Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Prequel Hry o trůny nabírá obsazení


ikona
Spooner
game of throneshbohouse of dragonhra o trůnymatt smitholivia cooke
Bratříček fantasy hitu vítá známé tváře. 

Tak to vypadá, že dalšího seriálu ze světa Hry o trůny bychom se zase mohli dočkat dřív, než stále očekávané šesté knihy od G. R. R. Martina. No, vtípky na spisovatelovu pomalost stranou. Faktem ovšem zůstává, že prequel House of the Dragon, jenž už dostal od HBO zelenou na celou sérii, se začíná celkem solidně hýbat kupředu a pomalu směřuje k natáčení. Novinka bude vycházet z knihy Oheň a krev, jež je kronikou rodu Targaryenů. Podíváme se pak konkrétně do období 300 let před událostmi ze Hry o trůny a začne se zde evidentně budovat půda pro legendární válku o trůn mezi Targaryeny zvanou Tanec draků. Už nějakou dobu se pak ví, že jedním z showrunnerů a režisérů se stal prověřený Miguel Sapochnik a krále Viseryse I. si zahraje britský matador Paddy Considine, jenž bude jednou z hlavních postav. A nyní už máme více méně jasno, kdo si zahraje další hlavní tváře seriálu.

Ústředních postav bychom měli mít celkem pět a už víme o obsazení minimálně dalších tří z nich. Do House of the Dragon se tedy přidává talentovaná a sympatická Olivia Cooke z Ready Player One: Hra začíná či Batesova motelu, Emma D´Arcy z nedávného komediálního seriálu Truth Seekers a zejména Matt Smith aka Doctor Who či princ Philip z prvních řad Koruny. Cooke v seriálu ztvární Alicent Hightower, dceru králova pobočníka a jednu z nejpůvabnějších žen Sedmi království, které ovšem neschází ani politický a pletichářský talent. Matt Smith si zahraje Daemona Targaryena, mladšího bratra krále Viseryse, jedinečného válečníka a dračího jezdce. 

Nepříliš známá Emma D´Arcy se zhostí role princezny Rhaenyry Targaryen, prvorozeného dítěte krále a dračí jezdkyně s čistou valyrijskou krví. Poslední zásadní postavou je poté Lord Corlys Velaryon, který bude mít právě k princezně během Tance draků velmi blízko. Toho by si měl podle neoficiálních informací zahrát Danny Sapani z Penny Dreadful.  Spin-off GoT se zkrátka začíná sympaticky zaplňovat a tvůrci si vybrali z Martinových předloh minimálně stejně epický příběh. A mně ke zvědavosti a spokojení z castingu asi bohatě stačí obsazení Smithe a Olivie Cooke.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace