Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rusko natočí vlastní Černobyl


ikona
Spooner
černobylhbochernobyl
Ne každý si myslí, že byla minisérie od HBO špičkovou televizní událostí. A tak nám soudruzi ukážou tu správnou pravdu. 

Ne, ani kabelovka jako HBO se prostě nezavděčí každému. Jejich minisérie Černobyl má sice neskutečné ohlasy, ve filmových databázích patří zaslouženě mezi nejlépe hodnocené seriály vůbec a už teď jasné, že na letošních cenách Emmy o ní bude asi hodně slyšet. Jenže je jedna strana, která logicky příliš spokojená není. A to samozřejmě ta ruská. Vláda není ze série příliš nadšená, tamní média nešetří kritikou a nejvíce je štve, že je minisérie (jak jinak) jednou velkou lží. A tak se v Rusku rozhodli, že světu sdělí tu svoji „pravdu“.

 

Ano, tamní stanice NTV chystá svůj vlastní konkurenční Černobyl, kde se však půjde na situaci okolo jaderné katastrofy trošku jinak. Hlavními hrdiny totiž budou agenti KGB, kteří mají za úkol zastavit tajného agenta CIA operující v Pripyati i samotné Černobylu. Seriál se tak bude opírat o v Rusku evidentně oblíbenou propa…ehm, konspirační teorii, podle níž se v jaderné elektrárně v době výbuchu nacházel právě agent ze západu. Režisér Alexey Muradov pak tvrdí, že novinka konečně světu konečně pravdu o tom, co se v Černobylu skutečně stalo. No, „nemůžeme se dočkat“. Něco mi říká, že nám ruská kinematografie zase jednou vytře zrak. Bohužel ale jinak, než bychom chtěli.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace