Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Top 10: Nejočekávanější seriály roku 2020


ikona
Sam.Vimes
falconhigh fidelityhollywoodhunterslovecraft countrymarvelmrs americathe eddythe falcon and the winter soldierthe watchtopvýhledwandavisionwinter soldier
Co nám přinese nový televizní rok? 

Ohlížení za seriálovým rokem 2019 už máme za sebou, takže je čas podívat se, co nás čeká letos. Premiéru si už odbyl Star Trek: Picard, kingovská adaptace The Outsider, Iannucciho Avenue 5 nebo Moffatův Dracula a teď čerstvě vyšla adaptace hororového komiksu Locke and Key. Co tam máme dál?

Hollywood
Kdy: 1. května 2020
Od koho: Ryan Murphy
S kým: Darren Criss, Jim Parsons, Dylan McDermott, Jeremy Pope, Samara Weaving
Proč se těšit: Tvůrce American Horror Story a mnohých dalších úspěšných projektů Ryan Murphy točí svůj první seriál pro Netflix v rámci své 300milionové smlouvy. Hollywood by měl být poctou zlatému věku továrny na sny a komentářem, jak se od té doby změnilo všechno a zároveň nic.

The Falcon and the Winter Soldier
Kdy: srpen 2020
Od koho: Malcolm Spellman, (Kevin Feige)
S kým: Anthony Mackie, Sebastian Stan, Emily VanCamp, Daniel Brühl, Wyatt Russell
Proč se těšit: První marvelovský seriál z novodobé éry, která konečně nabízí plnou integraci do filmového světa, nic nebude trpět povinným natahováním na třináct epizod a na vše dohlíží sám Feige. Falcon převzal Kapitánův štít a společně s Buckym jdou po krku Zemovi z Civil War. Stylem by se tady mohlo navazovat na vynikající druhý díl Captaina Ameriky.

WandaVision
Kdy: prosinec 2020
Od koho: Jac Schaeffer, (Kevin Feige)
S kým: Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Teyonah Parris, Kat Dennings, Randall Park
Proč se těšit: Tohle je oproti Falconovi trochu divoká karta, jak ze synopse, tak i z prvních záběrů. Vision Paula Bettanyho je i přes události posledních Avengers zpátky a spolu se Scarlet Witch žijí až doslova sitcomový život. A pak zjišťují, že tady něco nehraje… WandaVision asi nebude pro každého, ale mohli bychom tady dostat úplně jinou komiksovku, než jaké jsme zatím viděli.


The Watch
Kdy: konec roku 2020
Od koho: Simon Allen
S kým: Richard Dormer, Adam Hugill, Marama Corlette, Jo Eaton-Kent, Lara Rossi
Proč se těšit: Volná adaptace zeměplošských románů o Hlídce od Terryho Pratchetta, to je pořádný důvod k těšení se. Zároveň jsou ale na místě i obavy, protože podle fotek i zákulisních informací bude seriál knihami inspirován opravdu jen volně a mění toho zbytečně mnoho, navíc Pratchettova produkční společnost Narrativia bohužel nemá kreativní kontrolu.

The Eddy
Kdy: ?
Od koho: Damien Chazelle
S kým: Jack Thorne, Alan Poul, Patrick Spence, Katie Swinden, Glen Ballard
Proč se těšit: Damien Chazelle, režisér filmů Whiplash a La La Land, se vrací z Měsíce ke svému milovanému hudebnímu tématu, jež mu jde tak dobře od ruky. The Eddy se bude točit okolo jednoho jazzového klubu v Paříži a lidí kolem něj. Tento seriál jsem do výhledu optimisticky dával už před dvěma lety, loni jsem ho pak už střízlivě vynechal, letos se však konečně dočkáme. Trailer zatím nebyl, ale už jsme viděli první fotky a seriál je potvrzený na festival Berlinale.


High Fidelity
Kdy: 14. února 2020
Od koho: Veronica West, Sarah Kucserka
S kým: Zoë Kravitz, Jake Lacy, Da'Vine Joy Randolph, David Holmes
Proč se těšit: Nová verze parádního filmu s Johnem Cusackem (podle knížky Nicka Hornbyho) o lásce k hudbě a ženám. Tady ovšem roli majitele obchodu s deskami se zálibou v sestavování žebříčků hraje po Cusackovi Zoë Kravitz.

Mrs. America
Kdy: 15. dubna 2020
Od koho: Dahvi Waller
S kým: Cate Blanchett, Rose Byrne, James Marsden, Margo Martindale, Sarah Paulson, John Slattery
Proč se těšit: Cate Blanchett v hlavní roli minisérie podle skutečných událostí. Hnutí za zrovnoprávnění mužů a žen v Americe sedmdesátých let se setkalo s nečekaným odporem vedeným konzervativní právničkou Phyllis Schlafly (Blanchett).

Lovecraft Country
Kdy: ?
Od koho: Jordan Peele, J.J. Abrams
S kým: Jonathan Majors, Jurnee Smollett-Bell, Wunmi Mosaku, Aunjanue Ellis, Michael Kenneth Williams
Proč se těšit: Adaptací a variací na H.P. Lovecrafta není nikdy dost. Zvlášť když je produkují Peele a Abrams. V seriálu podle pár let staré stejnojmenné knihy Matta Ruffa bude veterán z Koreji Atticus Black cestovat Amerikou padesátých let a potýkat se s lovecraftovskými monstry i dobovým rasismem.

Hunters
Kdy: 21. února 2020
Od koho: David Weil, (Jordan Peele)
S kým: Al Pacino, Logan Lerman, Jerrika Hinton, Josh Radnor and Carol Kane
Proč se těšit: Hvězdný Al Pacino se poprvé vydává do seriálových vod a to v další produkci Jordana Peelea. V New Yorku sedmdesátých let se skupina lovců nacistů snaží zabránit rozsáhlé konspiraci, jež by měla proměnit Ameriku ve čtvrtou říši.


The Undoing
Kdy: květen 2020
Od koho: David E. Kelley, Susanne Bier
S kým: Nicole Kidman, Hugh Grant, Donald Sutherland, Noah Jupe, Édgar Ramírez
Proč se těšit: Hvězdně obsazená minisérie od HBO adaptuje románovou předlohu You Should Have Known. Psycholožka Grace Fraser (Kidman) žije zdánlivě dokonalý život, jenže pár týdnů před vydáním její první knihy se začne všechno rozpadat, když zmizí její manžel. 

Dále nás čeká třeba Ratched od Ryana Murphyho o zdravotní sestře z Přeletu nad kukaččím hnízdem a s jeho oblíbenkyní Sarah Paulson v titulní roli, kriminálka Briarpatch s Rosario Dawson, romantická komedie Love Life s Annou Kendrick, komedie Space Force se Stevem Carellem, muzikálová dramedy Zoey's Extraordinary Playlist, alternativní historie v The Plot Against America nebo kriminálka Defending Jacob s Chrisem Evansem.

Vyberete si?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace