Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5: Nejlepší herci a herečky roku 2020


ikona
Spooner
2020boysdámský gambithbomandaloriannetflixserialytématop
Jaké herecké výkony nás loni nejvíc odrovnaly?  

Naše tradiční topky toho nejlepšího z uplynulého roku jsou v plném proudu a my se přesouváme k dalšímu důležitému faktoru seriálových pecek, hercům. Zatímco některé tituly spoléhají na takřka filmové hvězdy či alespoň prověřené tváře, jiné nás zase dokážou uzemnit výkonem vycházejících talentů, z nichž o některých slyšíme vůbec poprvé a doufáme, že ne naposledy. V našem žebříčku, rozděleném samozřejmě na dvě kategorie, pak dojde na všechny tyto aspekty. A i když vás první místa možná úplně nepřekvapí, pár nečekaných tváří zde najdete. Ale co to budu dál okecávat, vrhněme se na to.

5. Antony Starr (The Boys)

Homelander je opravdový šílenec. Pro kohokoliv, kdo o předchozím faktu jakkoliv pochyboval, si Antony Starr připravil opravdu zajímavou podívanou. Jeho herecký výkon se sice kvalitativně nelišil nějak výrazně od první řady, ale Homelanderův příběhový oblouk mu ve druhé řadě dal prostor ukázat tuto postavu v novém světle. A všechny momenty, kdy vidíme zklouzávat Homelandera hlouběji do propasti jeho ega a PR jsou zahrané na výbornou. Seriál nabízí množství dobrých hereckých výkonů, ale žádný z nich není tak mrazivý, jako právě ten v podání Antonyho Starra. (Diego.Dorlan)

4. Nicholas Hoult (Veliká)

Nicholase Houlta jsem měl vždycky za sympaťáka, že by na mě po herecké stránce (kromě Šíleného Maxe) nějak herecky zapůsobil, se však úplně říct nedá. Veliká to ovšem dokonale změnila. Jeho car Petr je totiž arogantním parchantem, tyranem, ale zároveň i dost velkým idiotem, u něhož Hoult ukazuje slušný komediální talent. Manžel Kateřiny Veliké však v jeho podání není pouhou karikaturou či tragikomickou postavičkou, ale zejména v druhé polovině série získává i solidní dramatický rozměr a stává se velmi uvěřitelnou postavou. Hoult pak dokonale zvládá oboje tyto roviny a dokáže diváka v jedné scéně parádně pobavit a následně v další scéně uzemnit nějakým mrazivým činem. Elle Fanning byla sice v roli budoucí carevny úžasná, hlavní hereckou hvězdou seriálu se ovšem pro mě stal právě Hoult. (Spooner)

3. Jude Law (Nový papež)

Jude Law zazářil v Mladém papeži, aby pak v Novém papeži strávil dvě třetiny minisérie v kómatu. I tak byl odkaz jeho charismatu všudypřítomný. A když nakonec došlo k jeho nevyhnutelnému návratu, nastoupil s o to větším efektem. Nejdříve si vychutnal papežské sólo v emocionálně drásavém díle, který jsme dokonce v žebříčku epizod dali na první místo. A pak se vrátil do Vatikánu na brilantní souhru s Johnem Malkovichem. Lawův Lenny je jiný než dříve, ostatně jak se má věřící muž srovnat s vlastním zmrtvýchvstáním? Jude to zvládá dokonale – pýchu, pokoru i všechno mezi tím. (Sam.Vimes)

2. Josh O´Connor (Koruna)

Charles nebyl ve čtvrté sérii Koruny příliš líbivě napsanou postavou. Působí nerozhodně, ukřivděně, zakřiknutě. A je to právě Josh O’Connor, kdo Charlesovi propůjčuje ne-li sympatičnost, pak lidskost. Činí ho vrstevnatou figurou. Ke Koruně a jejím hercům tradičně patří nastudování osobních zvláštnůstek členů královské rodiny a Charlesovo hrbení a zvyk si zkontrolovat manžety před každým vystoupením z auta se starají o dojem, že se díváme na korunního prince. (krauset)

1. John Malkovich (Nový papež)

John Malkovich má za sebou bezpočet působivých rolí a výkonů, ale snad žádný mě nestrhl způsobem, jakým se to povedlo Novému papeži. Malkovich hraje anglického papeže Jana Pavla III., přemýšlivého intelektuála a slavného autora s bohatým sociálním životem, v němž radí celebritám, co si obléct. Ostatně jeden z důvodů, proč kandidaturu na papeže vůbec přijal, bylo slíbené setkání s Sharon Stone. Zároveň je to jeden z nejlepších hlasových výkonů, rétorika šeptem i hřměním. (krauset)

Osobní tipy:

Spooner – Hugh Grant (Mělas to vědět) – Hugh Grant už sice v uplynulých letech dokázal nejednou přesvědčit, že jeho éra roztržitých chlapíků z romantických komedií je dávno u konce a bez problémů zvládne i vážnější role, až v minisérii Mělas to vědět jako by to najednou naplno pochopili už úplně všichni. A naprosto po právu. Coby manžel hlavní hrdinky se totiž změnil v parádního chladného manipulátora, u něhož nikdy nevíte, co máte čekat. A jestli mu máte vůbec něco věřit. Mrazivý výkon, na který se ani tentokrát spíš na jistotu hrající Nicole Kidman nechytala. 

Sam.Vimes – Jim Carrey (K smíchu) – Dávno víme, že Jim Carrey není jen gumový ksicht, ale i skvělý herec vážných rolí, přesto to mě nepřestává dělat dojem. Jeho laskavého muže, který se v nelaskavém světě dostává na hranici příčetnosti, považuji za jeho vůbec nejlepší roli.

Krauset – Paul Mescal (Normální lidé) – Normal People se nepřizpůsobují šabloně o tom, jak vypadají středoškolské postavy. Connell je urostlý a sportovně nadaný mladík, který ale nezamíří na prestižní univerzitu díky sportovnímu stipendiu. Ne, rozhodne se studovat angličtinu, trávit čas v knihách a stát se úspěšným díky tvrdé intelektuální práci. Paul Mescal ho ztvárňuje se zranitelností. Jeho přemýšlivost se pojí se ruměncem.

Diego.Dorlan – Robert Sheehan (Umbrella Academy) – Postava Klause Hargreevese je možná nejvíce vyšinutá z celé rodiny, ale zároveň je také tou nejzábavnější postavou. Robert Sheehan ukázal svůj komediální talent již v seriálu Misfits a zde na něm dále pracuje. Jeho podání Klause je pravděpodobně nejzajímavějším a zároveň nejzábavnějším hereckým výkonem v seriálu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace