hype okolo seriálu už to hodně dlouho nebyl) a ani nechci nijak primárně tvůrce hejtovat stylem "od té doby, kdy nejedou podle knížek to jde do pr...", naopak si myslím, že scénáristi dokázali s předlohou pracovat dobře (např. vynechání Lady Stoneheart nebo celá linka Aryi na Harrenhalu, která v knihách neexistuje) a i třeba minulá řada mi byla hodně sympatická, včetně mnohými proklínaného road tripu za zeď. Ano, základní logika se ze seriálu pomalu, ale jistě vytrácela, ale bylo to alespoň kompenzováno stále uvěřitelným vývojem postav a řadou efektních scén.

Tahle série:

první dvě epizody - dobrý standard, nemám s nimi problém

trojka - až na nasvícení bitvy a neexistující taktiku (když bráním hrad, tak je dobrý nestát s armádou před ním, když se tvůrci pořád oháněli Helmovým žlebem, tak se z něj mohli alespoň trochu poučit) za mě dobrý; celý twist s Nočním králem mi přijde v pohodě (a z hlediska logiky děje mi to na GRRM i docela sedí, že by to podobně mohlo dopadnout i v knihách, které ale stejně nikdy nevyjdou)

čtyřka - tady se už všechno začíná rozpadat, Euronovy scorpiony OP jako prase, draci k ničemu (to, že tu flotilu neviděli je opravdu k popukání) a Dany je tlačená do twistu v následující epizodě strašně na sílu

pětka - moc se to tu nepřipomíná, ale btw. okolo Králova přístaviště nebyla nikdy poušť, naopak tam byl docela hustý les (stačí dohledat záběry z dřívějších sérií), ale OK; bitevní taktika opět nula nula nic; k čemu je Golden Company, která si stoupne před bránu a stejně zařve během dvou záběrů? K čemu jsou ty scorpiony, které najednou netrefí vůbec nic (a ke konci se ani nesnaží střílet)? apod.

Přerod Daenerys je prostě a jednoduše uspěchaný; náznaky během seriálu jsou (v knize rovněž), ale tak, jak je to prezentováno v rámci v podstatě dvou epizod, tak to nedává smysl. Je to jen můj názor, ale osobně mi to prostě nepřijde slučitelné s vývojem té postavy během předchozích sérií. Jak se tady argumentuje upalováním Dothraků nebo Tarlyů, tak to vždy šlo o nepřátele (navíc ve druhém případě jim dala přímo na výběr vazalství nebo smrt) + u Daenerys byly vždy extrémně zdůrazňovány její "sociální" vlastnosti - starost o otroky, soucit s malým člověkem atd. - vždyť ještě pár sérií zpátky neváhala uvěznit všechny svoje draky, protože zabili jedno dítě (!) a tady udělá otočku o 180 stupnů a jede si free style barbecue na nevinných a neozbrojených lidech. Jasně, ztratila přátele, lásku svého života, spojence, draky a byla zrazená Varysem, ale to pořád nezavdává příčinu k tomu, co se stalo.

Kdyby ten sestup do šílenství byl prokreslený alespoň dvěma třema dalšími scénama (neřkuli jednou další epizodou), tak bych to možná bral, ale očividně v tomhle názoru nejsem sám, stačí se podívat na tu záplavu všech memíček, které si z toho dělají srandu.
24064
Za sebe můžu říct, že jsem taky očekával něco ultra skvělého (přece jen takový hype okolo seriálu už to hodně dlouho nebyl) a ani nechci nijak primárně tvůrce hejtovat stylem "od té doby, kdy nejedou podle knížek to jde do pr...", naopak si myslím, že scénáristi dokázali s předlohou pracovat dobře (např. vynechání Lady Stoneheart nebo celá linka Aryi na Harrenhalu, která v knihách neexistuje) a i třeba minulá řada mi byla hodně sympatická, včetně mnohými proklínaného road tripu za zeď. Ano, základní logika se ze seriálu pomalu, ale jistě vytrácela, ale bylo to alespoň kompenzováno stále uvěřitelným vývojem postav a řadou efektních scén. Tahle série: první dvě epizody - dobrý standard, nemám s nimi problém trojka - až na nasvícení bitvy a neexistující taktiku (když bráním hrad, tak je dobrý nestát s armádou před ním, když se tvůrci pořád oháněli Helmovým žlebem, tak se z něj mohli alespoň trochu poučit) za mě dobrý; celý twist s Nočním králem mi přijde v pohodě (a z hlediska logiky děje mi to na GRRM i docela sedí, že by to podobně mohlo dopadnout i v knihách, které ale stejně nikdy nevyjdou) čtyřka - tady se už všechno začíná rozpadat, Euronovy scorpiony OP jako prase, draci k ničemu (to, že tu flotilu neviděli je opravdu k popukání) a Dany je tlačená do twistu v následující epizodě strašně na sílu pětka - moc se to tu nepřipomíná, ale btw. okolo Králova přístaviště nebyla nikdy poušť, naopak tam byl docela hustý les (stačí dohledat záběry z dřívějších sérií), ale OK; bitevní taktika opět nula nula nic; k čemu je Golden Company, která si stoupne před bránu a stejně zařve během dvou záběrů? K čemu jsou ty scorpiony, které najednou netrefí vůbec nic (a ke konci se ani nesnaží střílet)? apod. Přerod Daenerys je prostě a jednoduše uspěchaný; náznaky během seriálu jsou (v knize rovněž), ale tak, jak je to prezentováno v rámci v podstatě dvou epizod, tak to nedává smysl. Je to jen můj názor, ale osobně mi to prostě nepřijde slučitelné s vývojem té postavy během předchozích sérií. Jak se tady argumentuje upalováním Dothraků nebo Tarlyů, tak to vždy šlo o nepřátele (navíc ve druhém případě jim dala přímo na výběr vazalství nebo smrt) + u Daenerys byly vždy extrémně zdůrazňovány její "sociální" vlastnosti - starost o otroky, soucit s malým člověkem atd. - vždyť ještě pár sérií zpátky neváhala uvěznit všechny svoje draky, protože zabili jedno dítě (!) a tady udělá otočku o 180 stupnů a jede si free style barbecue na nevinných a neozbrojených lidech. Jasně, ztratila přátele, lásku svého života, spojence, draky a byla zrazená Varysem, ale to pořád nezavdává příčinu k tomu, co se stalo. Kdyby ten sestup do šílenství byl prokreslený alespoň dvěma třema dalšími scénama (neřkuli jednou další epizodou), tak bych to možná bral, ale očividně v tomhle názoru nejsem sám, stačí se podívat na tu záplavu všech memíček, které si z toho dělají srandu.
očekávání vs realita
0 0
reagovat

Sakull

A ty si iný názor už prijal?? Ja odmietam prijať hate ako názor, to nieje žiadny názor.
24063
A ty si iný názor už prijal?? Ja odmietam prijať hate ako názor, to nieje žiadny názor.
Sakull
0 0
reagovat

FallenMaia

Ne teď vážně :D Měl by jsi se naučit přijímat i jiný názory, jinak rychle zakrníš, pokud se tak už nestalo.
24062
Ne teď vážně *:D* Měl by jsi se naučit přijímat i jiný názory, jinak rychle zakrníš, pokud se tak už nestalo.
FallenMaia
0 0
reagovat

FallenMaia

Vždyť mě bylo hned jasný, s kym mám tu čest. No problem.
24061
Vždyť mě bylo hned jasný, s kym mám tu čest. No problem.
FallenMaia
0 0
reagovat

Sakull

Toto ani netreba viac komentovať, dementa človek pozná ľahko, cmuk ;)
24060
Toto ani netreba viac komentovať, dementa človek pozná ľahko, cmuk *;)*
Sakull
0 0
reagovat

FallenMaia

Jo ještě bych zapomněl: Pozdravuj mámu :+ Nepřeháněj to dneska s večerkou.
24059
Jo ještě bych zapomněl: Pozdravuj mámu *:+* Nepřeháněj to dneska s večerkou.
FallenMaia
0 0
reagovat

Sakull

:-:- Nič viac??? To je dobre.
24058
*:-**:-* Nič viac??? To je dobre.
Sakull
0 0
reagovat

OzyTheKing

Lenže jej už evidentne nezáležalo na tom tróne ani na tom meste, rozhodla sa pre vládu strachu a na popole a ruinách vybudovať svoju novú ríšu, proste jej toška preskočilo ale takéto veci sa stávali aj v minulosti, pozri sa na Mongolov čo robili s dobitými úzamiami pozri na Rimanov ktorý Kartágo zrovnali so zemou,Alexander Veľký ktorý zničil Téby a dodnes ho ľudia volajú Veľký, kresťania po dobití Jeruzalema všetkých Moslimov zmasakrovali, áno aj ženy a deti, proste každého.

Jaime nieje žiadny pubertálny dement ani Tyrion sa nechová nenormálne ani ten Varys. Z Arye sa nestala žiadna usmrkaná holka, ty čo si pozeral??? :-:- Všetko to čo tie postavy robia sa dá normálne racionálne vysvetliť a už som to tu aj urobil, stačí si prečítať diskusiu.
24057
Lenže jej už evidentne nezáležalo na tom tróne ani na tom meste, rozhodla sa pre vládu strachu a na popole a ruinách vybudovať svoju novú ríšu, proste jej toška preskočilo ale takéto veci sa stávali aj v minulosti, pozri sa na Mongolov čo robili s dobitými úzamiami pozri na Rimanov ktorý Kartágo zrovnali so zemou,Alexander Veľký ktorý zničil Téby a dodnes ho ľudia volajú Veľký, kresťania po dobití Jeruzalema všetkých Moslimov zmasakrovali, áno aj ženy a deti, proste každého. Jaime nieje žiadny pubertálny dement ani Tyrion sa nechová nenormálne ani ten Varys. Z Arye sa nestala žiadna usmrkaná holka, ty čo si pozeral??? *:-**:-* Všetko to čo tie postavy robia sa dá normálne racionálne vysvetliť a už som to tu aj urobil, stačí si prečítať diskusiu.
OzyTheKing
0 0
reagovat

FallenMaia

No tak hlavně, že máš vlastní hlavu ty ;)
24056
No tak hlavně, že máš vlastní hlavu ty *;)*
FallenMaia
0 0
reagovat

Sakull

No pretože mi to tak príde, a nemyslel som to len na teba ale aj napríklad Arbitera a ďalších tuná. Proste kydať a kydať bez toho aby ste troška pouvažovali a porozmýšľali. A keď vám tu dám normálne argumenty tak mi napíšeš takú sprostosť že kto chce ten si to vie obhájiť ale to na tom nič nemení. :- A dávaš mi tu také otázky že prečo tam nešla Arya, prečo sa otočila Arya, prečo ju nevyviedol z mesta atď. Aby som ti tu všetko vysvetloval ako decku čo nemá vlastnú hlavu.
24055
No pretože mi to tak príde, a nemyslel som to len na teba ale aj napríklad Arbitera a ďalších tuná. Proste kydať a kydať bez toho aby ste troška pouvažovali a porozmýšľali. A keď vám tu dám normálne argumenty tak mi napíšeš takú sprostosť že kto chce ten si to vie obhájiť ale to na tom nič nemení. *:-* A dávaš mi tu také otázky že prečo tam nešla Arya, prečo sa otočila Arya, prečo ju nevyviedol z mesta atď. Aby som ti tu všetko vysvetloval ako decku čo nemá vlastnú hlavu.
Sakull
0 0
reagovat
je fakt skoda,ze misto prskani ohne,preletu drakem a zbytecnych zaberu na behajici aryu radeji nedostaly ty postavy vice sveho casu
misto mrte CGI to meli roztahnout na vice dilu a minut...
nejvetsi sranda byl ten typek co vylezl z more a dvakrat bodl Jaimeho,ktery si to pak v pohode odpajdal...
sorry jako,ale tyhle scenaristicky berlicky byly posledni dobu az totalne trapny...

a treba o nejakym uveritelnym vedeni valky vubec nemluve...achjo...skoda
24054
je fakt skoda,ze misto prskani ohne,preletu drakem a zbytecnych zaberu na behajici aryu radeji nedostaly ty postavy vice sveho casu misto mrte CGI to meli roztahnout na vice dilu a minut... nejvetsi sranda byl ten typek co vylezl z more a dvakrat bodl Jaimeho,ktery si to pak v pohode odpajdal... sorry jako,ale tyhle scenaristicky berlicky byly posledni dobu az totalne trapny... a treba o nejakym uveritelnym vedeni valky vubec nemluve...achjo...skoda
0 0
reagovat

do_Od

Ty ještě žiješ?
Jak s ní nesouhlasili obyvatelé KL? :D Logicky, jestli chce získat trůn, tak měla přijmout kapitulaci města a pal upálit Seveřany v čele s Jonem.
Možná ti to.nedošlo, ale ty zvony znamenaly, že trůn získala, kdyby si ho chtěla udržet zabila by Jona.
Možná nám co se to nelíbí vadí to, že charaktery se chovaj nevěrohodně a veškerá logika šla do prdele OP drak , OP balisty zmizely, Jaime pubertální dement, Tyrion napraska nejlepšího přítele, Varys otočí o 180° atd.
PS: nejlepší byl přerod Aryi z OP bojovníka do usmrkany holky.
Ale taky bych byl rád, kdyby se mi.to líbilo. Je dobře že se ti to líbí, ale jestli neuznáváš, že je to objektivně špatný, tak ... to je konec.
PS: Nevím jestli tě brát vážně nebo jak tě brát, ale to hajpovani Homecomingu a tohohle mi zavání trolstvim, ale prej si nejakej redaktor, tak asi.troll nejsi.
Každopádně máš zajímavý vkus a já nemám rád když někdo snižuje něčí vkus, takže good for you :D
24053
Ty ještě žiješ? Jak s ní nesouhlasili obyvatelé KL? *:D* Logicky, jestli chce získat trůn, tak měla přijmout kapitulaci města a pal upálit Seveřany v čele s Jonem. Možná ti to.nedošlo, ale ty zvony znamenaly, že trůn získala, kdyby si ho chtěla udržet zabila by Jona. Možná nám co se to nelíbí vadí to, že charaktery se chovaj nevěrohodně a veškerá logika šla do prdele OP drak , OP balisty zmizely, Jaime pubertální dement, Tyrion napraska nejlepšího přítele, Varys otočí o 180° atd. PS: nejlepší byl přerod Aryi z OP bojovníka do usmrkany holky. Ale taky bych byl rád, kdyby se mi.to líbilo. Je dobře že se ti to líbí, ale jestli neuznáváš, že je to objektivně špatný, tak ... to je konec. PS: Nevím jestli tě brát vážně nebo jak tě brát, ale to hajpovani Homecomingu a tohohle mi zavání trolstvim, ale prej si nejakej redaktor, tak asi.troll nejsi. Každopádně máš zajímavý vkus a já nemám rád když někdo snižuje něčí vkus, takže good for you *:D*
do_Od
0 0
reagovat
Rozjel se tady slušnej flame :D Neni zač.
24052
Rozjel se tady slušnej flame *:D* Neni zač.
0 0
reagovat

FallenMaia

Ty jsi asi tatar ne? Jak můžeš říct, že to nenávidm už z princicpu když mám ten seriál rád? :D
24051
Ty jsi asi tatar ne? Jak můžeš říct, že to nenávidm už z princicpu když mám ten seriál rád? *:D*
FallenMaia
0 0
reagovat

Sakull

Ale veď s tebou sa nedá normálne diskutovať, ty mi napíšeš že jasné že keď chcem tak si dokážem zdôvodniť všetko a bla bla, potom aby sa človek nenasral :))
24050
Ale veď s tebou sa nedá normálne diskutovať, ty mi napíšeš že jasné že keď chcem tak si dokážem zdôvodniť všetko a bla bla, potom aby sa človek nenasral *:))*
Sakull
0 0
reagovat

FallenMaia

Buď v klidu ježiši, děláš jak kdybych ti pomlouval holku. Prostě to posrali sami, když to chtěli takhle zkrátit.
24049
Buď v klidu ježiši, děláš jak kdybych ti pomlouval holku. Prostě to posrali sami, když to chtěli takhle zkrátit.
FallenMaia
0 0
reagovat

do_Od

Presne tak, konečne rozumný názor hodný pochvaly ;):+
Ale vysvetluj to tu ľudom čo vidia len zlo a nenávidia to už len z princípu, to nemá zmysel. Tu napríklad Sakull, ten evidentne ani nevie čo chce.
24048
Presne tak, konečne rozumný názor hodný pochvaly *;)**:+* Ale vysvetluj to tu ľudom čo vidia len zlo a nenávidia to už len z princípu, to nemá zmysel. Tu napríklad [b]Sakull[/b], ten evidentne ani nevie čo chce.
do_Od
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se