Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový rok 2020 v kostce


ikona
Redakce
2020bojovníkcrowncurseddámský gambitgangs of londongeniální přítelkyněhis dark materialshuntersjeho temné esencekorunamandaloriannew popenový papežpán tygrůprokletáqueens gambitstar warstémathe boysthe eddythird daytiger kingtoo hot to handletoptřetí denumbrella academywarriorwestworld
Co nás loni nejvíce nadchlo vizuálem či hudbou? Co nás zklamalo, co udivilo a co udělalo dojem? 

A jsme u konce. V uplynulých týdnech jsme vám servírovali naše ohlédnutí za uplynulým rokem 2020, vzpomínali na ty nejlepší seriály, epizody, scény apod. A nyní uděláme v našich topkách onu pomyslnou tečku dalšími „menšími“ kategoriemi, které si však také zaslouží pozornost. Jaké seriály nás nejvíce zklamaly? Kdo měl nejvymakanější vizuál? Co považujeme za největších loňskou událost na televizním/streamovacím poli? To vše se dozvíte v následujících kapitolách, jež vám snad připomenou, že i loňský seriálový rok stál opravdu za to.

 

 

NEJLEPŠÍ  BITKA

Bitka na chodbě (The Umbrella Academy) 

Potyček se Švédy bylo ve druhé řadě The Umbrella Academy několik. Žádná ovšem nebyla tak stylová a neměla tak skvělý hudební doprovod jako právě ta v chodbě honosného sídla s KISS. Dobrá choreografie, logicky skvělý hudební doprovod a k tomu několik charakterových momentů, které se beze slov odehrají, dotváří jednu z nejzábavnějších bitek loňského roku. (Diego.Dorlan)

 

Elliot vs. obří Rusák (Gangs of London)

Už první epizoda Gangs of London naplno ukázala, že Gareth Evans svou akční formu z Raidu nehodlá opustit. Díky bohu. Bitka tajemného hrdiny Elliota s obřím Rusákem se sekáčkem je totiž parádně syrovou, brutální a intenzivní podívanou, v níž se bojuje o přežití do posledního dechu a za pomoci všech věcí okolo. Po stránce choreografie navíc nápaditá věc skvěle využívající atributy obou postav. Prostě hezká brutalitka, při níž jsem si vzpomněl na nekompromisní bitky z Banshee. (Spooner)

Ah Sahm s nunčaky (Warrior)

I po dvou sezónách zvládá Bojovník přicházet s neokoukanými akčními sekvencemi. Tato pochází z epizody Enter the Dragon (v žebříčcích již několikrát zmiňované) a Ah Samovi se v ní během útoků Irčanů na čínskou čtvrť dostanou do rukou nunčaky. Zbraň, s níž by většina z nás ublížila víc sobě než ostatním, se u něj proměňuje v efektní a efektivní nástroj na rozdávání bolesti a útočící Irové můžou jen litovat, že nezůstali doma. (Sam.Vimes)

Osobní tipy:

Spooner  Li Yong vs. Zing (Warrior) – Warrior je plný skvělých soubojů jeden na jednoho. Když se však proti sobě konečně postaví dva nejlepší asijští bijci z celého seriálu, Joe Taslim a Dustin Nguyen, je to choreografická nádhera.

krauset  Holčičí bitka (The Boys) – Druhá série The Boys si nejdříve střílí z „girl power“ scény v Avengers Endgame sloganem „Holky to zvládnou“, aby pak zakončila sérii ryze holčičím soubojem, v němž ale stereotypně „holčičího“ není nic. Místo toho dostaneme bahno, kopance, zkrátka hospodskou bitku převedenou na pole. 

 

Sam.Vimes – Bitka v hospodě (Gangs of London) – Kamera, jež raději švenkuje než aby rychle stříhala, a maximálně fyzická rvačka v britském baru.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace