Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 7: Nejlepší herečky a herci roku 2019


ikona
krauset
2019cavillcrowleyflebaghercihereckychalotramery-streeptop
Které herecké výkony nás loni nejvíc dostaly? 
Seriály jsou pro vytrvalé herce, kteří chtějí prozkoumat svou postavu do hloubky, požehnáním. Stráví v její kůži hodiny, ba desítky hodin a prožijí mnohem více každodenních chvil než ve filmu. A když seriál běží mnoho let, stane se časosběrným a my můžeme vidět, jak velký kus cesty postava prošla a jak se změnila. Tyrion je toho skvělým příkladem. Tohle byl silný herecký rok, hlavně hereček by bylo snadné vybrat dvojnásobek. Nedostalo se na Elisabeth Moss, Nicole Kidman nebo kohokoliv z The Deuce. Zato od nás sklízí pochvalu dvě herečky z Unbelievable, téměř neznáma Anya Chalotra ze Zaklínače, kdo jiný než superstar Phoebe Waller-Bridge i Erika Stárková ze seriálu MOST! A Meryl samozřejmě, jsme ohranější než Akademie. U Mužů kralovali filmoví dobyvatelé: Irons, Harris, Cavill, Crowe. Martin Hofmann měl neobyčejný rok a zaslouží si alespoň zmínku. A Peter Dinklage nesl finále Hry o trůny na svých bedrech.
  
 
7. Peter Dinklage (Hra o trůny)
 
Co si budeme povídat, Peter Dinklage v roli Tyriona patřil už od první řady mezi to nejlepší, co po herecké stránce Hra o trůny nabídla, a celou tu polici ocenění nemá doma náhodou. Místo v letošním žebříčku si ovšem rozhodně nevysloužil za zásluhy. Naopak, zatímco mnozí herci se zkratkovitostí svých charakterů jakoby bojovali, Dinklage jel pořád nadoraz a nejmenšímu z Lannisterů divák stále fandil. Závěrečná epizoda plná rozervanosti a ztráty naděje v blízkého člověka je pak jeho velkým hereckým koncertem, díky němuž jsme se dočkali ve finále i pár emotivních momentů. Prostě, i když kvalita ke konci kolísala, na slavného herce byl spoleh vždycky. (Spooner)
 
 
 
4. - 6. Henry Cavill (The Witcher)
 
Bývalý Superman možná není hercem, který by každou svou rolí aspiroval na Oscary. Není ale také ani hercem, od kterého lidé očekávají extrémní výkony. Henry Cavill si našel svou polohu, v níž se cítí pohodlně a sedí mu. Právě podle role hloubavého Supermana hledajícího místo mezi lidmi jsem usuzoval, že by jako Geralt mohl odvést dobrou práci. Hodně lidí bylo skeptických (poslední rýpnutí do kolegů), ale i po nepříliš přesvědčivém testu kostýmu jsem zůstával relativně optimistický. Po prvních ukázkách, kdy jsme mohli vidět Cavilla v akci, začali pomalu utichat hlasy skeptiků a v samotném seriálu nám všem vytřel zrak. Do role Geralta se totiž výborně hodil a svou zadumaná polohu zahrál na výbornou. Po akční stránce odvádí také výbornou práci. Díky skvělému ztvárnění zaklínače si tak zaslouží místo v žebříčku nejlepších herců minulého roku. (Diego.Dorlan) 
 
 
 
4. - 6. Holt McCallany (Mindhunter)
 
Asi se shodneme na tom, že Mindhunter je seriálová pecka, která (kromě jiného) disponuje výborným hereckým obsazením. Fincher a spol. si dali na castingu vážně záležet, a kromě křehkého Jonathana Groffa a ambiciózní Anny Torv je právě Holt McCallany s chutí hrající cigaretám holdujícího detektiva Billa Tenche jedním z hlavních trumfů úspěšného seriálu z dílny Netflixu. Ve druhé sérii se na něj tvůrci zaměřili mnohem více než v té první. Dějová linka řešící jeho rodinnou tragédii vhodně doplňuje klasické návštěvy vězněných psychopatů a byť je to chvílemi na úkor tempa a tahu na bránu, já tuhle odbočku jenom uvítal. Uvidíme, jestli se jeho detektiv dočká podobného prostoru i v pilně chystané třetí sezóně. Já osobně bych se vůbec nezlobil. (TedGeorge)
 
 
 
4. - 6. Russell Crowe (The Loudest Voice)
 
Je to démon. Asi to si většina diváků řekne hned po první epizodě tísnivé minisérie Nejsilnější hlas. Russell Crowe se zde k nepoznání změnil v kontroverzní postavu Rogera Ailese a v naprosto dokonalém podání vám ukazuje profil člověka, z něhož vám úzko a chvílemi i dost špatně. Slizoun a fanatik, nad jehož chováním a názory zůstává člověku často rozum stát. Jenže zároveň se nedokáže nabažit hercova naprosto pohlcujícího výkonu, z něhož chvílemi zkrátka nespustíte oči. Crowe se do Ailese proměnil na dvě stě procent a jedná se o jeden z těch výkonů, za nějž by ve filmech z fleku bojoval o Oscara. (Spooner
 
 
 
3. David Tennant (Good Omens)
 
Po Doctorovi Who Tennant předvádí další ryze britskou excentrickou hereckou kreaci. Jako Crowley je neskonale stylový v libovolném kostýmu libovolné historické epochy, nejvíc ale samozřejmě ve svém milovaném Bentley a s Best of Queen hrajícími z reproduktorů. Dokonale prodává nejen každou hlášku, ale i ty čistě upřímné projevy toho, že i padlý anděl může mít pořád ještě srdce na pravém místě. I díky Tennantovi je Crowley jedním z hlavních tahounů Dobrých znamení. (Sam.Vimes)
 
 
 
2. Jeremy Irons (Watchmen) 
 
Jeho hlas bouří. Tak poznáte Jeremyho Ironse. Zde hraje zestárlého výstředního génia Ozymandiase, který si krátí čas zabíjením klonů, z nichž staví nápisy, nebo pořádáním obskurních divadelních představení. Ozymandias vždy hodnotil užitek podle většiny a neváhal obětovat miliony, bylo-li to nutné. Taky nesnese, že svět o jeho zásluhách netuší. Irons se narodil pro role pyšných ironických velikánů a ve Watchmen zcela exceluje. (krauset) 
 
 
 
1. Jared Harris (Černobyl)
 
Jared Harris je mým oblíbencem už od chvíle, co zpíval Schubertova Pstruha jako profesor Moriarty v Ritchieho druhém Sherlockovi. A jen to potvrdil v Mad Men. Tady hraje vědce Legasova, odborníka na chemii, který musí sovětské hlavouny a aparátčíky přesvědčit, že v Černobylu skutečně explodovalo jádro a že jde o apokalyptický problém. Harris podává nenucený, civilní výkon. Legasov sice občas mluví jako západní intelektuál, aby se zdůraznil rozdíl mezi světským zlem a kladným hlavním hrdinou, ale jeho strachy a dilemata jsou Harrisem zprostředkovávány naprosto uvěřitelně. Je to zasloužené první místo. (krauset)
 
 
 
Čestné zmínky: Martin Hofmann (MOST!), Michael Sheen (Good Omens), Bradley Whitford (Příběh služebnice), Chris Coy (The Deuce)
 
Hlasování se účastnili redaktoři: SpoonerSam.Vimes, krauset, Diego.Dorlan, do_Od, Duro, imf, Krasa, Mr. Hlad, Rimsy a TedGeorge. 
 
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace